Сакав да го надополнам ова во мојот пост, ама заборавив и ме превати, кометнтаторов е зелка.Моментално, според ОФИЦИЈАЛНА листа, Надал е прв. Значи моментално е најдобар.
Него, коментаторов ми е као потресен, не му е по ќеиф Надал што води!))

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сакав да го надополнам ова во мојот пост, ама заборавив и ме превати, кометнтаторов е зелка.Моментално, според ОФИЦИЈАЛНА листа, Надал е прв. Значи моментално е најдобар.
Него, коментаторов ми е као потресен, не му е по ќеиф Надал што води!))
Ако пратиш тенис знаеш дека Рафа е бр 1 моментално таму и ќе остане,во грен слем титулите веќе му се ближи,но не се тие најголем фактор во тоа кој е најдобарл,или за џабе се играат Мастерси 1000 вредни по милион долари/евра.Знаеш многу добро која е разликата таму,која е разликата во годините и што е најважно КОЈ Е ПОДОБАР ВО МЕЃУСЕБНИТЕ ДУЕЛИ,каде што се гледа и најреално.Не знам друго што да ти кажам.Кој е ?? Ќе му треба на Надал уште многу време за да го стигне Федерер,кога ќе го СТИГНЕ тогаш може да кажуваш кој е бр.1 !!
Ако пратиш тенис знаеш дека Рафа е бр 1 моментално таму и ќе остане,во грен слем титулите веќе му се ближи,но не се тие најголем фактор во тоа кој е најдобарл,или за џабе се играат Мастерси 1000 вредни по милион долари/евра.Знаеш многу добро која е разликата таму,која е разликата во годините и што е најважно КОЈ Е ПОДОБАР ВО МЕЃУСЕБНИТЕ ДУЕЛИ,каде што се гледа и најреално.Не знам друго што да ти кажам.
^ Добро ај сега за Федерер да ги укиниме земјените подлоги.Нормално дека е најдобар за Рафа,затоа и игра така против него,да го стигне најдобриот.Како што тргнал го стига ако и веќе не го сторил тоа.РЕАЛНОСТ е оваа.Не е битно секој да го признае.Има и инаети.
Зошто ме тераш да пишам пак кога кажав погоре.Меѓусебниот скор и не е така мала разлика,и на земја и на небо пак толкава разлика е прашање и во квалитет.Мастерсите 1000 вредни по 1 000 000 Е/$ кој е поуспешен засега таму.Колку години се разлика,колку освоил Федерер уште кога не иамвме слушнато за Рафа???Никој не вика да се укинат, туку тоа е објаснување зошто има негативен скор. Различни тенисери, секој со различни маани и различни квалитети. Се додека не го престигне Надал Федерер во освоеното нема да биде број 1, кога ќе го престигне - секако. Исто како Шумахер на времето што го бркаше Фанџо како луд.![]()
Леле ме уби со постов.Браво!Федерер го има измислено тенисот за Надал !!
Џабе и меѓусебни дуели, и да го стаса во гренд-слем титули.. кралот засекогаш ќе си остане КРАЛ.
Перферкција од тенисер, интелегенција во движење ...но помина врвот од неговата форма, малце беше Надал на врвот па сега Ноле се истакнува ќе видиме до кога.
Зошто ме тераш да пишам пак кога кажав погоре.Меѓусебниот скор и не е така мала разлика,и на земја и на небо пак толкава разлика е прашање и во квалитет.Мастерсите 1000 вредни по 1 000 000 Е/$ кој е поуспешен засега таму.Колку години се разлика,колку освоил Федерер уште кога не иамвме слушнато за Рафа???
И не заборавајте, Федерер и Надал играат многу различен тенис...