Roland Garros, 17 may - 05 june, 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Моментално, според ОФИЦИЈАЛНА листа, Надал е прв. Значи моментално е најдобар.

Него, коментаторов ми е као потресен, не му е по ќеиф Надал што води! :)))
Сакав да го надополнам ова во мојот пост, ама заборавив и ме превати, кометнтаторов е зелка. :)

Кој е ?? Ќе му треба на Надал уште многу време за да го стигне Федерер,кога ќе го СТИГНЕ тогаш може да кажуваш кој е бр.1 !!
Ако пратиш тенис знаеш дека Рафа е бр 1 моментално таму и ќе остане,во грен слем титулите веќе му се ближи,но не се тие најголем фактор во тоа кој е најдобарл,или за џабе се играат Мастерси 1000 вредни по милион долари/евра.Знаеш многу добро која е разликата таму,која е разликата во годините и што е најважно КОЈ Е ПОДОБАР ВО МЕЃУСЕБНИТЕ ДУЕЛИ,каде што се гледа и најреално.Не знам друго што да ти кажам.

Ако пратиш тенис знаеш дека Рафа е бр 1 моментално таму и ќе остане,во грен слем титулите веќе му се ближи,но не се тие најголем фактор во тоа кој е најдобарл,или за џабе се играат Мастерси 1000 вредни по милион долари/евра.Знаеш многу добро која е разликата таму,која е разликата во годините и што е најважно КОЈ Е ПОДОБАР ВО МЕЃУСЕБНИТЕ ДУЕЛИ,каде што се гледа и најреално.Не знам друго што да ти кажам.

Хмммм, а да ми кажиш дека НАЈГОЛЕМИОТ ДЕЛ од нивните меѓусебни дуели се играни на земја, и фактички оттука и разликата меѓу нив, бидејќи најголемиот дел од сезоната се игра на земја? Надал води на земја (огромна предност), Федерер на трева, нерешено на тврда подлога. Ова е муабет од тениски аналитичари кои се занимаваат со ова ривалство и го објаснуваат феноменот на негативен скор на Федерер со Надал... За тоа дали му се ближи, никогаш не можеш да знаеш, самиот Надал има изјавено дека за него Федерер е најдобриот ever, и така ќе се осеќа цел живот...

^ Добро ај сега за Федерер да ги укиниме земјените подлоги.Нормално дека е најдобар за Рафа,затоа и игра така против него,да го стигне најдобриот.Како што тргнал го стига ако и веќе не го сторил тоа.РЕАЛНОСТ е оваа.Не е битно секој да го признае.Има и инаети.

^ Добро ај сега за Федерер да ги укиниме земјените подлоги.Нормално дека е најдобар за Рафа,затоа и игра така против него,да го стигне најдобриот.Како што тргнал го стига ако и веќе не го сторил тоа.РЕАЛНОСТ е оваа.Не е битно секој да го признае.Има и инаети.

Никој не вика да се укинат, туку тоа е објаснување зошто има негативен скор. Различни тенисери, секој со различни маани и различни квалитети. Се додека не го престигне Надал Федерер во освоеното нема да биде број 1, кога ќе го престигне - секако. Исто како Шумахер на времето што го бркаше Фанџо како луд. :)

Никој не вика да се укинат, туку тоа е објаснување зошто има негативен скор. Различни тенисери, секој со различни маани и различни квалитети. Се додека не го престигне Надал Федерер во освоеното нема да биде број 1, кога ќе го престигне - секако. Исто како Шумахер на времето што го бркаше Фанџо како луд. :)
Зошто ме тераш да пишам пак кога кажав погоре.Меѓусебниот скор и не е така мала разлика,и на земја и на небо пак толкава разлика е прашање и во квалитет.Мастерсите 1000 вредни по 1 000 000 Е/$ кој е поуспешен засега таму.Колку години се разлика,колку освоил Федерер уште кога не иамвме слушнато за Рафа???

Федерер го има измислено тенисот за Надал !!
Џабе и меѓусебни дуели, и да го стаса во гренд-слем титули.. кралот засекогаш ќе си остане КРАЛ.

Перферкција од тенисер, интелегенција во движење ...но помина врвот од неговата форма, малце беше Надал на врвот па сега Ноле се истакнува ќе видиме до кога.

Добар тенис добар... ама Федерер во клучни моменти киксира,и не успева да одржи ниво на игра :)

Edит од Модераторот: Ве молиме во иднина да пишувате со основната боја на букви, не ја менувајте, грдо стои и нечитливо.

Федерер го има измислено тенисот за Надал !!
Џабе и меѓусебни дуели, и да го стаса во гренд-слем титули.. кралот засекогаш ќе си остане КРАЛ.

Перферкција од тенисер, интелегенција во движење ...но помина врвот од неговата форма, малце беше Надал на врвот па сега Ноле се истакнува ќе видиме до кога.
Леле ме уби со постов.Браво!

И не заборавајте, Федерер и Надал играат многу различен тенис...

Зошто ме тераш да пишам пак кога кажав погоре.Меѓусебниот скор и не е така мала разлика,и на земја и на небо пак толкава разлика е прашање и во квалитет.Мастерсите 1000 вредни по 1 000 000 Е/$ кој е поуспешен засега таму.Колку години се разлика,колку освоил Федерер уште кога не иамвме слушнато за Рафа???

Па јас колку што знам кога Федерер ја имаше таа рекордната серија од 240 недели мислам на првото место и Рафа постоеше. А и баш поради тоа што викаш ти дека Федерер е постар, еве има време Надал за да го стигне во освоеното. Ако го стигнал во мастерсите, треба да го стигне и во другите турнири.
За тоа кој е моментално број 1 нормално дека е Надал, јас тоа не го демантирам. Но и Надал треба да знае дека моментално игра со 30 годишен човек и прашање е дали тој ќе предизвикува на 30 години ако дотогаш не го надмине Федерер.

И не заборавајте, Федерер и Надал играат многу различен тенис...

Точно, но како и да е откога ќе одат во пензија тогаш се одредува кој е бил подобар...но и двајцата ќе влезат во Историјата како Легенди/Шампиони.

^ Се ни е јасно,само дискутиравме од денешно време да споредиме неколку факти,за во иднина тоа ќе видиме.
--- надополнето: Jun 5, 2011 4:25 PM ---
И дај заебете истории дај уште не е завршен мечот.
--- надополнето: Jun 5, 2011 4:30 PM ---
БРаво за последниве два гема.

i-tako-smo-se-malo-ze.jpg

:D

Овој Златко еден пост нема салам напишано и погодено... во секоја можна тема пиши, а ништо не прати доволно квалитетно... пиши дека Надал е слаб тој игра врхунско, пише дека ќе победи 6-1, тој губи 7-5 и ред други постови со по два збора, а ништо значајно...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom