Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Johnnie Walker.

Keep Walking™
Член од
1 јуни 2008
Мислења
173
Поени од реакции
5
sve e izmisleno od masonerija za pogolema kontrola na narodot...zatoa se tie NEDELNI misi,sobiranja au...da nemalo religii,kje nemalo sovest,spored mene.vaka od mali sme nauceni nemoj kje te kazni dedo boze kur mi se strese vaka taka...veruvam u toa sto mozam da go vidam i da go dopram,a bev mn golem vernik(ako ima i nekoe objasnuvanje realno za toj zbor) a ateist e najglupava stvar so nekad sum ja cul...toa e ti e nesto ustvari aj dosadno ni e pa kje izmisluvame krivi drini...glupoisti zivi se site tie raboti,kje dojde den sve kje se razotkrie...jedina vera sto mislam deka stv drzi voda i deka stv nesto se desavalo i seuste se desava e budizam...neznam dali moze da se dokaze fizicki,ama mn sum cital sum cul i sum gleal na tv,deka dalaj lama moze da se teleportira...e sea toa e drug muabet...

so bi rekle site forumdzii : of topic : ako mi e na gresno mesto napisan tekstov,neka go smenat ili izbrisat.
of topic:mn se ljutat i licno se navreduvaat zaso ne pisuvam na makedonski,ama sto znam mn grdo mi izglea koa pisuvam taka...
--- надополнето: Jun 4, 2011 2:26 AM ---
Ами каде се наоѓа гробот на Ацета? Тој со сигурност постоел и со уште поголема сигурност не воскреснал...
http://on.net.mk/turlitava/istoricharite-priznaa-deka-gi-izmislile-drevnite-grci
pa neznam bas dali postoel :)

F

Frankie Yale

Гостин
sve e izmisleno od masonerija za pogolema kontrola na narodot...zatoa se tie NEDELNI misi,sobiranja au...da nemalo religii,kje nemalo sovest,spored mene.vaka od mali sme nauceni nemoj kje te kazni dedo boze kur mi se strese vaka taka...veruvam u toa sto mozam da go vidam i da go dopram,a bev mn golem vernik(ako ima i nekoe objasnuvanje realno za toj zbor) a ateist e najglupava stvar so nekad sum ja cul...toa e ti e nesto ustvari aj dosadno ni e pa kje izmisluvame krivi drini...glupoisti zivi se site tie raboti,kje dojde den sve kje se razotkrie...jedina vera sto mislam deka stv drzi voda i deka stv nesto se desavalo i seuste se desava e budizam...neznam dali moze da se dokaze fizicki,ama mn sum cital sum cul i sum gleal na tv,deka dalaj lama moze da se teleportira...e sea toa e drug muabet...

so bi rekle site forumdzii : of topic : ako mi e na gresno mesto napisan tekstov,neka go smenat ili izbrisat.
of topic:mn se ljutat i licno se navreduvaat zaso ne pisuvam na makedonski,ama sto znam mn grdo mi izglea koa pisuvam taka...

http://on.net.mk/turlitava/istoricharite-priznaa-deka-gi-izmislile-drevnite-grci
Onion...Od tamu gi crpis izvorite ili sarkasticen bese?

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Ами каде се наоѓа гробот на Ацета? Тој со сигурност постоел и со уште поголема сигурност не воскреснал...
Да постоел, но не е пронајден. За разлика од Исус ете погоре кажаа дека бил во Јерусалим и дека бил празен (ако е тој точниот гроб).

А какви се овие прашања за Исус во тема Прашања за атеисти?
На кого да го прашам за коските на Исус ? Сигурно не на верниците, бидејќи ќе ти речат воскреснал со тело.
--- надополнето: Jun 4, 2011 10:55 AM ---

Ти не знаеш што збориш, а и богами не знаеш да пишуваш. И слушај ваму, ако не може да те казни „дедо“ Боже сигурно ќе те казни Буда.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.398
Поени од реакции
5.030

Да постоел, но не е пронајден. За разлика од Исус ете погоре кажаа дека бил во Јерусалим и дека бил празен (ако е тој точниот гроб).
Тогаш што прашуваш?

Ајде ќафири одговорете на ова прашање.
Бидејќи Исус за вас бил обичен човек, што ете измислувал некои работи, бил луциден и не знам со какви уште не зборови го нарековте, дали знаете каде се наоѓа неговиот гроб, каде е закопан ?

O

Omer el Faruk

Гостин
Имам прашање господа неверници:

- Зошто атеистите го прикриваат своето неверување кога станува збор за смрт на некој од нив, па го погребуваат според верските обичаи ?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

- Зошто атеистите го прикриваат своето неверување кога станува збор за смрт на некој од нив, па го погребуваат според верските обичаи ?
Затоа што рогатиот им ја купил душата на попуст и не знаат што прават...што значи дека ќе им биде простено...:D

Лука 23-34
А Исус рече: „Татко, прости им, оти не знаат што прават!”

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142

Па мора да се погреба на некој начин, јас не знам за некој посебен атеистички начин на погребување. Што е погреб на крај краева, закопуваш мртов човек два метра под земја. Од кога религијата го држи монополот за погреби?

Плус ако се работи за погреб на член од семејството на некој атеист, од каде знаеш дека и тој бил атеист, можда бил верник.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556

Тоа не е моја журка. Секој си ја организира својата. Ја нема што да се мешам.

Лично, „едвај чекам“ да проработи крематориумот кај нас.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

Традиција, ништо повеќе. Лично сакам моето тело после смрта да биде доставено до катедрата на медицински факултет за да младите студентки учат анатомија.

Muslim_Women

MUSLIMMMM WOMENNN
Член од
31 мај 2011
Мислења
106
Поени од реакции
7
Затоа што рогатиот им ја купил душата на попуст и не знаат што прават...што значи дека ќе им биде простено...:D

Лука 23-34
А Исус рече: „Татко, прости им, оти не знаат што прават!”
Pa ako isus e bog. na cij bog go rekol ova,??? zarem ima dvajca boga se natprevaruvaat izleda,kako celzi i mancester a ? hahahhah ahhhh be vie ste potomci na illla dzehennem fi nar, dodeka ne se osvestite vo vo tezok dalalet ste.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Pa ako isus e bog. na cij bog go rekol ova,??? zarem ima dvajca boga se natprevaruvaat izleda,kako celzi i mancester a ? hahahhah ahhhh be vie ste potomci na illla dzehennem fi nar, dodeka ne se osvestite vo vo tezok dalalet ste.
Кхм, мислам дека си ја згрешил темата, тука се сите хардкор атеисти и ги заболе за Исус, татко му, братучед му и пријателите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom