- Член од
- 16 февруари 2007
- Мислења
- 2.780
- Поени од реакции
- 8.235
Грешките се обременети со човечкото поимање и индивидуалната перцепција.Апсолутната грешка НЕ Е релативна.
Не се' е релативно.
А не' има многу. Луѓе.
Грешките се обременети со човечкото поимање и индивидуалната перцепција.Апсолутната грешка НЕ Е релативна.
Не се' е релативно.
Meaning не постои апсолутна грешка.Meaning?
Може да објасниш како е универзумот "апсолутен,"?Релативноста ја измислија незналиците кога не можеа да ја сфатат апсолутноста на универзумот.
Ќе се обидам.Може да објасниш како е универзумот "апсолутен,"?
Само што не постои таков ентитет бидејки би бил апсолутен а се е релативно.Да се надоврзам кратко,исто како што ние,спознаени со одредените параметри можеме да пресметаме каде точно на својата патека ќе се наоѓа топче кое се движи рамномерно праволиниски,ентитет кој ги познава сите зададени параметри во еден набљудуван систем може лесно да ги пресмета сите можни outcomes во него.
Не верувам у релативностСамо што не постои таков ентитет бидејки би бил апсолутен а се е релативно.
Просто ко грав. Мене не си ми убав, на мајка ти си и убав = релативност.Не верувам у релативност
Производ на Егото е тоа,свеста и потсвеста лажат ко циганПросто ко грав. Мене не си ми убав, на мајка ти си и убав = релативност.
Не ми мешај его сеа. Кажи ми како свеста и подсвеста имаат врска со поимот среќа и како е таа апсолутна?Производ на Егото е тоа,свеста и потсвеста лажат ко циган
Како да не ти мешам Его?Не ми мешај его сеа. Кажи ми како свеста и подсвеста имаат врска со поимот среќа и како е таа апсолутна?