Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
За мене лично, и тоа е доволно.
--- надополнето: Jun 3, 2011 10:05 AM ---

...што значи дека имаш здравствен проблем од психо-соматска природа...:cool:
Mozno e. Vidi, jas najiskreno se nadevam deka ke ima strasen sud. Zamisli gi site crkovni lica niz istorijata na toj strasen sud. Eden kup papi, vladici, svestenici, govnojadci koi ke odgovaraat za svojte zlodela.

Eve, jas imam predlog za kazna. Da gi izedat site svoi govnenici koi gi napravile vo zivotot. Posto govnenicite ne se hranlivi, ke moraat da gi isfrlat nadvor od svoeto telo, pa potoa ke morat istata kolicina pak da ja izedat, i taka ad infinitum. Onoj koj naravil najmnogu govnenici vo zivotot, ke mora najmnogu da izede, mora da ima nekoja pravda i red vo seto toa. Ne moze nekoe popce koe ukralo nesto sitno od crkvata da jade govnenici kolku nekoj papa koj naredil klanje vo Erusalim...

Zamisli kakva prekrasna povorka na govnojadci ke bide toa...

Eh, skoro da mi e zal sto ke nema strasen sud...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Mozno e. Vidi, jas najiskreno se nadevam deka ke ima strasen sud. .
Ќе има: штом Христос нешто ветува, Он тоа и го остварува.
--- надополнето: Jun 3, 2011 10:22 AM ---
Zamisli kakva prekrasna povorka na govnojadci ke bide toa...
...а замисли, меѓу нив да Те видам и Тебе меѓу нив...А? Шо лик би бил...
--- надополнето: Jun 3, 2011 10:23 AM ---
Eh, skoro da mi e zal sto ke nema strasen sud...
...чак и демоните знаат дека ќе бидат судени, ама Ти си ги надминал дури и нив во Твојата прелест...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
...а замисли, меѓу нив да Те видам и Тебе меѓу нив...А? Шо лик би бил...
...чак и демоните знаат дека ќе бидат судени, ама Ти си ги надминал дури и нив во Твојата прелест...
Neka bide, nemam problem so toa. Imam naraveno nekolku raboti vo zivotot za koj pekolot sigurno ne mi bega. Samo baram da mi se zapise vo moja polza deka nikogas na nikogo mu se nemam zakanuvano so imeto bozje, i ne sum mu zveckal so klucevite, za da mu gi zemam materijalnite bogatstva. Toa me pravi beskrajno podobar od gorenavedenite govnojadci...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Toa me pravi beskrajno podobar od gorenavedenite govnojadci...
Аааааа, така Ти велит огледалцето, а? „Браво бе Заратустра, ногу си добар!„ :)

Затоа, Нарцис можит вода да Ти носит...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Затоа, Нарцис можит вода да Ти носит...
Dobro, ne primetuvas kolku ti se komentarite bledi i neuverlivi vo odnos na ona sto ti go kazuvam?

Slusaj me sega, sedni procitaj ja Legendata za golemiot inkvizitor od Dostoevski, vo Braka Karamazovi. Nemas potreba da ja citas celata kniga, procitaj ja samo Legendata. Potoa procitaj gi komentarite od Vasilij Rozanov, i najmnogu od Lav Sestov.

Potoa vrati se vamu da diskutirame, mozno e da citanjeto na Legendata da bide najvazniot moment vo tvojot zivot...
--- надополнето: Jun 3, 2011 10:40 AM ---
Аааааа, така Ти велит огледалцето, а? „Браво бе Заратустра, ногу си добар!„ :)
Ne sum dobar be Miki, zol sum. Ne znaes kakva zloba od vreme na vreme mozam da izvadam od sebe. Samo, toa ne gi pravi moite tvrdenja za govnojadcite pomalku tocni. Kako ne razbiras tolku ednostavna rabota?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Potoa vrati se vamu da diskutirame, mozno e da citanjeto na Legendata da bide najvazniot moment vo tvojot zivot...
Заратустра,

веќе 3,5 г. сум на форумов и сеуште дискутирам, за разлика од Тебе, кој поставува услови за „ова„ или за „она„ до членовите од форумов.
А што е најбитно во мојот живот, веруј, не си Ти тој кој ќе ми ја одреди „најбитноста„.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Заратустра,

веќе 3,5 г. сум на форумов и сеуште дискутирам, за разлика од Тебе, кој поставува услови за „ова„ или за „она„ до членовите од форумов.
А што е најбитно во мојот живот, веруј, не си Ти тој кој ќе ми ја одреди „најбитноста„.
Kako sakas Miki, so inka ne se turva...;)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Како може да се препознае лице кое потпаднало под власт на рогатиот ?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Начелно, секој поединец, во текот од деноноќието, е под демонско влијание.

Тоа може да го препознае секој здраворазумен: демоноопеднатоста може да биде во распон „од-до„, на пример, од хронично лажење или крадење, па се до „канализирање„ на демонската енергија во облик од: „видовитост„, био-енергија, правење „чуда„ и сл.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Начелно, секој поединец, во текот од деноноќието, е под демонско влијание.

Тоа може да го препознае секој здраворазумен: демоноопеднатоста може да биде во распон „од-до„, на пример, од хронично лажење или крадење, па се до „канализирање„ на демонската енергија во облик од: „видовитост„, био-енергија, правење „чуда„ и сл.
Исус бил демон? .....затоа што правел чуда.
Или светците биле исто така демони ?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Погоре изразените „заклучоци„ се школски пример за демонско влијание...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ајде Мики, не е толку тешко прашањето на ДМТ, одговори му, и мене ме интересира

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop