Епа, друже, мислиме дека не сме се вака договориле.
Фино-лепо ти го нумерирав обемниот ти пост и тргнав да ти одговарам точка по точка. Не биди сега Miki1, па да се вадиш со празни
ad-hominem напади. Стварно не е фер. Ај да не го менуваме тонот на муабетот, важи?
„Еден куп работи околу
абиогенезата“ едноставно
немаат простор тука!!! Тоа ти е ко да збориш за папагали на тема автомобилизам. Се оддалечуваш од темата и дискусијата ја водиш во погрешен правец. така не се прави. ТЕ МОЛАМ, отвори тема за абиогенеза и ја ПРВ ЌЕ ТИ РЕПЛИЦИРАМ.
Ти, друже, имаше теза „ЕВОЛУЦИЈАТА Е НЕДОКАЖАНА ТЕОРИЈА“, а патем успеа, во само три поста да кажеш дека (1) не ја прифаќаш, (2) ја прифаќаш и (3) ја прифаќаш, ама не ја прифаќаш скроз, пошто има дупки, ама е ОК додека не се покаже спротивното. Пишуваш на темава долго, а
сеуште не си кажал јасно на која страна во дебатава стоиш. Искрено, почнуваш да ми звучиш ко Лурц. Се надевам дека не си таков.
Побарав од тебе да се произнесеш за предизвикот
ПРЕОДНИ ОБЛИЦИ, а ти молчиш. Ти објаснив
зошто стратата е конзистентна, а ти пак молчиш. Невозможно е да не си ја вдидел сликата со скелетот на китот, а не ја коментираш, иако си
токму на таа линија.
Ти, друже, во својот пост немаше поставено
теза, туку имаше нафрлено куп нереференцирани (не се знае од кого) тврдења за кои и самиот викаш дека не ти се проверени. За тие тврдења, за да ја не се промовирам за
амал, ти дадов линк од
сеопфатна база на одговорени креационистички прашања. Од тебе, ништо ниту за ова.
ШТО ОЧЕКУВАШ ОД МЕНЕ после едно вакво обраќање? Те молам, кажи ми, за да знам што уште конкретно треба да ти напишам. ТЕ МОЛАМ.
Очигледно не се единствениот кој можеби и не му е баш најјасно што е, конкретно,
ЕВОЛУЦИЈА:
ДЕФИНИЦИЈА: Еволуцијата
е процес кој резултира со наследни промени во популацијата во тек на многу генерации.
Кој дел од оваа дефиниција ја ставаш под знак на прашање?
Кој дел е климав на критички тест?
Кои се фактите против Еволуцијата?
(ако навистина сакаш конкретен одговор - нумерирај. Не ги развлекувај во тези.
Ветувам дека секој ќе го истретирам одделно)
Да не пукниш, ме кандиса:
1. Претпоставувам дека е мошне веројатно животот на земјата да настанал од примордијалната супа во атмосферските услови кои постоеле пред 4-5 милијарди години на Земјата. Верувам и дека многу можно животот да настанал во вода.
2. Не сум спремен да зборам општо за репликација на гени. Прашај поконкретно, па ќе (проучам, па) ќе ти одговорам.
3. За природната селекција ти пишам во пост-два претходно и ти го објаснив навистина на кратко, ако сакаш да дообјаснам, иако мислам дека претерано
очигледен. За да тепаме страни за објаснување. Човекот го
користи веќе илјадници години и, искрено, малку се осеќам дебилно кога треба да го објаснувам. Ама нема проблем, побарај.
Ставот на Деникен
е фикција. Деникен е
писател. На
белетристика.
Јас не велам дека е тоа невозможно. Велам дека е непроверено, со ништо поткрепено, недокажано тврдење кое колку и да сакам да е вистинито (или не) нема никаква врска со
реалноста. Дури и да е вистина, тоа само кажува дека животот на земјата,
за кој важи еволуцијата, во минатото
бил посетен од вонземјани. Ништо повеќе. Еволуцијата останува функционален механизам.
Мислам дека претходно те охрабрив да си ги провериш изворите. Ти повторно не си го направил тоа. Еве ти го
крицитизмот и самокритицизмот на Фон Деникен. Дај проверувај пред да постираш. 5 минути зима. Пиши само Ime Prezime Criticism. После одлучи си сам.