- Член од
- 5 април 2011
- Мислења
- 334
- Поени од реакции
- 142
Тоа е проблем на абиогенезата а не на еволуцијата, до сега под лабораториски услови сеуште не успеале да создадат днк иако успеале во создавање на аминокиселини. Без разлика дали веруваш дека бог не создал или дека сме дошле од метероит, вонземјани, друга димензија ништо од наведеново не ја негира еволуцијата зошто таа не се бави со настанокот на животот.Тоа ми беше зборот и мене
“It is an enormous problem, how you could get together in one tiny, sub-microscopic volume of the primitive ocean all of the hundreds of different molecular components you would need in order for a self-replicating cycle to be established.”
Ова го покажува твоето незнаење за еволуцијата. Then again шансите дека ти си го напишал ова се минимални, од кој креационистички вебсајт го превзеде ова? Да ти појаснам, еволуцијата не работи на тој начин туку преку акумулирање на гени во период од илјадници-милиони години сите една по една незабележителни и безначајни се случува тоа мутирање, можеби си чул за дупликација на гени (gene duplication) или сакаш линк да ти пратам? Сакаш да ти пратам линкови каде е документирано зголемување на гени за краток период? Не сакаш...Ајде уште малку да видиме факти против еволуцијата.
Една примитивна бактерија има помалку од 500 гени. Човекот има околу 22.400 гени (Поправете ме ако сум грешка). Од ова логички следува дека има разлика од 20.000 (и кусур)гени. Е сега, колку да имало мутации (еволуции, адаптации што и да е) без разлика дали се позитивни или негативни во било кој контекст, имаат влијание само на постоечките гени. НИКОГАШ не е забележано дека некој ген мутирал во два нови гена. Ова според мене е потврда дека природната селекција е возможна во рамките на еден вид.
И да, еден ген не мутира во два нови но тоа не го тврди еволуцијата тоа го тврди креационистичкиот сајт од каде најверојатно си го превземал ова. И на крај запамти дека се работи за процес кој траел неколку милијарди години.
Другите делови го тврдат фактички истото па нема потреба и тие да ги разложувам...