Kуќи опседнати од духови?

Член од
30 март 2011
Мислења
117
Поени од реакции
12
^

Во Скопје колку што имам слушнато куката во Црниче е опседната а за други не...ама нормално којзнае дали е вистина,лугето сакаат да измислуваат...
Дааа со другари еднаш стигнавме до куќата али не влеговме алфи ни дојдоа ,мислеа дека ке крадеме нешо и коа им објаснивме зашто сме тука се попалија да влезат и они али на крај нишо не бидна не попратија по дома а и јебига мали бевме :nesvest: али моабетот ми беше дека таа куќа е бајаги зборена по тоа,имаат многу слушнато за неа....

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Дааа со другари еднаш стигнавме до куќата али не влеговме алфи ни дојдоа ,мислеа дека ке крадеме нешо и коа им објаснивме зашто сме тука се попалија да влезат и они али на крај нишо не бидна не попратија по дома а и јебига мали бевме :nesvest: али моабетот ми беше дека таа куќа е бајаги зборена по тоа,имаат многу слушнато за неа....
Абе тоа е само приказни,не значи дека е вистина.Знаеш народот сака да си кажува свои стории и на крај се ствара приказна за тоа нешто.Не можам да верувам,па дур и некој што ми е близок да ми кажува.Додека не видам со свои очи,не верувам :)па што сакат нека зборат.:)

Член од
30 март 2011
Мислења
117
Поени од реакции
12
Абе тоа е само приказни,не значи дека е вистина.Знаеш народот сака да си кажува свои стории и на крај се ствара приказна за тоа нешто.Не можам да верувам,па дур и некој што ми е близок да ми кажува.Додека не видам со свои очи,не верувам :)па што сакат нека зборат.:)
Да да нашиот народ е познат по своите измишљотини ,не треба се да се зема здраво за готово али ипак не се знае може нешто од тој куп лаги е и вистина ,немој да бидеш до толку неверни тома:wink:

S

Sheldon Cooper

Гостин
Мислата беше демек, во 21 век се докажало дека кога грми не тркала господ буриња туку се ствара звук :) е сеа некој ако верува во духови негово право, ја верувам во душа али дека душата е еден вид на енергија и тоа што не прави ние да сме ние, т.е егото, тоа ни е душата е сеа не значи дека мора моето мислење да е точно ме сфати?
Да сега те сфатив. :)

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Во Црниче куќата била на некој генерал порано од Шведска мислам или Финска. И он што убивал демек духовите шетале таму. Пред 2 недели ја посетивме таа куќа и пред дворот имаше изгорена ногарка

Еве уште една во Македонија

Во текот Илинденското востание и на Втората светска војна селото дало повеќе македонски борци.Како најпознат и единствен Сушичанец кој го бранел селото од турските башибозуци и арамии во средината и крајот на 19-век се споменува Кузман Трпески кој бил немилосрден кога селаните биле напаѓани од турците.Во неколку наврати Турците се обиделе да го запалат селото, а посебно неговата куќа (која и ден денес постои во селото како жив доказ со трагите од обидите за спалување) но не успеале од неговиот жесток оружен отпор во кој Турците имале и жртви.Наследници на Кузман Трпески од село Сушица и ден денес живеат во селото и во Гостивар. Кузман умрел бранејќи го селото и тоа не претставува никаква мистерија. Но, куќата каде што живеел претставува. По неговата смрт се слушал гласот како ја повикува сопругата и неговите деца. На ѕидовите на куќата се појавувале дупки од куршуми иако никој не пукал во нив. Куќата претставува страв и до ден денес. И можеме да кажеме дека е една од помистериозните куќи во Македонија, а ги има многу

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Да бе зборат сите и ајде постои.. Како бе толку години баби дедовци,прадедовци,моите родители немаат видено такви работи?
Девици на шинки пруги и слично? Мислам дека се тоа се измислици за да се плашат луѓето.. Во Америка и тоа како ги сваќаат духовите посериозно од тука.. Што таму да не има повеќе?

Кај дедоми во Село глас нема.. Високи дрва има една шума мислам ќе се посереш од страв.. Сме иделе во темница освен куче или некој волк да се слушне ништо друго нема поминато.. Али тоа е.. Ќе кршат флаши и чаши :D

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Yeah,right..Опседнати со духови...Дај бе нека снимат еден да видам како изгледа...туку само приказни си кажуваат.
И сум кандидат да идам во куката и да преспијам една нок да видам дали ке има гласови.Ако преживеам ке раскажувам.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Аман со таа куќа во Црниче :) Има дхови врие, нон-стоп по улица се шетаат и у паркчето до куќата си седат. Освен џанаци нишо друго неам таму.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Yeah,right..Опседнати со духови...Дај бе нека снимат еден да видам како изгледа...туку само приказни си кажуваат.
И сум кандидат да идам во куката и да преспијам една нок да видам дали ке има гласови.Ако преживеам ке раскажувам.

Има многу вакви малски куќи демек опседнати бла бла. Се се тоа измислици, само луѓето си веруваат :)

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.900
Поени од реакции
12.424
Има една приказна за една куќа во Прилеп во центарот. Се зборува дека повеќемина сакале да ја купат (на одлично место е) ама се откажале поради некакви закани и напади од страна на непознати ентитети во сон. Колку е вистина не знам ама радозналите што се при пара нека се обидат да ја купат па нека ги проверат гласините :)

HellYeah

A Certified Drama Queen!
Член од
12 мај 2011
Мислења
25
Поени од реакции
10
А има ли некој што ја знае приказната за белата невеста што шета навечер по пругата во Ѓорче?
Како мала кога идев кај баба ми се ширеше тој муабет,па ако некој знае за што зборам нека се јави и нека ми ја разјасни мистеријава...дали ме трипале само за да не ја проагам пругата навечер сама ,или целата приказна е точна :icon_conf

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.900
Поени од реакции
12.424
А има ли некој што ја знае приказната за белата невеста што шета навечер по пругата во Ѓорче?
Како мала кога идев кај баба ми се ширеше тој муабет,па ако некој знае за што зборам нека се јави и нека ми ја разјасни мистеријава...дали ме трипале само за да не ја проагам пругата навечер сама ,или целата приказна е точна :icon_conf
Пругата...да не ја преминуваш пругата ;)

Член од
27 март 2011
Мислења
359
Поени од реакции
158
vo mojata kuka ima duhovi:D da da vistina e ako se smeam...ama ne vo ovaa sto sega ziveam tuku vo prethodnata

Член од
27 март 2011
Мислења
359
Поени од реакции
158
hahahahaah,vo pravo si,ama nickot nema veze so mislenjeto,nie zatoa i si zaminavme.ama toa bese mnogu odamna,no seuste se sekavam na toa.pred edno 10 godini

Kajgana Shop

На врв Bottom