Ќе те разочарам, Исус нема никогаш да го видиш ни ти ни јас, НИКОЈ; НИКОГАШ.
Мене не можеш да ме разочараш, оти верните Го чекаат Христа, а Него ќе го видат сите, од Адама до последниот роден од жена.
--- надополнето: May 31, 2011 12:05 PM ---
Вистинито е она што е објективно.
Не може субјектот да биде објективен. Субјектот секогаш е субјективен, колку и да „глуми објективност„. Да можеше субјектот да биде објективен, тогаш субјектот би бил објект.
--- надополнето: May 31, 2011 12:06 PM ---
Вистина е дека земјата ротира околу сонцето. .
Чија е таа вистина, Твоја?
--- надополнето: May 31, 2011 12:07 PM ---
Илузија е дека сонцето се врти околу земјата.
Значи, моето вродено око ме лаже кога гледа дека Сонцето се „врти„ околу Земјата, ама ако Коперник кажал дека Земјата се „врти„ околу Сноцето, тогаш неговото око е „поточно„ од моето?
--- надополнето: May 31, 2011 12:09 PM ---
Науката ти дава објективни гледишта..
Науката е субејктивна категорија и затоа ни дава само субјективни гледишта: согласно тековно расположивите сознанија, таков е и тековниот светоглед.
Објективен бил саде Адам и неговото трезвеноумие.
--- надополнето: May 31, 2011 12:10 PM ---
Секој од нас си избира сам, според личниот интелектуален развој.
.
А-ха....Значи, колку субјективни „...интелектуални развои...„ постојат, толку и вистнити светогледи постојат, така?
И сека, како може еден генијалец да му објасни на еден дебил дека (дебилот) е во криво?
--- надополнето: May 31, 2011 12:11 PM ---
Други претпочитаат животот да го живеат во ИЛУЗИИ.
.
НЕМА поголема илузија од субејктивниот објективизам. т.е. живеењето според своите вистини.
--- надополнето: May 31, 2011 12:15 PM ---
Ти, ко што гледам, воопшто не се срамиш да кажеш од кои луѓе си...
Не се срамам, оти, како што вели Христос: „...Зашто, кој се срами од Мене и од зоборивите Мои во овој прељубодеен и грешен род, и Синот Чочечки ќе се срами од него, како ќе дојде во славата на Својот Отец со светите ангели...„.(Марко, 8.38).