Како младите од дијаспората ги наоѓаат и бираат своите дечковци/девојки?

• Креатор на темата Креатор на темата lo6ko piratot
  • Време на започнување Време на започнување

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
57
темава ја отварам од причина што добивам впечаток дека младата дијаспора попрво за партнер би избрала странец отколку македонец. Дали е исправно или не не е мое да судам, ама искрено па баш и не ми е сеедно кога ке слушнам дека некој македонец или македонка за партнер избрал американец, италианец, германец...

Нели беше карактер битен коа станува збор за љубов и доживотен партнер(покрај телото и добриот секс серазбира). Или то не важи за секого. Се забораев дека не сме луѓе туку роботи...

Нели беше карактер битен коа станува збор за љубов и доживотен партнер(покрај телото и добриот секс серазбира). Или то не важи за секого. Се забораев дека не сме луѓе туку роботи...

валда не мислиш дека младите од македонија се глупи, грди и без карактер?!

валда не мислиш дека младите од македонија се глупи, грди и без карактер?!

Не го мислам тоа за никого, има од се по нешто кај сите раси и подраси...ама изгледа нешто не ти дозволува да сфатиш што сакав да кажам со постот :)

темава ја отварам од причина што добивам впечаток дека младата дијаспора попрво за партнер би избрала странец отколку македонец. Дали е исправно или не не е мое да судам, ама искрено па баш и не ми е сеедно кога ке слушнам дека некој македонец или македонка за партнер избрал американец, италианец, германец...

Баш обратно мислам од тебе.Т.е.обратно сум видел,доста нашинци од страна идат овде баш со таа цел.Нормално,не сите.Ама мислам дека голем број.Еве на пример 4-5 пријателки/познанички во последниве година - две се омажија за Македонци настрана.

Баш обратно мислам од тебе.Т.е.обратно сум видел,доста нашинци од страна идат овде баш со таа цел.Нормално,не сите.Ама мислам дека голем број.Еве на пример 4-5 пријателки/познанички во последниве година - две се омажија за Македонци настрана.
Па и не е баш обратно. Едно се нашите од надвор што бараат партнери тука, а сосема друго тоа што нашите од овде, бараат некој од таму. Мотивите се различни.
Тоа е прашањето: ако е точен впечатокот што го има lo6ko, дали мотивот е љубов или можеби шансата да се избега од овде и да се има поудобен живот, маскирана во љубов?

Воопшто не е битно од каде е партнерот се додека станува збор за љубов помеѓу инволвираните во ситуацијата. Луѓе во Македонија се земаат со американци/италијанци/германци/шпанци, не па тие таму што живеат. Нема ништо лошо и ништо чудно во тоа.

Ги бират според сликите и информациите на фејсбук. Затоа на мене ми е направено дека сум од LA :toe:

Тоа е прашањето: ако е точен впечатокот што го има lo6ko, дали мотивот е љубов или можеби шансата да се избега од овде и да се има поудобен живот, маскирана во љубов?

Да, има од овде што бегаат во странство за пари точно без разлика во која врста странци припаѓат, тие ќе те гледаат како пари и крај.

Е сега пошто не сите ги интересираат пари некои сакаат карактер, другар, некој што ќе го љубат и ќе сакаат да го поминат животот со него, не вкусно е да се наметнуваат националности и слични срања.

Кај сите нации, врсти, бои има секакви и македонците не се исклучок. Тоа треба да се остави да си тече природно...не сме во турско да г ебам :)

Да, има од овде што бегаат во странство за пари точно без разлика во која врста странци припаѓат, тие ќе те гледаат како пари и крај.

Е сега пошто не сите ги интересираат пари некои сакаат карактер, другар, некој што ќе го љубат и ќе сакаат да го поминат животот со него, не вкусно е да се наметнуваат националности и слични срања.

Кај сите нации, врсти, бои има секакви и македонците не се исклучок. Тоа треба да се остави да си тече природно...не сме во турско да г ебам :)

епа браво бе пријателе ...тоа сакав да ти го кажам ...гледаш како сам си даде пример ... Затоа што не сме во турско, баш затоа сега нема потреба сами да си се потурчуваме и да си ги мењаме нацијата и верата и баш затоа што и македонците ко што кажа не се исклучок од другите нации тоа е само плус зошто македонец да одбере македонка (или обратно) безразлика во кој дел од светов живеат и двајцата

епа браво бе пријателе ...тоа сакав да ти го кажам ...гледаш како сам си даде пример ... Затоа што не сме во турско, баш затоа сега нема потреба сами да си се потурчуваме и да си ги мењаме нацијата и верата и баш затоа што и македонците ко што кажа не се исклучок од другите нации тоа е само плус зошто македонец да одбере македонка (или обратно) безразлика во кој дел од светов живеат и двајцата

Повторно не се разбравме пријателе...голем плус е ако врската или бракот се заснова на љубов, другарство, разбирање итн. Без разлика за која национална припадност станува збор. Јас немам ништо против никого ако станува збор за Љубов, Искреност (и одличен ѕверски секс се разбира). Ако се погоди мекедонец/ка одлично ако не никому ништо битно ЧОВЕК да е :)

Ако се погоди мекедонец/ка одлично ако не никому ништо битно ЧОВЕК да е :)

епа ако твојот краен став е ваков тогаш и никогаш нема да се разбереме зато што за таквите ко тебе критериумот македонец, при избор на партнерот наместо на прво им доаѓа на последно место и ако сите гледаме ко тебе тогаш што мора воопшто да се нарекуваме и да бидеме македонци.

епа ако твојот краен став е ваков тогаш и никогаш нема да се разбереме зато што за таквите ко тебе критериумот македонец, при избор на партнерот наместо на прво им доаѓа на последно место и ако сите гледаме ко тебе тогаш што мора воопшто да се нарекуваме и да бидеме македонци.
Не мора, не треба, не смее... Но, не треба ни Американците да не се нарекуваат Американци, Нигеријците - Нигеријци, Бугарите - Бугари итн. Се надевам ме разбираш.

Извинете за офф-топик.

Така е, нема да се усогласиш никогаш со таквите како мене затоа што таквите како мене ја гледаат душата на човекот, културата, карактерот и не се затруени со национални срања. Само молим те немој да преминиш во втора фаза барајќи ја совршената ариевска раса оти во историјата тоа се покажало неуспешно...среќно.

шо има националноста везе у избирање животен партнер ? :/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom