Како младите од дијаспората ги наоѓаат и бираат своите дечковци/девојки?

• Креатор на темата Креатор на темата lo6ko piratot
  • Време на започнување Време на започнување
Дрн, дрн, дрн....иако со некои ставови се согласувам во целост. Но моето мислење е дека Македонците во диаспората треба да се мажат/женат со Македоци по род. Без разлика од кај се и колку пари имаат..ајде да не навлегуваме во тоа. За бугарашки политики не зборувам, истото се однесува и за србомански. Ги исклучувам уште во старт. Порано нашите предци се распрашувале за фамилијата, денес младите водат љубов, се заљубуваат...кое е поправилно??? Сега ќе се најдат, можеби има и либерал демократи кој ќе ме демантираат. Но суштината е иста, наши со наши, и да не мешаме крв!!!!

Дрн, дрн, дрн....иако со некои ставови се согласувам во целост. Но моето мислење е дека Македонците во диаспората треба да се мажат/женат со Македоци по род. Без разлика од кај се и колку пари имаат..ајде да не навлегуваме во тоа. За бугарашки политики не зборувам, истото се однесува и за србомански. Ги исклучувам уште во старт. Порано нашите предци се распрашувале за фамилијата, денес младите водат љубов, се заљубуваат...кое е поправилно??? Сега ќе се најдат, можеби има и либерал демократи кој ќе ме демантираат. Но суштината е иста, наши со наши, и да не мешаме крв!!!!

Да коментирам??? Ај ќе те поштедам.

images

друже може некое прашање офф топик?

Македонец си?
Дали си во врска (претпоставувам дека не)?

Како македонец сум запишан а се чувствувам како космополит и во 7.5 годишна врска. ја почитувам слободата на избор кај човечкиот вид а доколку некој се обиде да ме спречи во слободата на мојот избор можам да станам незгоден бранејќи си ги правата што ми се доделени од мајката природа :)

Како македонец сум запишан а се чувствувам како космополит и во 7.5 годишна врска. ја почитувам слободата на избор кај човечкиот вид а доколку некој се обиде да ме спречи во слободата на мојот избор можам да станам незгоден бранејќи си ги правата што ми се доделени од мајката природа :)

тоа ќе да е главната причина за твоите ставови на темава :)

и уште едно прашање ако не е проблем ..според твојов одговор добивам впечаток дека националната определба ти е некакоко како "наметната" (како да не е по твоја воља)
а ако е тоа така и кога веќе не се осеќаш како македонец "зошто не побараш да ти го променат/избришат поимот македонец од графата на национална определба?" па така како бранител на светските морални човечки норми и сфаќања, нема да ти боде во очи се она каде што стои и се однесува на МАКЕДОНЦИТЕ па можеби така ќе се поштедиш самиот од пишување на ваквите коментари.;)

тоа ќе да е главната причина за твоите ставови на темава :)

и уште едно прашање ако не е проблем ..според твојов одговор добивам впечаток дека националната определба ти е некакоко како "наметната" (како да не е по твоја воља)
а ако е тоа така и кога веќе не се осеќаш како македонец "зошто не побараш да ти го променат/избришат поимот македонец од графата на национална определба?" па така како бранител на светските морални човечки норми и сфаќања, нема да ти боде во очи се она каде што стои и се однесува на МАКЕДОНЦИТЕ па можеби така ќе се поштедиш самиот од пишување на ваквите коментари.;)

Се буниш :) пријателе, немој да ми плескаш во лице што ме боде во очи а што не пошто видовме дека не ти се баш многу јасни некои поими и нивното значење. Лечи ги фрустрациите по хемиски пат или зачлени се во некоја нео нацистичка организација па тепајте џупци по улици.

Се губиш пријателе, немој да ми плескаш во лице што ме боде во очи а што не пошто видовме дека не ти се баш многу јасни некои поими и нивното значење. Лечи ги фрустрациите по хемиски пат или зачлени се во некоја нео нацистичка организација па тепајте џупци по улици.

Фала за советот пријателе. Само што сакав да почнам да ги лечам баш така ко што кажуваш ама видов дека таквите апчиња лошо ти влијаеле на тебе :) или можеби заборави да си ги земеш утрово ко се разбуди (n) па стануваш патетичен и ти пречи тоа што некој за разлика од тебе сака да биде МАКЕДОНЕЦ и да постои она што наназад го граделе многу генерации МАКЕДОНЦИ ...а по се изглеа и уште си и сонлив па некои работи слабо ги гледаш или пак си ги сонувал групно а може по грешка си и ги земал и на баба ти цвикерите?

и ако за тебе е ФРУСТРАЦИЈА да бидеш македонец па се осеќаш така ко што се осеќаш, јас, како битие и како граѓанин на светот сум горд на тоа што сум се родил како МАКЕДОНЕЦ

Фала за советот пријателе. Само што сакав да почнам да ги лечам баш така ко што кажуваш ама видов дека таквите апчиња лошо ти влијаеле на тебе :) или можеби заборави да си ги земеш утрово ко се разбуди (n) па стануваш патетичен и ти пречи тоа што некој за разлика од тебе сака да биде МАКЕДОНЕЦ и да постои она што наназад го граделе многу генерации МАКЕДОНЦИ ...а по се изглеа и уште си и сонлив па некои работи слабо ги гледаш или пак си ги сонувал групно а може по грешка си и ги земал и на баба ти цвикерите?

и ако за тебе е ФРУСТРАЦИЈА да бидеш македонец па се осеќаш така ко што се осеќаш, јас, како битие како граѓанин на светот, сум горд на тоа што сум се родил како МАКЕДОНЕЦ

Муабетот намерно или не намерно го насочуваш во погрешни вода + ме вадиш од контекст и се обидуваш да ми наметнеш мислења и ставови кои не сум ги кажал. Иначе ти мене ме убедуваш дека си горд македонец или себе си сакаш да се убедиш? Мене ми е доволно тоа што сум, се ми е ок, и луѓето и околината очигледно ТЕБЕ нешто те мачи...Мене не ми пречи и ако сакаш педер биди ама очигледно тебе ти пречат многу нешта за кои најискрено ми е жал и се надевам дека еден ден ќе се надминеш себе си...и не забегувај оффф топик насекое

Назад на темата, опомена и за двајцата.

Темата и понатаму е:
КАКО МЛАДИТЕ МАКЕДОНЦИ ОД ДИЈАСПОРАТА ГИ СРЕЌАВААТ И ОДБИРААТ СВОИТЕ ПАРТНЕРИ.

888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888
Тхе Магус, ИЗВИНИ ШТО НЕ РАЗМИСЛУВАМ КО ТЕБЕ И ШТО СУМ ВИНОВЕН ШТО САМИОТ СЕБЕ СИ СЕ ДЕМАНТИРАШ! :):):D:D:D:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom