Р
~~РубинРед~~
Гостин
Емил нема да успее ни во Србија ,освен ако не пее турбофолк,а бидејќи не сакал тоа да пее затоа и испадна
Треба да сфатиме дека постојат некои стварности кои ние не можеме да ги промениме и можеме само да ги прифатиме ,а тоа е дека медиумите создаваат ѕвезди, па медиумскоо влијание е најбитно,пропагандната машинерија, медиумската пропаганда е моќ, ако Американците имаат најголемо медиумско влијание во светот благодарејќи на доминацијата на англискиот јазик во светот тоа го искористиле за своја доминација во музичката индустрија , значи реално Британците имаат подобра,поквалитетна поп музика,а сепак американските поп пејачи се најпопуларни во светот, истиот принцип важи и на Балканот, Србите ,Хрватите имаат најголемо медиумско влијание благодарејќи на доминацијата на српско-хрватскиот јазик на овие балкански простори,значи ние хипотетички можеме да имаме безброј поквалитетни пејачи и поквалитетна музика ама сепак тие ќе бидат популарни ,едноставно ние пееме на македонски, а они на српско-хрватски ,они секогаш ќе имаат предност ,а ние бидејќи тие се популарни на поголем простор (Србија,Црна гора ,Хрватска ,Босна ) САМО ПОРАДИ ТОА ќе мислиме дека се поквалитетни
Тек ке видеме дали ке успее.Може ке се најде некој кој ке го бутне напред.Рано е за предвидување ама сепак тргнал по пат и мислел дека ке успее,а србите само заради нивните убави текстови и глас и многу бројни пејачи затоа и победуваат на Евросонгови а ние не можеме ни да се пласираме во финале.Речиси се секоја година во првите 5.А ние не можеме да се помрднеме од место.
Американци или Британци не е битно.Се слушаат Бритни,Енрике, и познати светски поп групи не само заради јазикот на кој пеат туку и имањето сенс за музика,убаво створен текст и музика а не кај нас зуркли и тапани,тоа па тоа.Медиумите си претеруваат секогаш,тоа им е и работата,да величат некој кој си нема појма од пеење.
Може(вме)ме да имаме квалитет ама нема.Затоа и другите ке бидат понапред од нас.
Воопшто не е важно на кој јазик пееме ние.Како Молитва на Марија победи па за нејзе гласаа сите членки ако не се лажам?Иако не разбирале ниту еден збор сепак победи.Некој ке пее на Руски некогаш ама пак ке победи.Тоа мислам дека не игра улога.
а кај нас поп музиката е сведена на ти ме изневери, ми го искрши срцето и јас со солзи во очите те молам да се вратиш оооо копнежу мој ме распадна... Глупости на куб.

Да не пукнеш ме изнасмеа.