Анална Мастурбација

• Креатор на темата Креатор на темата Night Wolf91
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 април 2011
Мислења
17
Поени од реакции
3
Ова е нешто за што сум слушал, но никогаш не сум го практикувал. Темата ја отварам од чиста љубопитност. :)

Па би сакал да поразговараме околу тоа дали постои анална мастурбација? Дали и колку често ја практикувате?

Сите сме виделе ваков тип на мастурбација во филмовите за ворзрасни, но реално меѓу обичните луѓе колку често се прави ? Кој повеќе мастурбира анално мажите или жените?
Баш би сакал вака некој поискусен да дојде и да одговори. :)

Никогаш не сум практикувал а и не ме возбудува за девојките незнам :pos:

Aналната стимулација е дразнење на анусот на кој се наоѓаат нерви кои се многу чуствутелни. Затоа нормално е при оваа пенетрација да се почувствува мала неудобност и болка. Со оваа мастурбација не треба да се брзате

Аналната мастурбација може да се доживее и со тантрички секс. Анусот припаѓа на ерогените зони на телото. На почетокот започнете само со прстот и почекајте додека анусот не се опушти. Можете да употребите некои анални играчки.

-Ризици

Ако не сте се припремиле добро тогаш аналната мастурбација може да има последици. Ако чувствувате болка и неудобност пожелно е да прекинете и да почнете одново.

Ако се појави крварење нормално е дека треба да се престане. Поголем е ваквиот ризик кај луге кои земаат антибиотици или апчиња. На пример аспирин. Нивното делување е спречување на згрутчување на крвта и затоа при мали ранички може да тече повеќе крв од вообичаено.

Аман бе шо се срамиш, кажи си ја практикуваш и ништо чудно:) Развиени се анални мускули кај машките, кои имаат многу нервни завршетоци и затоа предизвикува уживање на некој начин, а и машките имаат простата, па тоа им предизвикува и Анален оргазам. Ако ти е убо да си напикаш прст во газо, пикни си никому ништо твое си е уживањето, само не ти препорачувам да го изјавуваш на другите, можи да те направат оти си геј, а нема некоја посебна блискост до геј-луѓето освен ако не заминиш по пат на “аналот“ па да стигниш до некој надрвен од 20 цм:)

Никад неам пробано вакво нешто ниту пак би пробал...

хм... од кога аналниов секс стана најнормална "мастурбрација"?

Ах европа :S

не благодарам јас преферирам :drk: а за девојките сум за ......! :smir:

Аман бе шо се срамиш, кажи си ја практикуваш и ништо чудно:) Развиени се анални мускули кај машките, кои имаат многу нервни завршетоци и затоа предизвикува уживање на некој начин, а и машките имаат простата, па тоа им предизвикува и Анален оргазам. Ако ти е убо да си напикаш прст во газо, пикни си никому ништо твое си е уживањето, само не ти препорачувам да го изјавуваш на другите, можи да те направат оти си геј, а нема некоја посебна блискост до геј-луѓето освен ако не заминиш по пат на “аналот“ па да стигниш до некој надрвен од 20 цм:)
Доста со глупости, не практикувам таква работа., поштувам :drk: Ама гледам ти си доста упатен во оваа работа што се јавуваш, па еве ти можеш да ни ги споделиш твоите искуства во врска со анална мастурбација .

Доста со глупости, не практикувам таква работа., поштувам :drk: Ама гледам ти си доста упатен во оваа работа што се јавуваш, па еве ти можеш да ни ги споделиш твоите искуства во врска со анална мастурбација .

Ја само ти посочив научни докажи што ќе ги најдиш на википедија, ама ти ја отвораш темата и те интересира, па повели пробај се де..не вреѓај одма а кога те вреѓа нешто значи тоа нешто си ти:)

Не сум сигурен колку е нормална оваа работа во нашево општество, прибидејќи како прво звучи многу педерски (од машка страна) и самата помисла на тоа е премногу “обратна“

Tипот сака да слушни ваше мислење колку е “Нормално“ тоа. Со цел да открие колку % е геј:)

оф
И што ако го исплукате дечкото и го ставите во групата на геј? Ќе ви порасне 5 см?
Бог да чува во оваа земја неможе никој да постави прашање или да дискутира како човек,очигледно фејсбук си го прави своето.Нема лајк а? Или дискутирајте или избришете си ги профилите од кајгана!

он
Не сум слушнала некој да практикува анална мастурбација,претпоставувам од страв од осуда се молчи.Како и се во оваа држава,немој да правиш нешто што 90% јавно не се кажува.Би сакала некој да споедели какво е чувството,иако анално ме потсетува на болка.

хм... од кога аналниов секс стана најнормална "мастурбрација"?

Ах европа :S

Во процесот на приближување кон ЕУ Македонија мора да ги усогласи и применува европските правила и вредности.....
Едно време ороспии и ченгии ги викавме сега слушам сексуално хиперактивни личности биле. :nesvest:

оф
И што ако го исплукате дечкото и го ставите во групата на геј? Ќе ви порасне 5 см?
Бог да чува во оваа земја неможе никој да постави прашање или да дискутира како човек,очигледно фејсбук си го прави своето.Нема лајк а? Или дискутирајте или избришете си ги профилите од кајгана!

он
Не сум слушнала некој да практикува анална мастурбација,претпоставувам од страв од осуда се молчи.Како и се во оваа држава,немој да правиш нешто што 90% јавно не се кажува.Би сакала некој да споедели какво е чувството,иако анално ме потсетува на болка.
Стисни заби трпи и читај леондро, издржа толку инспекции сега ова ли да те асоцира на болка ? :pos2:

Не ми звучи доволно примамливо да пробам , бар не сега.
И мислам дека би болело , една од причините поради која и не би пробал . Некако се сомневам во анусните нерви и нивната способност да ме доведат до состојба на оргазам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom