Смртта на Хитлер

• Креатор на темата Креатор на темата Slayer123
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 декември 2010
Мислења
84
Поени од реакции
16
За мене една од најголемите мистерии е Хитлер и неговата смрт. Сум читал милијарда податоци за втората светска војна и секаде имаат пишано дека Хитлер е мртов со сигурност. Но каде е неговото тело и доказите дека е мртов? Неговото тело не било најдено. Викаат дека се запалил, но пак треба да има остатоци. Единствен остаток е од неговиот двојник кој што бил запален. Исто така алијансата додека го окупирала Берлин, нејзина цел била да стигне до бункерот на Хитлер. Но сите подземни тунели што излагале од бункерот на Хитлер, биле откриени одкога влегле во бункерот. Тунелите се долги со КИЛОМЕТРИ, го поврзуваат цел град, а некои од нив водат и надвор од Берлин. Тоа дава уште повеќе да ме натера да мислам дека Хитлер се спасил некако.
Тоа значи Хитлер и после 2-ра та светска војна бил жив, но каде бил, што правел, како живеел за мене е мистерија.

Јас гледав документарец дека Доктор Менгеле после војната избегал во Аргентина..можда и Хитлер избегал со неко ко калфа:tv:

Пред некоја недела со еден другар баш за ова правевме муабет ..и мислам дека има голема веројатност Хитлер да бил во Јужна Америка ..како што имам слушано Менгеле има земено примерок од крвта на Хитлер(сега незнам дали по негова наредба или ..) и во некое село Јужна Америка правел медицински експерименти со што сега таму има многу повеќе близнаци од вообичаеното ..па некако ми се поврзуваат работиве ....али ...ќе видиме што ќе кажат другите членови ..

Хитлер пола планета ја ставил под негова власт, мислиш дека ќе дозволи туку-така да го фатат? Не верувај во се што ќе видиш и прочиташ, Хитлер сигурно имал план што и како да направи, а и никогаш нема да можат луѓето да бидат сигурни дека тоа тело е баш на Хитлер. Прва работа кога влегле во бункерот се што нашле е изгорено тело кое што било на клон на хитлер и кажале дека демек хитлер си наредил да го запалат.

Хитлер знаел дека ја губи војната уште кога англичаните и американците ја пробиле плажата Омаха во областа Нормандија во Северна Франција, па си обезбедил се однапред, сигурно не седел во бункерот и чекал да дојдат да го убијат.

Кога и денес некој може да се сомева во нечија сигурна смрт... не гледам зошто и оваа смрт да биде исклучок

Според тоа јас што го имам читано,Хитлер(мамицата негова :) ) умрел од цијанид што го испил заедно со љубовницата му Ева.

Има една верзија дека со авион избегал у Данска и оттаму со подморница заминал на Антарктик.Имал бази на Антактик појма неам...

Аман со овие глупави теории на заговор! Хитлер е жив! :pos2:

дел од черепот се наоѓа во Москва..телото му е кремирано и неговите остатоци се фрлени во некоја река...мислам дека беше Елба (Лаба) во 70та....затоа што ако бил погребан во гроб....неонацистиве ќе имале место......како да кажам...да му се поклонуваат.......

Како и да било и да се спасил денес би бил мртов..:tv:
Абе многу се дрогирате некако,многу...:smir:

Дали умрел во 45-та или не, воопшто не е битно. Неговата смрт не е доволна за да се одмазди убиството на милиони луѓе. Доволно е што нацистичкиот режим е уништен.

Хитлер според повеќе извори бил прилично слаб со здравјето уште пред Русите да му заиграат пред Берлин. Сите теории за неговата смрт, за тоа каде и како умрел немаат здрави темели. А и самиот човек сака да измислува, да додава и да одзема, па во се` гледа нешто повеќе или нешто помалку. Понекогаш сепак, колку и да е банално тоа, работите можат да бидат такви какви што се. Зошто е тешко на пример, да се поверува дека некој со таква фанатична желба за власт и доминација и не баш најздрав разум би си ја свиткал опашката и би побегнал? Би признал пораз? За него веројатно самоубиството било единствен прифатлив и достоинствен избор, во склад со идеите за тоа како генералите и војсководците се соочувале со потполниот пораз (Ханибал, Митридат, Вар, еден куп Јапонци), а и не само тие. За Ева Браун - мислам дека таа и немала некој избор :)
За Гебелс, неговата жена е јасно дека сами си пресудиле. Гебелс им пресудил и на своите, ако памтам добро, шест деца. Ако ова лице, едно од најблиските и најверните на Хитлер, не се спасило заедно со фирерот, идејата за бегство на еден крајно разочаран, тешко психофизички болен мегаломан и монструм ми е некако неубедлива. Не дека не е можна, ама и онака неговиот живот би се броел со месеци, ако не и со недели (имал некаква напредната фаза на Паркинсонова болест, и уште неколку други како што памтам, заедно со последиците од еден од атентатите кои ги организирале во негова чест) па е малку нелогична.

Никогаш нема да се дознае како умрел, и дали умрел во бункер или избегал за Ј. Америка или било каде.. И тоа каде умрел не менува ништо по толку многу изгубени животи и уништени градови..

Има многу теории на оваа тема, но досега ништо не е со сигурност докажано. Имаше документарец на Дискавери токму на таа тема. Некој од теориите беа:
1.се самоубиле со пиштол тој и неговата Ева.
2. Успеале во последен момент да избегаат со авион во непознат правец, се претпоставува на Антарктикот (таму имале бази).
3. Одлетале или со подморница успеале да стигнат до Аргентина каде добиле засолниште обезбедено од тамошниот претседател кои во тоа време бел на страната на Хитлер.
4. Русите го нашле мртвото тело и понатаму не се знае, а се со цел да нема гроб, каде ќе биде место на нацистите, а и ќе биде место каде сите противници ќе доаѓаат и ќе демолираат :)

П.С од тоа што го видов најверојатно ми е одлетувањето со авион во непознат правец, зошто има докази дека кога цел Берлин бил во пламен, е забележано полетување на непознат авион (мал, како од тие спортските да беше, не се разбирам баш од авиони).

Дали умрел во 45-та или не, воопшто не е битно. Неговата смрт не е доволна за да се одмазди убиството на милиони луѓе. Доволно е што нацистичкиот режим е уништен.

Oh, is it?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom