Водачот на ПКК и се заканува на Турција со "голема војна"

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
More smotan:pos2: ova e za satelitot, jas za satelitot ti zboruvam >>>??? More kalimero,ama ajde cim spomna za satelitot, da te potsetam deka Turcija od 2012 ke lansira razuznavacki satelit, 75% e domasno proizvodstvo..
Ama ova ne muabetot..
Смотан, зашто си избриша поста за сателита? :)
А што обишто има со ПКК?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
More smotan:pos2: ova e za satelitot, jas za satelitot ti zboruvam >>>??? More kalimero,ama ajde cim spomna za satelitot, da te potsetam deka Turcija od 2012 ke lansira razuznavacki satelit, 75% e domasno proizvodstvo..
Ama ova ne muabetot..
Турција нема да лансира, друга држава или компанија ќе и го лансира сателитот.
Далеку е времето (ако некогаш и воопшто успее) кога Турција самата ќе лансира ракети во вселената.
Еден Иран веќе сам произведува и лансира сателити.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Турција нема да лансира, друга држава или компанија ќе и го лансира сателитот.
Далеку е времето (ако некогаш и воопшто успее) кога Турција самата ќе лансира ракети во вселената.
Еден Иран веќе сам произведува и лансира сателити.
Sto e be prikrien bugar??

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
Sto e be prikrien bugar??
Ништо, само вистината. Тоа е. Додека твоиве постови вриштат од глупости.
50 пати досега го постираше истиот текст за беспилотното летало. Не ти се смачи?

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
I

Iblis

Гостин
Polaris дај бе не биди смешен, на Бугарите ми реплицираш, бетер се од тролови грејните :)
Е сеа герила војната е зае*ена работа, подобро вооружената страна најчесто ја добива војната, ама на економски план работите знаат да одат на лошо, посебно ако "герилците" имаат надворешна поддршка.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
50 пати досега го постираше истиот текст за беспилотното летало. Не ти се смачи?
Чекаj уште не е започнал да постирал статистиката,каде ни покажува,колко тони годишно Турциja увезува нафта...:) Тоj има 10 поста напишани готови и ги менува. Прашаш го за А,тоj ти отговара за Ш. Нема везе.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
Чекаj уште не е започнал да постирал статистиката,каде ни покажува,колко тони годишно Турциja увезува нафта...:)
Не знае кај да ја најди.
Знае само 2 нешта:
Глобал фајр пауер и нешто од македонските медиуми. Тоа за него се факти.

Туку чути, ако поскапи уште малку нафтата.... си еба матер фармерките, ќе поскапат, никој нема да ги купува и турската економија може да се распадне. Исто како и фармерките после третото перење...

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Чекаj уште не е започнал да постирал статистиката,каде ни покажува,колко тони годишно Турциja увезува нафта...:) Тоj има 10 поста напишани готови и ги менува. Прашаш го за А,тоj ти отговара за Ш. Нема везе.
Blgarce glupce, kade imam menato nesto???

--- надополнето ---

Не знае кај да ја најди.
Знае само 2 нешта:
Глобал фајр пауер и нешто од македонските медиуми. Тоа за него се факти.

Туку чути, ако поскапи уште малку нафтата.... си еба матер фармерките, ќе поскапат, никој нема да ги купува и турската економија може да се распадне. Исто како и фармерките после третото перење...
Bidi siguren ,od tebe mnogu poveke znam, ti si naj glupiot od ovoj forum, ti si obicen forumski trol, se zracis 24 saati nonstop pred kopjuterot, od nevraboten i nepismen covek samo ova moze da se ocekuva.. Carsiski muabet..

--- надополнето ---

Sto da ti postiram drugo??? Kako prvo ne znaes Angliski, glup si ko kur..:tapp: i osven tie tekstovi sto pisuva na makedonski,nemam drugo sto da ti postiram, ne znaes angliski za poveke raboti..

Член од
23 јуни 2010
Мислења
29
Поени од реакции
3
Турција е една од најгнасните империи/држави кои постоеле некогаш.
Дури ни нацистичка Германија нема извршени толку геноциди колку што Турците имаат извршено.
Од ваквите како тебе ЛИНГУРИ националистички ми иде да кажам па како и тука не направија геноцид па да те нема ни како народ ни како држава.Немојте ова да го сватите како навреда,јас лично како турчин кој си ја сака државата каде што живее Македонија и си ги сака и почитува својте другари македонци просто не можам да сватам од каде таа омраза према Турција.Ти бе дечко ко прво не знаеш на што се базирала Османлиската Империја и на кој начин се управувала.Појма немаш бе другар само лупеташ глупости и шириш омраза,само што фајде имаш не знам
Од тие 20м курди половината и повекето се интегрирани во турското општество,ПКК е само терористичка организација ништо повеќе.
Што к.р бараат бугариве на форумов уште не можам да сватам

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Од ваквите како тебе ЛИНГУРИ националистички ми иде да кажам па како и тука не направија геноцид па да те нема ни како народ ни како држава.Немојте ова да го сватите како навреда,јас лично како турчин кој си ја сака државата каде што живее Македонија и си ги сака и почитува својте другари македонци просто не можам да сватам од каде таа омраза према Турција.Ти бе дечко ко прво не знаеш на што се базирала Османлиската Империја и на кој начин се управувала.Појма немаш бе другар само лупеташ глупости и шириш омраза,само што фајде имаш не знам
Од тие 20м курди половината и повекето се интегрирани во турското општество,ПКК е само терористичка организација ништо повеќе.
Po nekogas se mislam, dali na ovoj forum mnozinstvo se bugarite?? Ili pak naj verojatno 1 clen ima 100 dupli nikovi..

Ima nekolku bugarski clenovi zaedno so Human, sirat verska i nacionalna omraza na forumot, ama sto e naj interesno/??? ne e prv pat, nekolku pati edno i isto, se nadevam deka moderatorite nema da bidat milosni kako i sekogas..

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021

Мислиш дека тука немаат направено геноцид гнасните Османлии? После секое востание или бунт кој бил крваво задушуван, биле убивани цивили, цели села биле бришани од мапата само како казна....
Не дека ги оправдувам другите, ама Турците се лидери во вршење геноциди...
http://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide
http://en.wikipedia.org/wiki/Assyrian_Genocide
http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_genocide

Не е омраза према Турција. Ова само покажува како владееле врз освоените територии. А подруг збор освен "гнасно" не ми текнува...
Ако се Курдите интегрирани во Турција, зошто тогаш Турција апси Курдски новинари, политичари? Да не се плашат од нешто? Хах, биле интегрирани...

Член од
23 јуни 2010
Мислења
29
Поени од реакции
3
Мислиш дека тука немаат направено геноцид гнасните Османлии? После секое востание или бунт кој бил крваво задушуван, биле убивани цивили, цели села биле бришани од мапата само како казна....
Не дека ги оправдувам другите, ама Турците се лидери во вршење геноциди...
http://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide
http://en.wikipedia.org/wiki/Assyrian_Genocide
http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_genocide

Не е омраза према Турција. Ова само покажува како владееле врз освоените територии. А подруг збор освен "гнасно" не ми текнува...
Ако се Курдите интегрирани во Турција, зошто тогаш Турција апси Курдски новинари, политичари? Да не се плашат од нешто? Хах, биле интегрирани...
Абе доста со таа Википедиа не ми се бламирај тука.
А да вршеа турците геноцид тука не верувам дека ке постоеше македонскиот народ денес.Ти бе човек како го сваќаш турското владеење 550г. убивање,колење,силување,потурчување,место Вардар крв течело.Удри една математика 550г. владеење на ден по 10 луѓе да убивале...???Не верувам дека денес би останал некој кој би се нарекол македонец.Османлиската Империја никогаш не се базирала на насилство,сега да не испадне дека според мене течело мед и млеко,убивање да имало кога некој ке кренел бунт мн јасно.Но проблемот е во тоа што сите учевме од погрешна историја ама тоа е јбг.
Ме прашуваш зашто Турција апси новинари и политичари,па и јас да почнам да ковам завера против мојата држава и мене ке ме уапсат,нема тука нешто нејасно

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
А да вршеа турците геноцид тука не верувам дека ке постоеше македонскиот народ денес.Ти бе човек како го сваќаш турското владеење 550г. убивање,колење,силување,потурчување,место Вардар крв течело.Удри една математика 550г. владеење на ден по 10 луѓе да убивале...???Не верувам дека денес би останал некој кој би се нарекол македонец.Османлиската Империја никогаш не се базирала на насилство,сега да не испадне дека според мене течело мед и млеко,убивање да имало кога некој ке кренел бунт мн јасно.Но проблемот е во тоа што сите учевме од погрешна историја ама тоа е јбг.
Ме прашуваш зашто Турција апси новинари и политичари,па и јас да почнам да ковам завера против мојата држава и мене ке ме уапсат,нема тука нешто нејасно
Можеме да најдеме информации и од други сајтови - вистината е таа, една е.
Османлиското владеење се карактеризира со убивање, мачење, потурчување, присилна исламизација, високи даноци, даноци во крв, ограбувања и сл.
Кога имале закана кон државата, вршеле геноциди, масовни истребувања на народи.
Што мислиш, колку Македонци ќе имаше денес да не беа Османлиите? Многу повеќе.
Кога некој ќе кренел бунт, тој бил жестоко задушуван, а притоа како казна за тоа да не се повтори биле убивани по цели села.
Тоа е главно османлиската историја.
Никаква позитивна страна немала. Ниту научен прогрес, ниту општествен, ниту култура, ништо. Додека Европа одела напред, Османлиите биле закоравени во своите со векови стари убедувања.
Да не им беа од корист на Британците, Османлиската империја брзо ќе се распаднеше.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Морало да има некој да им работи, а овдешната раја била работлива и ретко дигала востанија.
Истите прикаски ги има и кај Д Бритиш Емпајр........најголемите мајстори за геноциди и прикривање на истите...не оти оделе да освојуваат и екслоатираат, туку да шират култура и цивилизација...религиски вредности и слично.
Освен што овдешната раја не востанувала често туку многу ретко, добро ги поднесувала и повремените масакри на некој ага,бег,паша...а секако собирањето невести и здрави машки деца за отоманските елитни единици (јаничари) е познато...

Геноцидот над Ерменската раја започнал после ерменското востание во која аскерот бил поразен па затоа се свртел кон омилената цел....цивилите...
http://en.wikipedia.org/wiki/Van_Resistance

Еве пример од касно-османлиската архитектура во соседството...:)

Член од
23 јуни 2010
Мислења
29
Поени од реакции
3
Можеме да најдеме информации и од други сајтови - вистината е таа, една е.
Османлиското владеење се карактеризира со убивање, мачење, потурчување, присилна исламизација, високи даноци, даноци во крв, ограбувања и сл.
Кога имале закана кон државата, вршеле геноциди, масовни истребувања на народи.
Што мислиш, колку Македонци ќе имаше денес да не беа Османлиите? Многу повеќе.
Кога некој ќе кренел бунт, тој бил жестоко задушуван, а притоа како казна за тоа да не се повтори биле убивани по цели села.
Тоа е главно османлиската историја.
Никаква позитивна страна немала. Ниту научен прогрес, ниту општествен, ниту култура, ништо. Додека Европа одела напред, Османлиите биле закоравени во своите со векови стари убедувања.
Да не им беа од корист на Британците, Османлиската империја брзо ќе се распаднеше.
Добро да у право си имало книги кој што го потврдуваат тоа што ти го пишуваш,исто така има и книги каде што пишува дека постојат духови,демони,нло.Да вистината е тоа ме убеди
Како можеш да пишеш дека турците немале култура,прогрес алоооооооооооооооо немој бе те молам до толку да бидеш ај да не кажам глуп ама глуп си,според твоево пишување гледам дека си само полн со омраза.
пс да не беа турците до сега 20м+ македонци ке имаше

Kajgana Shop

На врв Bottom