Дали треба да се прошири 1 МФЛ заради Пелистер и Вардар?

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
ПОЗЗ АДМИН!!! ACID или како и да беше!!!

да не биде се така розово овде, да си кажам ПАК што мислам... не смее масар да си игра со нервите на навивачите и да прај вакви иницијативи за собирање на гласови!!! без разлика на то дали станува збор за вардар, пелистер, шкендија, ПОБЕДА или било кој, прошираувањето на 1 лига би било и тотален колапс на 1 МФЛ!!!

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
другарче, се ми е јасно, АМА!!!
од претходната тема БЕВ БАНИРАН БЕЗ ОБЈАСНУВАЊЕ, па за инает отворам нова, оти некој треба да се свести на форумов шо и како прај!!!

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
другарче, се ми е јасно, АМА!!!
од претходната тема БЕВ БАНИРАН БЕЗ ОБЈАСНУВАЊЕ, па за инает отворам нова, оти некој треба да се свести на форумов шо и како прај!!!
а шо сакаш да ти напрат кога пцуеш?

И кој те лажеше дека ако се прошири лигата тоа ќе биди за Вардар и Пелистер да се спасат???

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
а шо сакаш да ти напрат кога пцуеш?

И кој те лажеше дека ако се прошири лигата тоа ќе биди за Вардар и Пелистер да се спасат???
а во кој пост ме виде да пцујам или да навредам некого, те молам кажи ми??? јас бев навредуваниот!!!
е сеа за проширувањето... иницијативата е дадена од страна на масар, за да се придобијат гласовите од засегантите страни во битката против хари!!! така да, доколку се прошири лигата, то би било по заслуга надвор, а не на зелен терен и еден вид на благодарност, па иди дека заради нив би било тоа!!!

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Дали треба да се прошири 1 МФЛ заради Пелистер и Вардар?

- Не !

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
e pa nazalost ete denes na sobranieto na hari se se kaza nema da se prosiri 1 mfl i toa e taka zaradi sto ima edno pravilo vo ffm dokolku ligata se prosiruva treba toa da bide doneseno na godisno sobranie na hari edna godina unapred pred toa da se sprovedi vo ligata taka da nikoj ne moze da gi spasi vardar i pelister zatoa sto tie samite ne mislea deka ke bidat na samoto dno od tabelata ovaa godina

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Најубаво е да се спојат првата и втората лига, таман тогаш ем повеќе натпревари, повеќе фудбал кој ретко кој го гледа, и фудбалерите повеќе ќе трчат, па
може репрезентацијата да издржи 2 полувремиња и да ја тепаме Шпанија :)

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Најубаво е да се спојат првата и втората лига, таман тогаш ем повеќе натпревари, повеќе фудбал кој ретко кој го гледа, и фудбалерите повеќе ќе трчат, па
може репрезентацијата да издржи 2 полувремиња и да ја тепаме Шпанија :)
пази стварно!!! цар си!!! тогаш ќе можат и 2 утакмици по ред да изиграат, а не само 1 полувреме ко сега!!! :pos2:
само....................... утакмицата да не е наместена!

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
пази стварно!!! цар си!!! тогаш ќе можат и 2 утакмици по ред да изиграат, а не само 1 полувреме ко сега!!! :pos2:
само....................... утакмицата да не е наместена!
И да ја наместат утакмицата, играчите нема да дозволат бидејќи премногу вложиле во себе, само види како се жалат оние клубови кои премногу вложуваат во играчите во МФЛ, а всушност и тие клубови и се на врвот, а што очекуваш од фудбалери кои не вложуваат во себе, дека не ја продадат утакмицата, па и сами се обложуваат дека ќе загубат. Само структура и дисциплина им е потребна, какви се тие спортисти кои не можат да издржат барем едно натпреварување до крај, ова не ти зборувам за фудбал, кај нас барем во скоро секој спорт кој бара физичка кондиција постои ова, за разлика од нив оние што ги гледаш на телевизија кои добиваат место на пиедесталот, барем еве за пливање, пливаат по 8 часа дневно, едно е талент друго е работа за да се развие талентот, кај нас работа и тоа на големо фали, затоа со спојувањето на двете лиги ќе има повеќе кола, а со тоа колку толку барем физичката кондиција ќе им се подобри, дури може да се играат и 2 кола во една недела.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Не,но лигата ќе изгуби доста без Варадр и Пелситер.Ако веќе знаеме дека е осакатена бидејќи ги нема Победа,Слога,Беласица,Тиквеш......

Kajgana Shop

На врв Bottom