Дали е потребно проширување на 1 МФЛ?

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
Лигата броеше некој 18 екипи ако не се лажам се до 2000 година вклучувајки ги и Саса, Борец, Осогово, Тиквеш, Јака, Охрид, Слога Ј.... плус тие сега што се... и тогаш беше далеку по квалитетна од што е сега така да.. мое мислење е да се прошири....

Или друга опција би било.. Да има Елитна лига со 6 Екипи од кои секоја година би испаѓале 2 а другите 4 би се бореле за влез во европски купови, и Прва Лига со 16 екипи кои би се бореле за влез во професионалната елита...

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Лигата броеше некој 18 екипи ако не се лажам се до 2000 година вклучувајки ги и Саса, Борец, Осогово, Тиквеш, Јака, Охрид, Слога Ј.... плус тие сега што се... и тогаш беше далеку по квалитетна од што е сега така да.. мое мислење е да се прошири....

Или друга опција би било.. Да има Елитна лига со 6 Екипи од кои секоја година би испаѓале 2 а другите 4 би се бореле за влез во европски купови, и Прва Лига со 16 екипи кои би се бореле за влез во професионалната елита...
Која Елитна лига бе не ме зезај јас да влезам да играм ќе играм подобро од овие што играат низ македонскиве екипи не ме зезај какво зголемување

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
епа затоа ти викам елитна лига... ако споредиш моментално екипите во прва лига се 5-6 екипи кои имаат буџет и играат и други 6 кои крпат крај со крај.. така да тие 6 што имаат буџет се нормално првите 6...
и логично би било тие да се натпреваруваат без проблеми.. а сите остали у друга лига дали ке се вика прва или втора или Хари лига не е битно каде што сите ќе имаат иста черга и шанси за влез во елитата... Башка после нека си ги делат 2-ра трета лига на дивизии како до сега...ако сакаат да направат добра и кавлитетна лига.. инаку вака како што е сега е држ недај...

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Замислетеја шпанската примера без Барса и Реал, ке биде крајно неинтересна за никој без ривалство без ништо, истото ти е Македонската без Пелистер и Вардар

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Замислетеја шпанската примера без Барса и Реал, ке биде крајно неинтересна за никој без ривалство без ништо, истото ти е Македонската без Пелистер и Вардар
Па ти Реал Мадрид и Барса со Вардар ги споредуеш ?

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Паралела прам не дека ги споредвам како пример за Брендови во нивната држава

Член од
14 март 2010
Мислења
16.986
Поени од реакции
16.425
Има сеа ривалство?
Полни трибини?
Ништо, ама баш ништо нема да се смени во прва лига ако ги нема тие две екипи.
А ривалството ќе си продолжи, во понизок ранг.

П

Паспарту

Гостин
а тебе што те боли к..о за шо ја ја отворив темава... ако имаш шо да кажиш кажи си, а ако не, не ми кењај на к...в!!!:pusk:
Да требаше поради Турново и Шкендија да се проширува лигата немаше да има ваква тема отворена од тебе, но сигурно многу боли кога оној на кого до вчера му го лижеше ку*о е повеќе заинтересиран за опстанокот на најголемите ривали на Победа (Вардар и Пелистер), отколку за самиот тој клуб со кој го избрука македонскиот фудбал во светов... Слободно преименувај ја темата во "Сите што се против останување на Вардар и Пелистер во прва лига" и влажни се на таквите коментари, очигледно само уште тоа ти остана...

Не можеш да кажеш дека Вардар не заслужил опстанок, кога има уште 6 кола до крај, а тоа се 18 бода + 3 одземени = 21.

И да, сум кажал 100 пати до сега па еве ќе повторам пак, јас сум против проширување на првата лига, НАШАТА ЛИГА НЕ ТРЕБА ДА БРОИ ПОВЕЌЕ ОД 8 ЕКИПИ!

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Pa dobro ete toa rivalstvo ce se prefrli u Vtora Liga edna godina i posle koj ce se stabiliziraat dvete ekipi nazad u Prva Liga

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Да требаше поради Турново и Шкендија да се проширува лигата немаше да има ваква тема отворена од тебе, но сигурно многу боли кога оној на кого до вчера му го лижеше ку*о е повеќе заинтересиран за опстанокот на најголемите ривали на Победа (Вардар и Пелистер), отколку за самиот тој клуб со кој го избрука македонскиот фудбал во светов... Слободно преименувај ја темата во "Сите што се против останување на Вардар и Пелистер во прва лига" и влажни се на таквите коментари, очигледно само уште тоа ти остана...

Не можеш да кажеш дека Вардар не заслужил опстанок, кога има уште 6 кола до крај, а тоа се 18 бода + 3 одземени = 21.

И да, сум кажал 100 пати до сега па еве ќе повторам пак, јас сум против проширување на првата лига, НАШАТА ЛИГА НЕ ТРЕБА ДА БРОИ ПОВЕЌЕ ОД 8 ЕКИПИ!
абе искомплексиран!!! и за победа да беше во прашање, пак ќе ја отворев оваа тема!!! веќе со години наназад се заговара намалување на лигата на 8!!! екипи, а сега, наеднаш заради 2 пропаднати клуба се отвора прашање да се оди пак на 14 или 16 екипи... е то не можи така!!! за македонскиот фудбал тоа би бил дефинитивен пропаст. и не се секирај многу многу за победа, тимот за 2 годфини ќе се врати во 1 лига со нови спонзори и без товар на борч од минатото, па ќе видиме тогаш, а јас се надевам дека вардар нема да испадни и ќе го гледам вака да се мачи и да се влечи ко црево во лигава, а вие да се трсите секоја годфина дали клубот ќе ви опстани или не, а за во европа и да не прајме муабет, то ви е само мислена иманка, оти клубовите кои ви ги даваа бодовите за да излезите во европа не се повеќе во лигава, така да... пресметај ако имаш некое зрнце во то глата!!! и ико шо гледам сега, екипите си ги делат бодовите како што нив им одговара, се со цел вардар да испадне оти им е преку таквото да гледаат ваков тим во 1 лига. за крај, се додека вардар барем еднаш не испадни и се додека сите мафијаши шо се таму не заминат, клубот вака ќе се мачи!!!
СПОРТСКИ поздрав!!!

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
мислам дека не треба да се прошири лигата!
така и тиквеш добива, али едноставно, педерски е!

нека си испаднат и вардар и пелистер, па после со јака организација, спонзори т.е. буџет да се дигнат... така мислам дека и подобри ќе бидат кога ќе влезат назад во прва лига.

и треба и дефинитивно некој закон да се донесе за поголемите фирми да вложуваат во спортот, и да им се скинат даноците за некој одреден процент, така мислам дека ќе живне секој спорт во македонија!

а и не ми е јасно зошто шкуп ја викаат слога нивните навијачи? знам дека шкупи значи скопје на албански, али нивниот тим се вика слога, зар не? :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Паралела прам не дека ги споредвам како пример за Брендови во нивната држава

Италијанската беше и без Јувентус, Англиско го нема Лидс, Блекбурн не е нешто посебни, во Шпанија навикнаа да ги гледаат Билбао како слаба екипа.. Со тек на време и ти ќе навикнеш дека брендовите опаѓаат

П

Паспарту

Гостин
абе искомплексиран!!! и за победа да беше во прашање, пак ќе ја отворев оваа тема!!! веќе со години наназад се заговара намалување на лигата на 8!!! екипи, а сега, наеднаш заради 2 пропаднати клуба се отвора прашање да се оди пак на 14 или 16 екипи... е то не можи така!!! за македонскиот фудбал тоа би бил дефинитивен пропаст. и не се секирај многу многу за победа, тимот за 2 годфини ќе се врати во 1 лига со нови спонзори и без товар на борч од минатото, па ќе видиме тогаш, а јас се надевам дека вардар нема да испадни и ќе го гледам вака да се мачи и да се влечи ко црево во лигава, а вие да се трсите секоја годфина дали клубот ќе ви опстани или не, а за во европа и да не прајме муабет, то ви е само мислена иманка, оти клубовите кои ви ги даваа бодовите за да излезите во европа не се повеќе во лигава, така да... пресметај ако имаш некое зрнце во то глата!!! и ико шо гледам сега, екипите си ги делат бодовите како што нив им одговара, се со цел вардар да испадне оти им е преку таквото да гледаат ваков тим во 1 лига. за крај, се додека вардар барем еднаш не испадни и се додека сите мафијаши шо се таму не заминат, клубот вака ќе се мачи!!!
СПОРТСКИ поздрав!!!
Искомплексиран!? Од што бе, од Победа и таквите како тебе ли? Искомплексиран си ти што се влажниш како мајмун на банана на постови против Вардар и Пелистер...

Да бе, заборавив дека Победа 2010, Викторија или како и да се вика е "исчистена" од мафијашите, клубот почна од нула, сега во него се наоѓаат само оние кои навистина ја сакаат Победа, како Ацуле на пример? Лигата ако се проширува ќе се прошири поради фактот што твојот довчерашен миленик на кого му вадевте пароли е алчен за гласови, ќе си го даде и газот под рента ако треба само за да ќари еден глас, а не поради тоа што без Вардар и Пелистер нема да има фудбал во Македонија. Овие два клуба не се криви што така се погодил моментот, па на крај може и ќар да извлечат од целата оваа мизерија. Друга работа, треба да си глуп за да не увидиш дека Вардар не се влече како црево во лигата, најголем проблем беа катастрофалните резултати во првиот дел од првенството па заради тоа се наоѓа таму каде што е сега, но има уште многу до крај и се е можно. Да го имаше овој тим од почеток на сезона, во ваква мизерна лига, без проблем ќе играше во Европа. Да почекаме да заврши сезоната па ќе зборуваме, тогаш некој ќе се радува, а некој ќе грицка нокти од нервоза...

Ете дојдете вие во прва лига, па тука се вашите клубови да ви даваат бодови, пак ќе можете да освојувате титули и да се брукате по Европа, барем за тоа ви нема рамен и сте најдобри.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Искомплексиран!? Од што бе, од Победа и таквите како тебе ли? Искомплексиран си ти што се влажниш како мајмун на банана на постови против Вардар и Пелистер...

Да бе, заборавив дека Победа 2010, Викторија или како и да се вика е "исчистена" од мафијашите, клубот почна од нула, сега во него се наоѓаат само оние кои навистина ја сакаат Победа, како Ацуле на пример? Лигата ако се проширува ќе се прошири поради фактот што твојот довчерашен миленик на кого му вадевте пароли е алчен за гласови, ќе си го даде и газот под рента ако треба само за да ќари еден глас, а не поради тоа што без Вардар и Пелистер нема да има фудбал во Македонија. Овие два клуба не се криви што така се погодил моментот, па на крај може и ќар да извлечат од целата оваа мизерија. Друга работа, треба да си глуп за да не увидиш дека Вардар не се влече како црево во лигата, најголем проблем беа катастрофалните резултати во првиот дел од првенството па заради тоа се наоѓа таму каде што е сега, но има уште многу до крај и се е можно. Да го имаше овој тим од почеток на сезона, во ваква мизерна лига, без проблем ќе играше во Европа. Да почекаме да заврши сезоната па ќе зборуваме, тогаш некој ќе се радува, а некој ќе грицка нокти од нервоза...

Ете дојдете вие во прва лига, па тука се вашите клубови да ви даваат бодови, пак ќе можете да освојувате титули и да се брукате по Европа, барем за тоа ви нема рамен и сте најдобри.
скопско и се е можно, па и ваков глупав ко тебе да се најди да ми реплицира на пост во кој јасно и гласно е се напишано ама ај...
за болдов... ај кажи ми зошто вардар имаше слаби резултати во првиот дел од првенството??? ја че ти кажам... оти немаше ебан денар во касата, беше готов да се распадни, како што е и во последните 3-4 години... ти си барем навивач на вардар и ги следиш работите таму почје од мене, па мораш да признајш дека е така!!! поправи ме ако грешам, ама дали беше лани или годинава кога не се знаше до последен момент дали вардар ќе ја плати котизацијата за да игра во 1 лига??? дали вардар беше готов да се распадни пред едно 3-4 години??? дали не беше на раб на исфрлање од лигата поради неоправдано неиграње на утакмици??? а???
ја сум барем објективен и кажувам дека е подобро победа што вака заврши, барем сега ќе знаеме на што сме и со што ќе располагаме в година. мене барем би ми било срам да ја гледам победа вака да се мрцвари по лигата и да биди последна речиси цела година!!! а ти дали си објетивен??? се радуваш на трошките што ви ги фрла хари (у ствари не е сигурно!!!) само за да собира гласови!!! а шо добивате вие??? ништо, освен нови нервози и срам!!! вардар се додека не испадни и се додека не се изчистат сите мафијаши од таму, нема на ништо да личи!!!

Г

Грејвдигер

Гостин
Али Реал или Барса да стигнат до тоа дереџе, да треба да отпаднат од прва лига нема да се проширува лигата... Поштено ќе си идат во втора лига, па кога ќе им дојде време ќе си влезат во Примера како што си треба. Тоа го има само кај нас. И да... глупа ти е споредбата што ја правиш.

Ако Вардар и Пелистер не покажале доволно добар игра и дошле до дното на табелата, нека си идат во втора лига и ако тој е тој клуб нека поштено си победи во втора лига и се врати назад. Ако Вардар е тој бренд и силна екипа тогаш зошто е на претпоследно место?

Мое мислење е да се задржи бројот на екипи што го имаме и да се работи на подобрување на лигата, па после неколку години може да се размислува за проширување на лигата. И јас сакам да се прошири бројот на екипи со што Беласица би била поблиско да заигра повторно во првата лига, ама гледано од моја страна тоа е... Единствена промена која мислам дека би можела да се направи во моментот е на крајот да се направи фајнл-фор и првите четири екипи да играат за титула.

Kajgana Shop

На врв Bottom