Дали е потребно проширување на 1 МФЛ?

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Па паметни сме да ти кажам
Мислев да не суспендираат од лига шампиони , уефа и репрезентативни натпревари , да му дојде памет на Хари , да неможе пари да лапа човекот . Мислам дека УЕФА сега ја казни Босна ако не се лажам за репрезентативни натпреварувања , е така и нас нека не казнат
Незнам од каде ова дека нема да има право да го продолжи договорот , не сум запознаен , те молам објасни ми , немора тука може по ПП

ТИ кажав , не сум за проширување на лигата . Ако Варда и Пелистер заслужиле да испаднат , нека испаднат без разлика што се едни од најпознатите фудбалски клубови во Макдедонија
Шкендија заслужува да земе титула , па види секоја утакмица имаат над 7-8000 публика , за дугите останати клубови во Македонија тоа е мисловна именка
1 болд... знам знам... имате таму мнооогу личности кои мислат дека се најпаметни на цел свет и дека се екстра стратези...ко тие да го водат клубот, не морати... ама ако убо че ве акнат сега, да се приземјите малку...
2 болд... немам што да ти пишувам за тоа... правилата на уефа се тие, доколку фифа или уефа суспендираат некоја федерација заради мешање на политика или местење на натпревари, се суспендираат сите лиги, сите екипи од европски натпревари и сите играчи кои имаат државјанство од соодветната земја и можат да играат за нивните клубови се додека им тртае договорот, а не можат да го продолжат се додека трае суспензијата за нивната матична држава.
сепак, како и да е, евентуално проширување на лигата би го уништила целосно фудбалот во македонија, без разлика на тоа дали треба да се спасат вардар и пелистер. ако заслужиле да испаднат, нека испаднат, па ако се доволно паметни да се консолидираат и да се вратат таму кај што им е местото.

B

Beck's

Гостин
Кој црн објективен пост бе,па само вака може твојата Шкендија да земе титула,во тиња првенство каде пола од клубовите се борат за гол живот и одвај преживуваат.
Каде беше Шкендија пред неколку години кога сите клубови имаа пари,имаше колку толку подобро и поатрактивно првенство,м ?
Го цицавте од кој стигневте :icon_lol:
:bip:

Dodeka Shkendija ke se natprevaruva vo kvalifikaciite za LS,tvojot maalski tim ke pasi po livadite na ova nasa mala mila zemjicka :vozbud:

K

kalimer0

Гостин
Сум за проширување на лигата така би било поинтересно и гледаноста би била поголема но зошто тоа се прави сега?
Најверојатно за да се спасат Вардар и Пелистер... Зошто кога други клубови одеа во втора лига никој не спомна проширување на лигата?

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.727
Поени од реакции
22.874
Сум за проширување на лигата така би било поинтересно и гледаноста би била поголема но зошто тоа се прави сега?
Најверојатно за да се спасат Вардар и Пелистер... Зошто кога други клубови одеа во втора лига никој не спомна проширување на лигата?
Тоа е клучното прашање.
И зошто никој не објаснува како би се зголемил квалитетот доколку имаме поголема лига? Така само дополнително би опаднал(иако сега е скоро на самото дно). Со 10 екипи ќе биде најквалитетно. И секој со секој ќе игра по 4 пати.
Кога сите(не сите, ама повеќето) екипи ќе имаат услови за да одиграат цела сезона на ниво, тогаш можеме да зборуваме за проширување.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
:bip:

Dodeka Shkendija ke se natprevaruva vo kvalifikaciite za LS,tvojot maalski tim ke pasi po livadite na ova nasa mala mila zemjicka :vozbud:
Поглуп одговор не можеше да дадеш нели ? :)
Тоа е кога немаш што да ми одговориш ;)

П.С Ми се допаѓа песната,не за друго,Шон Пол е звер.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Не. Потребно е намалување на 10 екипи. Директно да испаѓа последната а осма екипа и девета да играат бараж со втора и трета од втора лига.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Н Е !!! и вака поголенмиот број на клубови едвај живуркаат година за година,се менуваат и бегаат спонзорите и никако да се стабилизираат.....кога ќе има барем 8 стабилни екипи со стабилни газди може да се размислува да се прошири лигата

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Клубовите едногласни: ПРОШИРУВАЊЕ!!!
Вардар и Пелистер први се огласија и јавно ја поддржаа иницијативата на фудбалската опозиција за зголемување на Првата лига
Во време кога Пелистер и Вардар се на пат да се преселат во понизок ранг и да им се приклучат на веќе "отпишаните" трофејни екипи како Македонија Ѓ.П, Слога Југомагнат, Победа... во државава се постави прашањето: Кој ќе игра фудбал во Македонија!? Како ќе изгледа елитната лига без главните фудбалски брендови!?

B

Beck's

Гостин
Поглуп одговор не можеше да дадеш нели ? :)
Тоа е кога немаш што да ми одговориш ;)

П.С Ми се допаѓа песната,не за друго,Шон Пол е звер.
Pa dobar odgovor ti dadov pred nekolku nedeli,ti kazav deka so sporedbive sta bi bilo kad bi bilo niso ne prajme.Ja ne sum te prasal nikogas dali MKD bi osvoila kup dokolku bi odigrala so segasnata Shkendija,so najslinite Vardar i Sloga taka da glup ispagas,uste pa prodolzuvas u ist stil.Face it

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Pa dobar odgovor ti dadov pred nekolku nedeli,ti kazav deka so sporedbive sta bi bilo kad bi bilo niso ne prajme.Ja ne sum te prasal nikogas dali MKD bi osvoila kup dokolku bi odigrala so segasnata Shkendija,so najslinite Vardar i Sloga taka da glup ispagas,uste pa prodolzuvas u ist stil.Face it
уште го цекам зеленкото... :vozbud:
инаку... да се надоврзам на претходното што го поставив. најнормално е пелистер и вардар да побараат проширување на лигата, АМА... дали ваков предлог се даде кога испаѓаа тиквеш, брегалница, цементара, металург и тн??? а? зошто сега??? и што ќе правиме со лига од 16 клубови??? најдобро е да имеме лига со 10 екипи, последните 2 да одат директ 2 лига, а 8 да игра бараж со 3 од 2 лига!!!

Член од
14 март 2010
Мислења
16.986
Поени од реакции
16.425
Клубовите едногласни: ПРОШИРУВАЊЕ!!!
Вардар и Пелистер први се огласија и јавно ја поддржаа иницијативата на фудбалската опозиција за зголемување на Првата лига
Во време кога Пелистер и Вардар се на пат да се преселат во понизок ранг и да им се приклучат на веќе "отпишаните" трофејни екипи како Македонија Ѓ.П, Слога Југомагнат, Победа... во државава се постави прашањето: Кој ќе игра фудбал во Македонија!? Како ќе изгледа елитната лига без главните фудбалски брендови!?
:pos2:

Смешки се.

B

Beck's

Гостин
ne sega izleda kako drim liga so Pelister-Renova 0-5 ,ili pa Vardar koj e na predposledno,radi ovie ni zaviduvaat i od Primera Division:vozbud:

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
ne sega izleda kako drim liga so Pelister-Renova 0-5 ,ili pa Vardar koj e na predposledno,radi ovie ni zaviduvaat i od Primera Division:vozbud:
фала!!!
инаку... се додека некој игра и се спасува на стара слава, нема да имем фудбал во македонија!!! секој треба да си добие според заслугите!!! победа си го доби тоа што го заслужи, слога и мѓп исто, е па што се вардар и пелистер повеќе од овие екипи???

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
не ми е јасно Што толку ве засега оваа иницијатива и што серете толку за неа???//////кога 90% од вас задниве 10 години 10 пати биле на стадион од кој само еднаш на ПРВЕНСТВЕН натпревар во МФЛ!!!

за вакви како вас засегнати странки постојат репрезентативни натпревари(за кои к..р ве боли за Македонската репрезентација) кога ќе играме со Шкотска,Холандија,Хрватска,Англија,Шпанија ТОГАШ СИТЕ СТЕ МК ФАНОВИ.........

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
не ми е јасно Што толку ве засега оваа иницијатива и што серете толку за неа???//////кога 90% од вас задниве 10 години 10 пати биле на стадион од кој само еднаш на ПРВЕНСТВЕН натпревар во МФЛ!!!

за вакви како вас засегнати странки постојат репрезентативни натпревари(за кои к..р ве боли за Македонската репрезентација) кога ќе играме со Шкотска,Холандија,Хрватска,Англија,Шпанија ТОГАШ СИТЕ СТЕ МК ФАНОВИ.........
ај наброј имиња КОЈ ОД НАС да те видам??? то за тебе си го кажуваш или нешто те здоболе оти сега и твојот клуб е директно вплеткан во едно вакво срање??? се ситеше лани за победа??? арно ти беше??? сега твојот вардар е нешто поарен??? ај кажи ми со што заслужи твојот вардар опстанок??? а?

Kajgana Shop

На врв Bottom