Дали е потребно проширување на 1 МФЛ?

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Што ? Каква циганка бе,какви трици иди земи доза ебате.

И точно ооолаф од такви размислувања немаме квалитетен фудбал,кога ќе играат сите чесно и поштено тогаш нека испаднат Вардар и Пелистер а не вака како што е сега.
а како е сега??? ај објасни ми??? за пелистер незнам, а дали вардар играше чесно изминативе 5-6 сезони??? со што вардар заслужи да игра во 1 мфл и в година???

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
секому според заслугите......ако играл како треба ќе беше погоре....и сега е погоре ама однопаку :toe:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Што ? Каква циганка бе,какви трици иди земи доза ебате.

И точно ооолаф од такви размислувања немаме квалитетен фудбал,кога ќе играат сите чесно и поштено тогаш нека испаднат Вардар и Пелистер а не вака како што е сега.
Грешиш ... и меѓу навивачите веќе јасно е дека работата во Вардар е дојдена до дно!

Сите го посакуваме опстанокот но не по секоја цена! Кој ќе ги слуша клетвите на битолчаниве :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.986
Поени од реакции
16.425
Можда со овој предлог Омерагич ќе собери некој глас повеќе на престојното собрание, а „престолот“ нема да го добие :)..ама многу малце е веројатно дека лигата ќе се прошири.
И сум против било какво проширување на лигата, без разлика дали треба да се спасат тимовите од типот на Вардар и Пелистер кој некогаш биле најдобри во Македонија, а сега се на дното, бетер од некоја си третолигашка екипа.
Моментално во лигата стабилни екипи се: Металург, Шкендија, Ренова, Турново ...и толку се ваљда, а може и еден Работнички да се вброи во тие клубови.
Лигата со 8 клуба кој ќе бидат на ниво би била идеална за наши услови и развивање на фудбалот на една повисоко ниво од аматеризам.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Не знам кој збор веќе да го употребам за бедотијава.
Греота, жално, трагично...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Проширување ? :pos:
Да не испаднам офтопик,сам себе се цитирам за да кажам мое мислење околу ова...

Проширување не треба ни под разно како прво и основно од проста причина што “лигава“ наша и без тоа проширување е бедна и жална,а ќе биде бетер ако се прошири,макар тоа било за да се спасат некој клубови.
Со проширувањево ако се оствари ќе биде 100 пати победна со оглед на целата ситуација во Вардар и Пелистер,и двата клуба без пари,без спонзори,без основни услови за да опстојуваат како што треба клубовите.
Подобро да паднат во втора лига сега на крајов на сезонава,отколку да се бламираат пак и наредна сезона во прва лига,реално да гледаме.
Секој клуб барем еднаш го допрел дното,тоа е факт,во Втора лига нека си најдат асални и долгорочни спонзори за во Прва лига да влезат појаки,а со тоа и самата лига ќе биде поинтересна,повеќе конкуренти за титула,повеќе интересни утакмици итн.

Ова не сакам да се оствари ни под разно,макар и мојот клуб да е во тие што ќе бидат доведени во Прва лига !
Подобро машки да се избори тој пласман,отколку некој да ти го подари на педерски начин се со цел да оствари некој свој сопствени цели !
Ова било наложено од Уефа бла бла,па кој кур Уефа затвораше очи сите овие години за случувањата во нашава ни бедна и за жалење лига ?!??!?
Нека ги казнат сите до еден како со Босна што се деси,па да се почне од нула,тоа е едини лек !!

П

Паспарту

Гостин
Не рипајте како прлиња пред магариња, доколку има проширување тоа нема да се случи поради Вардар туку поради ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ! Има уште до крај, а дури сега за Вардар почнуваат оние натпревари против "послабите" екипи (иако сите се слаби во нашава лига).

Вардар и Пелистер биле најдобри во Македонија!? Пелистер е далеку зад Победа, Слога, Силекс, Работнички...

Инаку сум против проширување на лигата, а сум напишал 100 пати зашто :)

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Прошрувањето на лигата ке биде најголема глупост.
Лигата според мене треба да врои 10 екипу и да се игра четворокружен систем,нешто слично како што е во Шкотска.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
А да го смениш насловот на темата и да биде , што мислите дали уопште треба да има 1 МФЛ
Каква катастрофа сме ние бе , да даде господ да не суспендира УЕФА едно 5 години од сите натпреварувања

Мислам дека не треба да има проширување , ионака ни е катастрофа лигава , а камоли со повеќе екипи

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
А да го смениш насловот на темата и да биде , што мислите дали уопште треба да има 1 МФЛ
Каква катастрофа сме ние бе , да даде господ да не суспендира УЕФА едно 5 години од сите натпреварувања

Мислам дека не треба да има проширување , ионака ни е катастрофа лигава , а камоли со повеќе екипи
мноооогу сте паметни ова интерашиве, бре... па прво и прво, ако уефа не суспендира од сите натпреварувања, тој што ти е на аватар нема да има право да игра по истек на договор со интер, а нема ни да има право да го продолжи!!!
фудбал во македонија треба да има и ќе има, а то што на некој не му одговара оти неговиот клуб е с...е, е то е друга работа. не дека другите се нешто појаки...

B

Beck's

Гостин
мноооогу сте паметни ова интерашиве, бре... па прво и прво, ако уефа не суспендира од сите натпреварувања, тој што ти е на аватар нема да има право да игра по истек на договор со интер, а нема ни да има право да го продолжи!!!
фудбал во македонија треба да има и ќе има, а то што на некој не му одговара оти неговиот клуб е с...е, е то е друга работа. не дека другите се нешто појаки...
imas zelenko za ova,edinstven objektiven post,a drugite sto baraat suspenzija,znam kade gi boli ama :bip::pehar:

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Па паметни сме да ти кажам
Мислев да не суспендираат од лига шампиони , уефа и репрезентативни натпревари , да му дојде памет на Хари , да неможе пари да лапа човекот . Мислам дека УЕФА сега ја казни Босна ако не се лажам за репрезентативни натпреварувања , е така и нас нека не казнат
Незнам од каде ова дека нема да има право да го продолжи договорот , не сум запознаен , те молам објасни ми , немора тука може по ПП

ТИ кажав , не сум за проширување на лигата . Ако Варда и Пелистер заслужиле да испаднат , нека испаднат без разлика што се едни од најпознатите фудбалски клубови во Макдедонија
Шкендија заслужува да земе титула , па види секоја утакмица имаат над 7-8000 публика , за дугите останати клубови во Македонија тоа е мисловна именка

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Нека не игра бе,кој го ебе Пандев да ти кажам,зема јака пара во Интер,го боли курот за репрезентација.
Јас сум за да не казнат и потпишувам таква одлука со двеве раце...ма и со нозе ако треба само за да не казнат,за Хари да се тргне од власт,да престане да лапа пари и да се почне од нула да се гради одпоново се !!

Фудбал треба да има да,не викам не,но додека е Хари на власт и си игра курташак со сите,ни под разно не треба да има,да не се објаснуваме зошто.

imas zelenko za ova,edinstven objektiven post,a drugite sto baraat suspenzija,znam kade gi boli ama :bip::pehar:
Кој црн објективен пост бе,па само вака може твојата Шкендија да земе титула,во тиња првенство каде пола од клубовите се борат за гол живот и одвај преживуваат.
Каде беше Шкендија пред неколку години кога сите клубови имаа пари,имаше колку толку подобро и поатрактивно првенство,м ?
Го цицавте од кој стигневте :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom