Дали е потребно проширување на 1 МФЛ?

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Просто и едноставно прашање!!!

Во последно време можеме да прочитаме дека има предлози за проширување на 1 МФЛ, само за да се спасат нашите "фудбалски бисери" Пелистер и Вардар!!! :tapp: оти без нив фудбалот на би бил тој "правиот"!!! и нашата 1 лига не би била истата без овие 2 екипи.

Мое мислење е дека на 1 МФЛ ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ НЕ И ТРЕБА ПРОШИРУВАЊЕ; ТУКУ НАМАЛУВАЊЕ НА БРОЈОТ НА ЕКИПИ!!! Ако Пелистер и вардар заслужиле да испаднат, нека испаднат, како што беше тоа слуачј и со многу други екипи претходно! Секако во последните 10-на години повеќе се срам за мак фудбалот отколку нешто што имаат придонесено, слично како Победа!!!

Ваше мислење???

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Пратени биле предлозите до сите клубови... И погодете кои 2 клуба веќе наредниот ден имале подготвено одговор ? :pos:

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Зошто не бре ??

Што повеќе, толку подобро и поинтересно .. Тоа е барем моја парола. :icon_lol:

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Да се прошири лигата? ЛОЛ , ТРЕБА ДА СЕ УКИНЕ , Нигерија и Зимбабве имаат поквалитетни лиги од нашата. Инаку што ако Вардар и Пелистер се пред испаѓање? Ако не ги бидува,ако се во финансиски проблеми, губат од кој стигнат, што к.. бараат во 1 лига?

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Море ја би ја намалил на 8 а не да ја прошируваат

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.727
Поени од реакции
22.874
Зошто тоа прашање не било толку актуелизирано и порано? Сега ова се наметнува само затоа што последни се Вардар и Пелистер.
Еми, што треба? Секоја сезона, последните 2 екипи да бараат проширување на лигата за да не испаднат?

Ај нека ми каже некој зошто би било потребно проширување на првата лига и што ќе се подобри доколку истата се прошири? :toe:
Демек ептен квалитетни екипи има, па од шо се многу, дел од нив играат во втора лига, па ај да ја прошириме првата. Подобро е да се намали на 10 екипи, или подобро 8. Уствари, не би било најдобро да се укине?
А, чекајте бе, зарем уште имало фудбал во Македонија?

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Ако гледаме квалитет на лига преку сила 4 екипи треба да играат :toe: Нека ја прошират прва лига па да се направи нешто нема смисла со толку малку тимови да се игра а и без Вардар и Пелистер МФЛ не е иста !

Велко камионџијана

Кенгur Lavoви гроup
Член од
20 март 2009
Мислења
379
Поени од реакции
98
Шест екипи. Доволно.

Една Шкотска има помалку од нас.. Изгледа не им е квалитетна како нашата. Ако ја прошират, тогаш ќе не стигнат на квалитативно ниво.

P

PewDiePie

Гостин
Треба да се прошири,ќе се добие на квантитет и на квалитет според мене,и нормално дека треба да се спасат Вардар и Пелистер.

И прекинете да серете врз се што е наше,а е наше одма не чини па сме му дали ли ние шанса на нешто да чини,сме реагирале ли позитивно на промени некогаш ?

Ти ебам Македонскиот менталитет посран.

Велко камионџијана

Кенгur Lavoви гроup
Член од
20 март 2009
Мислења
379
Поени од реакции
98
Треба да се прошири,ќе се добие на квантитет и на квлавитет според мене,и нормално дека треба да се спасат Вардар и Пелистер.

И прекинете да серете врз се што е наше,а е наше одма не чини па сме му дали ли ние шанса на нешто да чини,с,е реагирале ли позитивно на промени некогаш ?

Баба, лигава наше ееднаш броеше екипи ко Премиер Лига до 199 и некоја. Не јади трици.

И да... Ја знаеш анегдотата со циганката што го изгубила детето. Кога им објаснувала на „тие што го барале“ им рекла: најубавото е мое.

Така да... не јади трици

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Треба да се прошири,ќе се добие на квантитет и на квлавитет според мене,и нормално дека треба да се спасат Вардар и Пелистер.

И прекинете да серете врз се што е наше,а е наше одма не чини па сме му дали ли ние шанса на нешто да чини,с,е реагирале ли позитивно на промени некогаш ?

а зошто да се прошири??? за каков квалитет ти ми зборуваш??? демек ако имаме 16 екипи во 1 лига ќе имаме квалитет или тебе ти е само целта да не испадне вардар или пелистер??? па што ако во 1 мфл не игра ни вардар ни пелистер??? нема утре сонце да изгрее??? или тие 2 екипи се нешто повеќе од останатите,а???
е од вакви размислувања неможиме да имаме квалитетен фудбал!!!

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
So prosiruvanje na ligata ce se dobie samo na kvantitet, na kvalitet sigurno nema. Povtorno ce gleamo kako ekipi se otkazuvaat na pola sezona ili pa ce bidat topovsko meso za pojakite ekipi. Spored mene ako Vardar i Pelister ne zasluzile na teren da igraat Prva liga nema sto da gi spasuvaat so prosiruvanje, 10 ekipi bi bile dovolni za prva liga za da se zgolemi kvalitetot na nasava i take mizerna liga.

P

PewDiePie

Гостин
Баба, лигава наше ееднаш броеше екипи ко Премиер Лига до 199 и некоја. Не јади трици.

И да... Ја знаеш анегдотата со циганката што го изгубила детето. Кога им објаснувала на „тие што го барале“ им рекла: најубавото е мое.

Така да... не јади трици
Што ? Каква циганка бе,какви трици иди земи доза ебате.

И точно ооолаф од такви размислувања немаме квалитетен фудбал,кога ќе играат сите чесно и поштено тогаш нека испаднат Вардар и Пелистер а не вака како што е сега.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Прва Македонска Фудбалска Лига? Ма ова е Македонска Хорор Лига.......
да се укини.........ко што гледам оваа година Шкендија ќе не претставува на квалификации за ЛШ......
а на нашиве стадиони ко да владее чума.......

Kajgana Shop

На врв Bottom