Дали одите на шопинг во Солун?

• Креатор на темата Креатор на темата DANTE
  • Време на започнување Време на започнување
Убаво да си поминете и попат купете си совест... сигурно е поефтина таму и со поголем квалитет, за да ја носите барем година дена. ;)

Никој не може да им забрани да одат во Грција без разлика на тоа се што се случува не само на шопинг туку и на одмор се оди таму...Ама тоа е нивно право.
Никогаш немам намера да одам таму макар и да ме искршат од котек или да ме носат на бесилка,приичината е спомната погоре:Да си трошам пари во Гејлада,не доага во предвид.Подобро ке носам искинати патики и гардероба но да давам пари за гардероба со марка и патики од Солун НЕ.

Никој не може да им забрани да одат во Грција без разлика на тоа се што се случува не само на шопинг туку и на одмор се оди таму...Ама тоа е нивно право.
Никогаш немам намера да одам таму макар и да ме искршат од котек или да ме носат на бесилка,приичината е спомната погоре:Да си трошам пари во Гејлада,не доага во предвид.Подобро ке носам искинати патики и гардероба но да давам пари за гардероба со марка и патики од Солун НЕ.

RESPECT !!!:)

Здраво, ме интересира дали има членови кој одат на шопинг во Солун? Јас планирам наредната недела да одам ама сакав да прашам дали некој знае да не има некој попусти сега или да бил во скоро време па да ми каже дали има добра гардероба, треба да си купувам за матура по нешто :) Поздрав

Во Вторникот бев во Космос да купам нешто за матура, има добри ствари и за поефтини пари... а попусти какви-такви имаш во скоро секоја продавница. Гардероба ќе најдеш за добра цена, ама патики тешко... барем јас не најдов поефтини.

И остајте политика на страна. Тоа што има поквалитетна роба од кај нас има и знам дека не е чкарт. А за проблеми и чкртање по кола не знам... доста пати имам идено и не сум имал никакви проблеми на граница или пак кај било.

Ако не друго барем гиро ќе си апнете... ма да и оно е поскапено - 2,8€ :)

И шо има во Солун толку а го нема во мојот град ?
Интересно прашање, шоп шопинг прашање.

Не одам, колку и да е поквалитетно, не сум дел од од повисокото друштво т.е. елитата.
А тој шопинг во Солун е комуњарска навика мор...

И шо има во Солун толку а го нема во мојот град ?
Интересно прашање, шоп шопинг прашање.

Не одам, колку и да е поквалитетно, не сум дел од од повисокото друштво т.е. елитата.
А тој шопинг во Солун е комуњарска навика мор...
LOL Се собраа патриотите :vozbud:
@DANTE ти слободно оди до Солун, нема да те провоцираат ако не провоцираш, за цени незнам како се во моментов, ама најчесто пониски се од оние во ГТЦ, а за квалитетна (i fansi) облека дефинитивно е топ.
И другарче Haters gonna hate ти глеј со арно да си поминеш:salut:

Сите викаат ја не идам,никад нема да идам ова она а се кладам дека барем еднаш поминале Грчка граница.

Бев минатиот месец во грција, да видам што и како..... и треба да си или жена или педер за да си најдеш добро парче облека, а и скапо у п. м.

Башка тој глупакот на граница, вика кај ќе идете (на чкартен англиски), викам на шопинг во СОЛУН! И се збуни малце..... шупаци.

И цел Солун НЕМА PEPSI!!!

Ќе си идеш бре во Mega Outlet, патика 30 евра, све оригинал 30 евра. Имаш таму на NAVIGON и iGO како POI> :)

--- надополнето ---

А што мислиш, пола облека за овде од каде ја увезуваат? :devil3:

Ем плаќаш повеќе на некои шупаци што отвориле бутици во ГТЦ, ем им плаќаш на Грците.
Lose - lose ситуација. :)

LOL Се собраа патриотите :vozbud:

Ма јас имам потекло од тие предели, не ми е до патриотизмот...

Економската ситуација е таква да таа комуњарска навика или обичај (whatevarrr) на шопинг у Солуне во изумирање, кои може да си ја дозволат само припадниците на повисоките слоеви на општеството на кои им е многу битно да се облечени или да ги следат трендовите а предтоа чукајќи се во гради дека се патриотишта.

Напротив, на шо шопинг у Солун одат најголемите Македонски "патриоти".
Немам ништо против ако некој може да си го дозволи тоа.

Јас си дадов само мое мислење и нема потреба од етикети.

Не сум бил а не ни сакам да одам !!!

Ма јас имам потекло од тие предели, не ми е до патриотизмот...

Економската ситуација е таква да таа комуњарска навика или обичај (whatevarrr) на шопинг у Солуне во изумирање, кои може да си ја дозволат само припадниците на повисоките слоеви на општеството на кои им е многу битно да се облечени или да ги следат трендовите а предтоа чукајќи се во гради дека се патриотишта.

Напротив, на шо шопинг у Солун одат најголемите Македонски "патриоти".
Немам ништо против ако некој може да си го дозволи тоа.

Јас си дадов само мое мислење и нема потреба од етикети.

Извини ако те навредив. Навиката не е ни на изумирање ниту е комунарска ниту е елитистичка, облеката и "луксузната* " стока е најчесто поефтина во Солун. Проблемот е дека кај нас луѓето имаат пари само колку за неопходното и не се осмелуваат или не можат да излезат граница.
*не сакате да знаете што мислам на луксузна, стварно ке ви биде криво.

Извини ако те навредив. Навиката не е ни на изумирање ниту е комунарска ниту е елитистичка, облеката и "луксузната* " стока е најчесто поефтина во Солун. Проблемот е дека кај нас луѓето имаат пари само колку за неопходното и не се осмелуваат или не можат да излезат граница.
*не сакате да знаете што мислам на луксузна, стварно ке ви биде криво.

Ех, и те како е во изумирање а и те како е комунистичка навика (комуњарска хехе).

Таа мода на шопинг во Солун се појавува за време на Југославија (чисто сумњам дека некој од Скопје или Велес во 1940 да кажеме, па и назад, се "симнувал" до Солун на кафе а успут и да си купи некое ново самарче...), и не ради патриотски причини него поради тоа што нашите комњарски родители или дедовци и баби биле со полни џебови, башка во Солун било поефтино, а башка (така наголемото БАШКА; плус), знаеме дека во Југославија изборот на потрошувачот бил слабо англиски, како што вели тој од Македонски идол...

Дека овој "обичај" е во изумирање говори и позицијата на денешниот македонски потрошувач, што далеку се разликува од онаа во која бил за време на Југославија.

Тогаш, на еден начин, бил приморан да оди на шопинг не само во Солун, него и во Трст, Рим, Софија... бидејќи на пример, немало фармерки или слабо нешто со грамофонските плочи :pos:

Сега мислам дека нема потреба...

па долго време користам производи т.е. гардероба од грција, искрено да збориме, квалитетна е и задоволен сум, купи еден другар патики од наик од гтц за 2 недели му се одлепиа од напред..

Кога ќе видам некој шупак , купил патика 5-6 иљади и маста им ја вади, се додека не се направат партали,не му бидат папучи,се до тогаш ги носи.. И од кај ти се..еее брат од Грчка ми се, оргинал..:tapp:

Па за тие пари ќе купам 6 пара "не" оргинал патики , ама барем ќе ги мењам често и нема да ги носам додека не се испарталат.. а не да одам со искинати "оргинал" патики

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom