Кој филм (во делови) има поубави 2-3 продолженија од првиот дел?

• Креатор на темата Креатор на темата Djore
  • Време на започнување Време на започнување
Да ја освежам малку темава.
The Bourne Supremacy е полош од неговиот прв дел The Bourne Identity

Францускиот филм Такси,првиот дел е добар ама другите два се закон.

Ги читав малку постовите наназад во темава да видам што има. Еве неколку коментари на она што го прочитав:

Од филмовите што беа спомнати, единствено Die Hard 2-3 според мене се подобри од 1. Godfather 1 според мене е култен филм и 2-ката е само тука некаде во близина, а 3-тиот дел не е ни блиску до првите два. Matrix 1 е чиста класика, останатите два се катастрофа, посебно вториот. Единствено добри им се ефектите. Приказната е во првиот дел. Исто така за ремек дело го сметам првиот дел од Терминатор иако за многумина вториот е најдобар. За Т1 и Т2 мислам не беше дискутирано.

Во секој случај, многу е тешко да се надмине оригиналот. Тоа е филм што добива многу фанови кои одат на продолжението со преголеми очекувања па обично излегуваат помалку или повеќе разочарани. За некои без врска филмови кои имаат повеќе продолженија не вреди да се пишува. Таму вториот дел може да е подобар ако е помалку промашен од предходниот...

SAW!!! Ниеден дел не е лош, а секој нареден е подобар од претходниот! Ремек дело според мене во филмската индустрија, нема ништо слично!

И White Noise 2 е подобро смислен од првиот дел, ама и првиот не е лош!

SAW!!! Ниеден дел не е лош, а секој нареден е подобар од претходниот! Ремек дело според мене во филмската индустрија, нема ништо слично!

И White Noise 2 е подобро смислен од првиот дел, ама и првиот не е лош!

Па не знам баш за SAW, мислам дека првите два дела беа еднакво добри, а третиот веќе го немаше тој елемент на непредвидливост, четвртиот уште не сум го гледал, така да не знам за него.

Па не знам баш за SAW, мислам дека првите два дела беа еднакво добри, а третиот веќе го немаше тој елемент на непредвидливост, четвртиот уште не сум го гледал, така да не знам за него.
Првиот и вториот дел беа еднакво неизвесни и баш ми се свиѓаше онаа напнатост. Третиот дел веќе почна да навлегува повеќе во приказната и се беше ок. Четвртиов немаше ни малку мистерија или слично, она што го имаше во првите два дела, но сепак имаше други елементи кои си имаат квалитети големи. Во глобала, супер се сите делови. Ќе чекаме петка ако има .

hostel e so najdobro scenario od site drugi vo kategorijata.edvaj cekam tretiot del da izleze takov film mora barem 3 dela da ima.

Hostel 1 е многу подобар од 2. Нема ништо ново во сценариото во 2-ката. Првиот дел почна како тинејџ/авантура и после дојде пресврт па одеднаш стана хорор/кошмар. Кога го гледав не знаев кој жанр е филмот па затоа имаше голем ефект, ме изненади продолжението. Вториот е веќе изџвакана приказна, и колку повеќе ќе ги снимаат ќе бидат се полоши. Затоа што сега се сведува на убивање луѓе и грозни сцени. Се друго ни е познато...

Првиот и вториот дел беа еднакво неизвесни и баш ми се свиѓаше онаа напнатост. Третиот дел веќе почна да навлегува повеќе во приказната и се беше ок. Четвртиов немаше ни малку мистерија или слично, она што го имаше во првите два дела, но сепак имаше други елементи кои си имаат квалитети големи. Во глобала, супер се сите делови. Ќе чекаме петка ако има .

Во 4ката се разјацни скоро целосно што се случувало во 3ката, ама онака ДЕТАЛНО е разјаснето, а иначе ќе има до 6ка!

Филмов не е можно толку добро да е смислен, сигурно режисерот е на дрога некоја! Волку добро да вклопиш приказна, треба да си отиден малку! Освен ако СИТЕ 6 ДЕЛА не се снимени одеднаш, друго незнам........

Според мене подобри продолженија од првиот дел се:

Terminator 2 - Едноставно подобар.
Alternate ending:
Die Hard 3 - блиску, многу блиску со првиот дел... можеби подобар, со мала резерва.
Godfather 2 - можеби, ама не... му фали една гооолема работа, Marlon Brando.

Rambo 1 (First Blood) - најдобар прв дел!
Продолженијата ја уништија оваа фантастична драма.
Погледнете како требало да заврши првиот дел.
Aма на факинг комерцијален Холивуд не му одговарало.
Alternate ending:

Многу ретко продолженијата се подобри од првиот дел

Smrtonosno oruzje prodolzenijata se top.
Da, i Pila

X men 2 bese najdobar za razlika od drugite 2 dela , osobeno me razocara X men 3 , filmot bese katastrofa . Idnata godina ke izleze filmot za Wolverine , pa ke vidime kakov ke e toj .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom