Убиен ученик во тепачка во средното училиште „Здравко Цветковски“ во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Причини за тепачката/дали ги познаваш напаѓачите ? Кога веќе си бил присутен дај повеќе информации сигурен сум дека сите сакаат да дознаат повеќе околку случката. Кажав и преходно, ќе кажам и сега стварно е жално тоа што се случи и бог да го прости. Тоа што загинал обидувајќи да го одбрани другарот е уште по трагично...

Сакаш да ти раскажам демек? ги знам да 2ца од нив,се 4та година вонредно во гуц.се се деси ради глупост и демек све се реши ние се вративме на часеви,они во кола и као ок.Даре остана да пуши цигара,Мети го вакцинирале..Кога почнаа да го тепаат Даре ние бевме на 2ри спрат и се симињавме околу 10 души и не не пуштаа професори на скали.За тоа време Мети искочи да го брани ама уште на врата примил камен во срце изгуби воздух а и свест,и со шипка во глава го довршија.Кога ние излеговме најдебелиот прв избега не го знам а еден се заеба се сопна,испи неколку шута и тоа е тоа .. Џабе ќе се тепаш а и не ни можеш.Даре лежи на земја со 100 тона крв,овој другиов превртил очи и јазик...На раце ни умираше..И не зборете глупости дрога незнам што..

А бе лав бил човекот не е дете со 18 години, и сигурно знаел за опасноста и ризикот при таква ситуација. Ама ќе помине и ова ќе излези госпоѓица министер на полиција како ќе се превземат најостри мерки против сторителите и ќе се продолжи по старо. Затоа што треба да се измери чиј кур е поголем на Бранко или на Грујо, па на Тачи Ахмети или Селмани. И не е важно што со секој степен повисок на сиромаштија правопропорционално има се повеќе и повеќе насилни злосторства, важно е да се продолжи со глумење лудило европски закони и стандарди...

Срце... си се изнафали и си го изнафали школото... сега радосен си ?
епа сеа вака јас нешто да кажам...
Прво и прво психички си мал...
второ и второ размислуваш како 8мо оделенец,прва година...
почна да понижуваш и навредуваш други училишта...
ти никогаш не си бил во Здрафко Цветковски да видиш како е и што има таму...какви се децата и како се дружат...
Ти од тоа што го пиша за Корчагин во ништо те нема... немаше да пишеш такво нешто ако победуваше на натпревари...
Се замараш со глупости што треба да се замараат деца од основни училишта...
Размисли малце дали е добро да јадеш г*мна за нешто што ти грешиш....
Ти како македонец никогаш нема да рипнеш и одбраниш некој Албанец,Босанец,Турчин итн итн..Они рипнале да одбранат македонец...
Можеш слободно да одиш у Корчагин и да го лижеш подот со јазик и во себе да си го повторуваш тоа дека сте победувале на натпревари и дека никогаш нешто вакво не се случило.
Нас не ни е важно во кое школо си учел... дружбата и сакањето ни се важни...Колку и да учиш без другари ништо не си
Јас сум македонец... имам многу другари албанци... никогаш не ми правеле проблем и се надевам нема да прават... секогаш се тука за мене....се дружам со сите,добар сум со сите,ке бидам добар со сите...оди ти кажувај им на луѓето за Корчагин и гордеј се....
Корчагин е гимназија,Здрафко Цветковски гимназија/градежно ... истото што го учите во гимназија и Здрафко Цветковски го учи.. е сега е до луѓето... ако сака да научи ке седне и ке слуша на часеви и ке знае... тој во здрафко цветковски ке помине одличен а ти во корчагин многу добар... а има исто или појако знаење од тебе.
од многу напнатост и нервоза заборавив пола работи што сакав да ги постирам на овој цитат...нема везе ако си човек со мозок знаеш што сакам да кажам.... поздрав

иначе бог да го прости албанецот... :/

се извинувам за double post но искрено не сум многу многу online на форумов и не знам што како работи... се извунувам... погорното мислење може модераторите да го избришат
Прво и прво: имам 20 години и што значи сум 4 години поголем од тебе. Покажи почит.
Второ, јас нигде не делев луѓе по националност, религија или раса. Јас делев по образование - пропалитети и нормални.
Јас како македонец нема да рипнам во НИЕДНА тепачка, без разлика кој се тепа, затоа што тепањето е одлика на пропалитетот. До не сум имал никакви инциденти, нема да имам ни во иднина.
Можам да си повторувам дека вакво нешто не се случило затоа што НЕ СЕ СЛУЧИЛО!
Без разлика што и 2те се гимназии, луѓето што излегуваат од 2те не се исти. Тие што излегуваат од Корчагин има голема веројатност дека ќе се запишат на факултет и дека ќе биде нешто од нив, тие од ГУЦ - НЕ! Дали е до професорите, до директорот или до самите деца што идат таму - ти одговори ми.
Тој во Здравко Цветковски ќе помине одличен или многу добар, во Корчагин ќе падне година ако не земе да учи.

Сакаш да ти раскажам демек? ги знам да 2ца од нив,се 4та година вонредно во гуц.се се деси ради глупост и демек све се реши ние се вративме на часеви,они во кола и као ок.Даре остана да пуши цигара,Мети го вакцинирале..Кога почнаа да го тепаат Даре ние бевме на 2ри спрат и се симињавме околу 10 души и не не пуштаа професори на скали.За тоа време Мети искочи да го брани ама уште на врата примил камен во срце изгуби воздух а и свест,и со шипка во глава го довршија.Кога ние излеговме најдебелиот прв избега не го знам а еден се заеба се сопна,испи неколку шута и тоа е тоа .. Џабе ќе се тепаш а и не ни можеш.Даре лежи на земја со 100 тона крв,овој другиов превртил очи и јазик...На раце ни умираше..И не зборете глупости дрога незнам што..

ova e katastrofa, zalosno za deckoto sto zagina, Gospod neka mu dade mir vo dusata
a sto e sea so makedonecot, kako mu e nego sostojbata?

ova e katastrofa, zalosno za deckoto sto zagina, Gospod neka mu dade mir vo dusata
a sto e sea so makedonecot, kako mu e nego sostojbata?

Има повреди ама ок е .. Срека.На толку мавање ти да поминеш со толку мали повреди...незнам.И џабе ке го потиме јбг тоа е тоа..Кога не мислат на време сеа нека скапат у затвор

Има повреди ама ок е .. Срека.На толку мавање ти да поминеш со толку мали повреди...незнам.И џабе ке го потиме јбг тоа е тоа..Кога не мислат на време сеа нека скапат у затвор

Ги фатија? Знаат кои се?

сакаш да кажеш дека професорите не излегле да помогнат а знаеле дека долу го претепуваат до смрт едвај полнолетно дете ??
:nesvest:
ве оставиле да гледате каде што ги претепуваат и убиваат тука, катастрофа !!!!!

сакаш да кажеш дека професорите не излегле да помогнат а знаеле дека долу го претепуваат до смрт едвај полнолетно дете ??
:nesvest:
ве оставиле да гледате каде што ги претепуваат и убиваат тука, катастрофа !!!!!

Не, како што разбрав јас.Тогаш дечкото искочил во тој момент и на врата го пречекале убаво..

Не, како што разбрав јас.Тогаш дечкото искочил во тој момент и на врата го пречекале убаво..

чек сеа, овие го начекале македончево надвор, почнале да го тепаат, азазел и уште 9 други сакале да му помогнат ама не ги пуштале професорите, албанецов се враќал од вакцина и ја видел случката и тргнал да му помогни и го пречекале на врата, овие кога стасле таму тие биле во бегство
вака го разбрав азазел јас

Steta sto nema smrta kazna za ovie bez milosni zivotni.Eve dokaz deka Albancite i Makedoncite mozat da bidat zaedno da se soglasuvaat i da ne dozvolat politicarite da im dadat noz vo race da se ubivaat i da ja iznosuvat mrznjata.Socustvo do familijata.
Dajte narode dosta bese U P...U MATER!

Порано беше со "ферски" тепачки ќе се истепаа двајца и толку... потоа почнаа ферски тепачки меѓутоа од едната страна ќе викнеа уште неколку деца и ќе се истепаа повеќе, ќе беше помасовна тепачка, сега почнаа да се убиваат, следно што е. Стварно жалосно, претпоставувам дека причината за тепачката била некоја ситница. Сочуство до фамилијата.

И добро, како да се спречи ова? Мене ми делува како ова да иде во надолна линија... :toe:

Јас бидејќи имам многу повеќе од грам мозок, учев во Корчагин каде со години немало инциденти (прашање е дали воопшто имало инциденти во историјата на школово), туку само добри вести од типот: три години по ред најдобри резултати на матура, освоено прво место во тоа и тоа, најдобри во тоа и тоа итн...

Општо познато е дека има многу средни училишта во Скопје (и во Македонија) со лоша репутација, и со право. Овде ми доаѓа на памет и тепачката пред некој месец во Хемиско, школо што исто така е од оние каде што има проблеми. Места каде што постојано се случуваат тепачки треба да се обезбедени од обезбедување, па во екстремни случаи дури и да има полиција да патролира. Ама нееее... Чекаат да се деси некој сериозен инцидент па да превземат нешто.

Значи според тебе сите со "многу повеќе од грам мозок" треба у Корчагин да учат? А тие што сакaaт стручно средно? Или работава, гимназија или смрт а?
Еве се пофали 20 години имаш (демек мудрост нешо) што значи негде 2005 си се запишувал. Кажи ми, тогаш се дешаваа убиства по школиве? Ти затоа реши да идеш таму, за да ти е безбедно газето? Или мама и тато те запишаа? Друга работа, ако до сега не се случил инцидент, значи дека нема да се случи? Башка, колку што памтам, таму порничи се снимаа, така?
Дете е убиено, а ти тролаш срања за Корчагин дека освојувал награди додека другиве деца биле пропалитети. Се гледа кој е пропалитет од твојот потпис - експерт за Counter Strike на 20 години.. Или не те викнаа за у клипчињата па сеа си лечиш некои чудни фрустрации, а?
Пошо ти значат годиниве, претпоставувам дека ќе ме послушаш и ќе престанеш да пишуваш глупости на темава. Благодарам

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom