Не бе-баш капа носев
Ја му кажав личам на терорист со капче и ќе ме познаеш
Туку ДА велес е голем град во споредба со други...еве вда го земеме кавадарци-јас таму за 8 минути сум у центар а во велесов не е така али јбг кавадарци има подобар ноќен живот ама и во велес се подобрува али сепак имам приметено феномен во Велес СКУТЕРИ кинески кои имале јамаха и хонда мотор... чист трошок на долг рок(АПН се бољи ебаго али модата ги изеде
) и ТИКО+матиз колку САКАШ и одредени горнинки каде не можат две коли да се разминат-пример Соколана а не верувам архитект да утнал најверојатно пред 40 години секој присвојувал де метар.де 30ЦМ и сега мака е горништето,има и повеќе такви(не можат две коли и тоа мали да се разминат)...за разлика од велесов кавадарчани Можат да си дозволат да возат поголеми коли а таму такси-то е Фолксваген Пасат,нова Шкода ама има и крнтии но Скутери нема толку-повеќе се на велосипеди.
Добра работа сега е што конечно во Градов малце заживеа спортот,а има потенцијал и фудбалери...ракометарките и с.л-ова е искра која треба да се поттикне,не знам дали од Општина финансираат нешто???
П.С Има ли тениско игралиште??