По колку време ви држи батеријата на мобилниот телефон?

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.845
Поени од реакции
23.246
Јасно е на што се однесува темата. Не видов дали има некоја слична.
Колку време ви трае батеријата? Кој телефон е нај'издржлив', а кој морате да го полните секој ден?
Јас на пример, моменталниот мој, Sony Ericsson W100i, секој втор ден го ставам да се полни, а не дај Боже малку повеќе да слушаш музика или игри, за помалку од 24 часа е празен.:nesvest: Мислам дека Нокиа се со најиздржливи батерии.

Колку време ви трае батеријата? Кој телефон е нај'издржлив', а кој морате да го полните секој ден?
Јас на пример, моменталниот мој, Sony Ericsson W100i, секој втор ден го ставам да се полни, а не дај Боже малку повеќе да слушаш музика или игри, за помалку од 24 часа е празен.:nesvest: Мислам дека Нокиа се со најиздржливи батерии.

Да за ова си во право, иначе батеријата на мојот телефон издржува макс. до 3 дена...

Леле и јас имам исти 2 дена не држи :tapp:

Мојата трае по 5 дена +/-1 ден во зависност од тоа колку ќе го користам. Имам Нокиа 5800

нокиа се најиздржливи??????? па, не би рекол јас имам нокиа држи батерија едвај 3 дена,според мене сони ериксон се најиздржливи и поквалитетна батерија во однос од самиот телефон,имав С.Е. ц905 и издржа максимум 4 дена ;)

Искрено многу е глупо да кажеш дека нокиа или сони ериксон или незнам си кои се најиздржливи. Нокиа (и сите други фирми) имаат по 5000 модели на мобилни телефони, секој си има различна батерија и различен капацитет, неможете така генерално да зборите и вакви смешни заклучоци да правите.

7 дена +/-1 SonyEricsson w900i Отприлика 5 години стар.

Nokia E52 ми цепаше ~3 дена.
HTC Desire ~24 часа.
Ама кога ќе размислам подобро, далеку повеќе го користам Desire, така да ништо чудно :)

ЕДИТ: дека најмногу зависи од тоа колку го користиш мобилниот, ми служи фактот што имам 2 HTC Desire. Оној што го носам постојано со мене, ептен активниот, ми трае ~24 часа значи. Имам уште еден на кој имам само картичка онака, за недај боже, и имам 2-3 повици неделно од по некоја минута. Тој ми држи батерија 6-7 дена.

Siemens SL45 GSM mobile возев до пред 2-3 години, преку една недела видуваше струја, ќе го научев и без струја ама скина конци.Ист ваков е (види слика 1). Му се заеба дисплејот. Планиран е да служи за у кола како аларм, ама за тоа понатака.

siemens_sl45_mp3.jpg

Јас имам Нокиа 5800 и го користам интензивно, слушам музика, се вклучувам на интернет и сл. и ми трае околу 2 дена. Доколку го користам помалку знае да трае и по 3 дена ама повеќе од тоа не. Така е уште од првиот ден.

Мојата трае по 5 дена +/-1 ден во зависност од тоа колку ќе го користам. Имам Нокиа 5800

Јас за 3 дена без прекин користење ми издржа, а вака ретко користејќи ја ми служи и до една недела. Имам и јас 5800

Нокиа 3110ц ми тера по 4-5 дена со активно малтретирање (музика,игрици,аларми итн итн)
А Алкателчето 209 ми тера до 12-13 дена со просечно зборење

SE C510. Ако само го користам за зборење по 1-2 пати на ден, понекад знае и цела недела да ми трае, ама вообичаено трае 4 дена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom