Вардар - Работнички (5/4/2011)

• Креатор на темата Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување Време на започнување

Ваша прогноза за 37то дерби помеѓу Вардар и Работнички

• Вкупно гласачи
    43
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Mislam deka ovoj pat ke bide nereseno ..

Rabotnicki ne smee da kiksuva povtorno , rizikuva i Europa League ...

A od druga Strana Vardarcite ke igraat so srce , bodreni i od komiti mislam deka mozeat da izvlecat dobar X .

Од кога е дерби вардар - работнички :tapp: За други утакмици сум слушнал ама за вакво дерби до сега не :jaj:
Бракајте работа од година и со ренова или металург може ќе биде дерби :kesa:

Се надевам овојпат ке му се реваншираме на Вардар за поразот од пред 2 кола.
Мислам ке биде неизвесен натпревар и нијанси ке одлучуваат кој ке победи.
Моја прогноза 2:1 за Работнички.
Инаку се надевам дека ке биде од 18 часот да стигнам навреме на стадион,но и да биде од 16 ке го следам најверојатно со 15-20 мин закаснување

Од кога е дерби вардар - работнички :tapp: За други утакмици сум слушнал ама за вакво дерби до сега не :jaj:

па ова ако не е дерби со пелистер па уште помалку смеете да кажете дека е дерби ај види малце овие два тима тежат 8 шампионати и 7 мак. купови па размисли дали не е дерби

па ова ако не е дерби со пелистер па уште помалку смеете да кажете дека е дерби ај види малце овие два тима тежат 8 шампионати и 7 мак. купови па размисли дали не е дерби
не знаев дека по титули се дава името дерби :toe: моја грешка

Па од каде шкендија тогаш со тетекс е дерби ?или пелистер победа дерби или слога вардар или пак пелистер вардар за тие дерби мечеви знам ама за вакво дерби прв пат слушам
исто и кошарката фени мислма дека има повеќе титули до мзт но сепка мзт- работнички е дерби ако сакаш и во ракомет јафа има повеќе титули од металург но нее дерби јафа односно преспа со некој клуб ама реков терајте работа важно да се отвораат теми

--- надополнето ---

ps.дерби знам со наивачи а не соло ? или пак дерби со ист заеднички спонзор до брзо и во двата клуба прв пат гледам

Вардар - Работнички е натпревар со префикс ДЕРБИ многу оддамна, за време на Југославија, многу години пред да настане новокомпонираното дерби на Вардар против Пелистер... Разлистај малку по интернетов, весниците итн.

Ако ти се пишува нешто паметно слободно напиши, ако не имаш тема Пелистер и тупи го таму, немора овде да кажуваш дали било само за отварање нови теми, слободно скокни ја...

Фала за информацијата дека од југославија ова било дерби стварно не сум знаел Тогаш знам дека во скопје јак тим бил македонија а после работнички а на крајот се кранал варадар но баш ме потсети дека тогаш луботен исто караорман и победа биле многу јаки и беласица во втора југословенка лига
Но не знаев дека во иста лига сте играле со работнички пред многу години да настане новокомонираното дерби

Инаку има уште некое ваше скопско дерби од минатата држава за кое ние не знаеме па да не просветлите да не се брукаме вака на форумот :smir:

Друго не знам кај виде дека го тупам само прашав до кога е ова дерби оти сигурно јас и половина форумо не знае дека има и имало вакво дерби ништо страшно што се палите одма :salut:

Не се палиме, туку реагираме на глупости. Отвори си тема за Напредок - Пелистер никој не ти брани, не мора оваа да ја уништуваш со омаловажувања. Не си од Скопје, па така не можеш да го разбереш натпреварот помеѓу Вардар и Работнички. Нема потреба да те просветлуваме, бидејќи ти си единствен што се брукаш со овие глупости на форумов, јас не видов друг освен тебе да се*е за тоа дали натпреварот е дерби или не.

И да, Вардар - Пелистер е новокомпонирано дерби, во споредба со оние на Вардар против Победа и Работнички кои се со далеку поголема традиција. Тоа што моментално Победа е во трета лига, а Работнички нема премногу навивачи не го менува фактот дека тие натпревари се дерби. За споредба, и натпреварот против вас доколку одиме по твојата логика не треба да биде дерби...

Дерби по дефиниција е натпревар меѓу 2 ривала до ист град или регион.А тоа што дури и за време на Југславија се играле овие утакмици и во моментов станува збор за екипи со многу трофеи зад себе додатно даваат тежина.

Иначе супер е што се отвараат теми за утакмици во Македонија,доста ми е да читам Челзи-Ливерпул,Милан-Интер......
За утакмицата не верувам баш премногу во победа.Работнички е појака екипа,а некако успеавме да ги тепаме задњава,али не знам дали ќе ни успее тоа и 2 пат.Најголем адут ни е Настевски,Вандаир заборавил веќе како се дава гол.Штета што го немаме Ѓурѓевиќ.....Во одбраната не сме баш насјајни.Голманот е добар,но на високи топки е тежок киксер,но сепак повеќе би сакал него да го видам него ли Симов.Би бил задоволен и со бод.

Дечкото се најде затекнат и неупатен во ситуацијата,не го напаѓајте.
Иначе во секој случај дербиво ако ништо друго ќе биде интересно за гледање,на Работнички му требаат бодови за борба за титулата и за излез во Европа,а на Вардар за опстанок.Ќе биде тешко,верувам барем во бод за Вардар,и утре ако освојат 3 бода на Кукуш ќе биде одлично.

1, едноставно нели „нашиот“ Вардар мора да остани во Прва лига, за да биди „квалитетна“ лигата ..:tv:

/\ lol
Има некој проблем во врска со тоа ?!

Како и да е у вторник обавезно се бега од часови,не се пропушта натпреваров.
Очекувам повеќе голови овој пат,и ја бар искрено ќе бидам задоволен со бод.
Не верувам дека Работнички повторно ќе промашува такви шанси ко на претходниот натпревар, ма да не би имал ништо против да се повтори тој натпревар :icon_mrgr

Ај нека потрае уште еден натпревар кризава на Работнички... :)

Турново - Вардар 1:1
Работнички - Скопје 1:1

И дефинитивно натпреварот од 16-00 часот се игра

Влатко Костов, тренерот на Работнички си поднесе оставка.
Сега ни е шансата, малку ќе бидат разнишани без тренер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom