Пронајденa е првата Zastava 101 - број на шасија 0001!

• Креатор на темата Креатор на темата |Volkswagen|
  • Време на започнување Време на започнување
Кај ја избрале баш оваа боја на првата застава, не можеле некоја црвена да и стават?
А можда е и префарбувана или не?

Decki ne tropajte kakvi argentinski motori ke vi se smeat ako ve slusnat srbite, zastava 101 na pocetok i se do 1979 ne proizveduvala motori tuku koristela motori od fiat 128A. inace zastava 101 e kopija na fiat 128A so mali izmeni.
Tie motori do 1979 se najdobri voopsto sto se vgraduvani vo zastava kolite, a posle toa balkanska rabota.

Decki ne tropajte kakvi argentinski motori ke vi se smeat ako ve slusnat srbite, zastava 101 na pocetok i se do 1979 ne proizveduvala motori tuku koristela motori od fiat 128A. inace zastava 101 e kopija na fiat 128A so mali izmeni.
Tie motori do 1979 se najdobri voopsto sto se vgraduvani vo zastava kolite, a posle toa balkanska rabota.

Ако не знаеш...не се прави паметен! Ако тебе не ти изгледа логично, не значи дека не е вистина.

На твојот пост ќе се смеат Србите.

А бидејќи спомна 128А...моторите од Аргентина носеа ознака 128 A 038, Fiat Italia носи ознака 128 A 000, а DMB југословенскиот 128 А 064!

Ако не знаеш...не се прави паметен! Ако тебе не ти изгледа логично, не значи дека не е вистина.

На твојот пост ќе се смеат Србите.

А бидејќи спомна 128А...моторите од Аргентина носеа ознака 128 A 038, Fiat Italia носи ознака 128 A 000, а DMB југословенскиот 128 А 064!

Me zabole za srbite, ama nema argentinski motori vo zastava site se od italija i toa noseni gotovi samo kolku da se stavat na sasija, a toa za argentinskite moze se praveni od fiat i za fiat a ne za zastava.

Me zabole za srbite, ama nema argentinski motori vo zastava site se od italija i toa noseni gotovi samo kolku da se stavat na sasija, a toa za argentinskite moze se praveni od fiat i za fiat a ne za zastava.

Сега ќе бидеш трол или ќе прифатиш вистина?! Еве ти факт. Трк со ливчето и проверувај на Интернет. И...да де...Фиат ги произведуваше моторите. Фиат Аргентина ги правеше тие мотори како после кај нас DMB.

Ги има, и тоа 128А, ама и 116А и 118А, односно 1295 кубика и 1485 кубика, кои одеа во Застава 1300/1500... аргентински... некаде во средината на 70-тите, а после почна ДМБ да ги работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom