Велес

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.362
Поени од реакции
30.764
Јас за вечер Шоркатаун одам:) Ќе има љубов тоа дефинитивно:)

Туку дај нека помине Божиќ и пак да напраиме една собиранка првам во 2010 година. Се видов и со Дарк хакерот и он сака, така да ај кажете вие другите шо мислете:)
Ај малце поубава организација
Сакам и ја да дојдам

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Организирајте и јас ке дојдам да се соочам со вас очи у очи МУАХАХАХАХА :baeh:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Велес остана и без хотелот Вила Зора!

Ako случајно ве затекне мрак во градот на Рацин пожелно е со себе да си носите вреќа за спиење бидејки освен во некој тревник нема каде да преспиете.
Бидејки......

Велес остана и без хотелот Вила Зора!

Од пред десетина дена Велес е без хотел откако единствениот сместувачки капацитет во градот - хотелот Вила Зора, беше затворен. Неколку години не работи ниту хотелот Интернационал, кој претставува грда слика на градот. Хотелот Вила Зора беше изграден во 1985 година со средства од Фондот за пензиско и здравствено осигурување и пари од боречката организација. Последен со него управуваше фирмата а.д. Киро Ќучук". На неколку дена пред Новата година, го напуштија хотелот и тоа без никакво објаснување. Го собрале инвентарот, ставиле клуч на вратата и заминале. Причините за напуштањето на објектот, раководството на друштвото не ги обелоденува. Службените телефони на фирмата се исклучени поради неплатени сметки и беа недостапни за одговор. Од боречката организација ни рекоа дека пред да го напуштат хотелот со нив и со претставници од Фондот на ПИОМ, било извршено примопредавање на она што тие го оставиле.
-Пред да се иселат, не повикаа. Без многу објаснување рекоа дека го напуштаат хотелот. Како боречка организација не сме во можност финаниски да го одржуваме хотелот. Со фондот за ПИОМ мораме да се договориме што понатаму. Доколку не се најде друг да стопанисува, Вила Зора ќе пропадне. Навистина е жално овој објект да не работи. А што е поважно, жално е Велес да остане без хотел и хотелско сместување. Овој хотел некогаш беше гордост на Велешани - вели Кицо Саздовски, претседател на Здружението на борците. Хотелот Вила Зора располагаше со 160 легла во 60-тина соби и имаше три ресторан-сали за 500 гости и голема летна бавча. Со делбениот биланс од 1999 година, Владата му го даде објектот на градот, поради што борците оваа одлука ја оспоруваат.
Посетителите кои доаѓаат да ги видат големиот број историски и културни споменици во Велес, мораат сместување да побараат во некој од хотелите во соседните градови или пак, во мотелот Романтик на брегот на Велешкото Езеро. Но, сите велат дека тоа не е решение и дека на Велес му е потребен хотел.

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=3C3A9049C6B1E74EB5156E784124AC05

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Организирајте и јас ке дојдам да се соочам со вас очи у очи МУАХАХАХАХА :baeh:
Ај ма седи мирна,ќе избегаш ко минатиот пат.Јас ке дојдам ако е после 17.Пред тоа иам за учење многу:(

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.514
Поени од реакции
6.959

Голем поздрав до рамина со песнава!!

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ајде кој е за собиранка ?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Значи тројца сме досега
1. дарк хакер
2. дарлинг
3. даркхарт
картите се во продажба во неограничени количини... :smir:
Ај јас да ви скршам монотонија со воа никовиве на д шо ви почнуваат
4. ајсбој

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Убав град по раскажувањата на другите не сум била но многу сакам да го посетам велес.

Kajgana Shop

На врв Bottom