Се намалува невработеноста, 30,9% невработени

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Воопшто не е лага и не е зезанција ќе видиме како ќе оди оваа година 100% ќе пуштам пак оглас

Друже, јес да е сега време на предизборна кампања, ама полека бе :pos: па ја ќе наберам за 10 саата минимум 50 гајби тоа се 25 000 денари..па то нема ни у Београду бе.. во Италија за ваква работа дневница е максимум 50 евра , дај не заебавај

Друже, јес да е сега време на предизборна кампања, ама полека бе :pos: па ја ќе наберам за 10 саата минимум 50 гајби тоа се 25 000 денари..па то нема ни у Београду бе.. во Италија за ваква работа дневница е максимум 50 евра , дај не заебавај
Ти така си мислиш ајде ќе ви пишам ако пуштам оглас па ќе видиш инаку несмеме да работиме цповеќе од 8 сати

Ти така си мислиш ајде ќе ви пишам ако пуштам оглас па ќе видиш инаку несмеме да работиме цповеќе од 8 сати

Полека пред да се исфорсира некој или недајбоже да се искилави тука на форум,дај кажи колкави се гајбите (пропорции или колку собира не е битно):salut:

Зашто несмеете.? нема по ниви инспекција не се секирај :) A иначе стварно,колкави се гајбите,колку тони /кила собираат :)

[/COLOR] се плаќа 500 денари од гајба

:vozbud:Јас ќе ти најдам работници ако е таа цената, ама не ми се верува...
Само да не собираат гајбите по 500 кг.

гајбите ви се оние пластичните, високи, нешто слични на оние леб што носеа порано. измеѓу 20 и 30 кила тежи една гајба... ај сега да ве видам што се пувате за тоа дека 500 денари по јагба било смешно високо... треба тоа да се носи бре... не е тоа едно најлонче од кило-две па закачи го на рака... башка не заборавајте дека на гроздобер, во нива ве пече сонце, стоите на земја усвитена а сенка едвај за едно око... воопшто не е лесен гроздоберот. кој не бил не знае и вака ке коментира... сите што се испувавте тука, гарантирам дека вториот ден нема да отидете на работа... ај еве за по упорните третиот ден ке му ја киднат...

иако мислам дека 500 денари по гајба е врвот на цената. повеке од тоа неможе, а пак подоле од 350 не би требало по гајба да се плаќа...

500 денари за 30 кила?! Значи за едно кило грозје плаќаш 17 денари да ти го соберат? Колу пари е грозјето?

гајбите ви се оние пластичните, високи, нешто слични на оние леб што носеа порано. измеѓу 20 и 30 кила тежи една гајба... ај сега да ве видам што се пувате за тоа дека 500 денари по јагба било смешно високо... треба тоа да се носи бре... не е тоа едно најлонче од кило-две па закачи го на рака... башка не заборавајте дека на гроздобер, во нива ве пече сонце, стоите на земја усвитена а сенка едвај за едно око... воопшто не е лесен гроздоберот. кој не бил не знае и вака ке коментира... сите што се испувавте тука, гарантирам дека вториот ден нема да отидете на работа... ај еве за по упорните третиот ден ке му ја киднат...

иако мислам дека 500 денари по гајба е врвот на цената. повеке од тоа неможе, а пак подоле од 350 не би требало по гајба да се плаќа...
Не е тешко, ако мислиш сите што пишаа тука се неспособни и деца од 12 години, тогаш може си во право, во секој друг случај ја преценуваш работата.

Ај, вака:
1000 кг принос = 40 гајби по 25кг/гајба = 40гајби по 500 денари = 20 000
1000 кг принос = 17ден/кг грозје = 17ден по 1000кг = 17 000

Да, 500 денари, жими таквото, треба да си луд.

..измеѓу 20 и 30 кила тежи една гајба...треба тоа да се носи бре... не е тоа едно најлонче од кило-две па закачи го на рака... ај еве за по упорните третиот ден ке му ја киднат...
не треси зелени, немаш видено како растовараат по цел ден цименто од по 50 кила..за 300-500 денари ДНЕВНИЦА..јас лично ке ти најдам вредни и чесни работници за по 300 денари гајба..а не по 500..направи математика малку..

Не е тешко, ако мислиш сите што пишаа тука се неспособни и деца од 12 години, тогаш може си во право, во секој друг случај ја преценуваш работата.

Ај, вака:
1000 кг принос = 40 гајби по 25кг/гајба = 40гајби по 500 денари = 20 000
1000 кг принос = 17ден/кг грозје = 17ден по 1000кг = 17 000

Да, 500 денари, жими таквото, треба да си луд.

не треси зелени, немаш видено како растовараат по цел ден цименто од по 50 кила..за 300-500 денари ДНЕВНИЦА..јас лично ке ти најдам вредни и чесни работници за по 300 денари гајба..а не по 500..направи математика малку..

еј, ај... немам намера да се натегам... не верувајте. почекајте гроздобер и идете во кавадрци пријавете се за работа. таму имаат проблем со работници, немаат доволно... ене ви го и цацко од К-15 доста често го кажува истото... ама нема везе... толку од мене на овој муабет... кој како сака нека си верува, негова работа...

Само ќе кажам кај мене пред улица се чека автобусот за берење грозје од Лозар Битола. Дневница за осум сати беше 350 денари кога последно праев муабет лани. 500 денери од гајба е голема лага, да не мислеше членот 50 денари од гајба.

Една гајба тартуф печурки не вредат 500ден, а не пак грозје. Или можеби сепак дечкото се зезаше. :icon_lol:

Само ќе кажам кај мене пред улица се чека автобусот за берење грозје од Лозар Битола. Дневница за осум сати беше 350 денари кога последно праев муабет лани. 500 денери од гајба е голема лага, да не мислеше членот 50 денари од гајба.
Јас со наведените Лозар нема никава врска имае прватни свој плантажи инаку грозјето на пазар ти е 25 денари кг

Aj ne se glupiraj kakvi 500 denari, toa moze da e za cel den ne za gajba grozje. Sekoja godina gi ima lozarite po ulici maka macat so plasman na grozjeto a ne ce se rasfrlale oni so 500 denari gajba na beracite.

Воопшто не е лага и не е зезанција ќе видиме како ќе оди оваа година 100% ќе пуштам пак оглас

Дечко не пуштај фори, ја 30 гајби ти ги пунам од шала... Ја имам лозје по 20 колички полнам (една количка собира 7-8 гајби), ќе треба 7 илјади денари за еден ден работа да ми дадеш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom