I
Iblis
Гостин
^Ај види мајката јас знам луѓе по 10-15 години работат за 150 евра(толку зимаат денес) и не се пријавени, сигурно работат оти им е ќејф аргатл'кот
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ајде бе неспособни кењатори доста плачете по форуми дека нема работа.За тој што сака да работи секогаш имало работа.Утре да сакам ќе најдам работно место.Никој не ти дава од старт 30 000 плата,ама скоро во секоја фирма имаш шанса да напредуваш.Познавам многу луѓе кои почнале со плата од 12 000,па после 2-3 земаат дупло поголема плата.Во приватна фирма.Секој момент може да те отпушти,ама никој не отпушта добри работници(Кој продава добар коњ?).Е сега ако некој е неспособен,не му е крива ни државата ни владата.Преку таквото ми е од плачипички што само се лигават нема работа нема работа,а да им речеш дојди бе од утре кај мене јас ке те вработам - одма ќе почнат да бараат во јајцето влакно.Проблемот кај нас е - тражим послу,боње да је ненаџем.
Работните места кои ги нудат "приватњаците" се ограничени.
Во недостаток на странски инвестиции спасот јас го гледам во земјоделието.
Кога сите би се вратиле на село и би биле фармери невработеноста ќе падне испод 7%.
Така е,ама младиве,особено од скопскиве села продаваат њиву за да возат бемве.Не им се работи на нива.И на крај го маваат бемвето у стуб и остануваат со прстот во уста.Познавам доста вакви од црногорскиве села.И секако кој е крив?Па државата де.......она е крива.
Работните места кои ги нудат "приватњаците" се ограничени.
Во недостаток на странски инвестиции спасот јас го гледам во земјоделието.
Кога сите би се вратиле на село и би биле фармери невработеноста ќе падне испод 7%.
Ти мора да си будала!
Порано ќе кењам на форум дека неам пари седејќи пред компјутер, отколку да идам да копам пченка на 30+
Омразата која ја имате спрема бладата(намерно е со б) е тотално оправдана.
Груевски излезе на телевизија и рече
-"Не брините о ништа јас ќе направам се "
Ова му е катастрофална грешка.
Требаше да рече,
-Луѓе земјава има 300 илјади хектари необработена запустена земја.
Јас ќе обезбедам механизација,ѓубриво,експерти ,а од вас барам вашите инфатилни деца кои безделничат до касно и по цел ден јадат гурабии како ништо не им чини, да ги пратите на нива да научат како се заработува лебот...
300 илјади хектари засадени со било која од доходовните култури * 10 илјади евра =3 милјарди евра +моменталниот буџет кој е 2 милјарди = 5 милјарди евра !
просечна плата во Македонија=700 евра
невработеност=7%
THE_CHOSEN_ONE за премиер !
Сега кога е жетва трактористите ораат 24 / 7 за 8000 денари плата за шетва не се симнуваат од тракторите и комбајните кога нема за орање одат кројат лозје чистат прачки итн итн.
Абе Ице ти ја кажувам фактичката состојба, а за на жетва што за 20 дена ке земеш 600 еу жими ашимов, освен ако немаш сопствен комбајн.Сигурен си ?
Чим таква работа, еве иде лето ќе жнееме. Сезонска работа, 20 дена 600 евра. После ќе дојде есен, ќе береме грав 800-1000 ден дневница, се работи од 7 до 4.
Има заинтересирани ?
Абе Ице ти ја кажувам фактичката состојба, а за на жетва што за 20 дена ке земеш 600 еу жими ашимов, освен ако немаш сопствен комбајн.
Инаку благодарам на понудата таква работа сезонска работев пред 20 сетина години, сега не ми треба![]()
Ајде бе неспособни кењатори доста плачете по форуми дека нема работа.За тој што сака да работи секогаш имало работа.Утре да сакам ќе најдам работно место.Никој не ти дава од старт 30 000 плата,ама скоро во секоја фирма имаш шанса да напредуваш.Познавам многу луѓе кои почнале со плата од 12 000,па после 2-3 земаат дупло поголема плата.Во приватна фирма.Секој момент може да те отпушти,ама никој не отпушта добри работници(Кој продава добар коњ?).Е сега ако некој е неспособен,не му е крива ни државата ни владата.Преку таквото ми е од плачипички што само се лигават нема работа нема работа,а да им речеш дојди бе од утре кај мене јас ке те вработам - одма ќе почнат да бараат во јајцето влакно.Проблемот кај нас е - тражим послу,боње да је ненаџем.
да си жив и здрав за муабетов... сведок сум на десетици мои познаници кои во последниве 6 месеци заминаа од тука, со надеж дека некад можеби ке се вратат, зашто им дојде преку таквото од оваа држава, транзициите и лоповите на власт што се вртат и ротираат цело време... симни се мурто, качи се курто...
заминаа луѓето огорчени од сопствената матична држава... и мене влакно ми фали веке 3-4 години да го направам истото и размислувам... на клацкалица сум лево-десно дали да идам или не... сериозно ми е прекурчено од МОЈАТА МАТИЧНА ДРЖАВА која одкако знам за себе само ми зима и ми зима и ми зима и ништо не ми дава...
немој да се сврти муабет дека ДРЖАВАТА МЕ ШКОЛУВАЛА И ИНВЕСТИРАЛА ВО МЕНЕ... не, тоа не го направила државата за никого туку вашите родители го направиле тоа... плаќале даноци, давале пари, работеле, давале на државата, што значи моето и вашето школување го платиле и одработиле родителите, бабите и дедовците а не државата... таа со се сите нејзини властодршци до сега само зимала и има тенденција да зима... не за друго на господава треба да им се плаќа летањето со авионите, луксузни коли, скапи состаноци, камбани, скулптури, згради....
I jas se slozuvam so ova vo potpolnost i jas sum eden ot tie sto bi sakal da zaminam od tuka nego onak kaj otidoa tie sto gi poznavas vo koja drzava
RocknRolaa , ти не сакаш да работиш, ете собери пластични шишиња или оди на село работи тутун (иронично).