Скандал во Европскиот Парламент: Зоран Талер прифатил мито од 100.000 евра од прикрие

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Во суштина да - не ме боли **р за Талер, ама вака предизборно, Република ќе направи еден спот (цена-ситница, што би рекле од Алан Форд) со некоја друга песна на Бијело Дугме; на пример иронично да ја стават “А и ти ме изневјери“ или така нешто... Па, да се развие приказна од типот: овие зборуваат лошо за нас, ама овие се корумпирани, ерго - ние мора да сме добри, дрн дрн дрн, гласајте за нас... Лесно е да манипулираш со такви работи, а народот да го попуши.

Но, ќе видиме, јас сум сепак оптимист.
И да направат таков спот нема да излажат.

Сметам дека сега треба реакција до унијата и до овдешниот амбасадор на истата. Реакција од лидерите, реакција од медиумите, реакција од организации, од индивидуи :)

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
И да направат таков спот нема да излажат.
Не е проблем толку во самиот спот, ако ја занемариме цената која веројатно “оправдано“ ќе биде висока (заради квалитетот, де), проблемот ќе биде во следната (евентуална) манипулација:
Па, да се развие приказна од типот: овие зборуваат лошо за нас, ама овие се корумпирани, ерго - ние мора да сме добри, дрн дрн дрн, гласајте за нас...
Сметам дека сега треба реакција до унијата и до овдешниот амбасадор на истата. Реакција од лидерите, реакција од медиумите, реакција од организации, од индивидуи :)
Не знам колку ќар би имале од такво нешто во оваа ситуација, но ватевр.

IT

Член од
20 март 2011
Мислења
11
Поени од реакции
10
Реакција ке следува голема, но не за ова, со сите странци од ЕУ, Британија, Германија, Италија што сум правел муабет, ми го зборат истото, во сите држави народот сака надвор од ЕУ ама никој не го слуша народот, онака „демократски, што знае народот“, кој го тркала, бирократијата си работи... Се надевам ќе им пукни на сите земји што се во ЕУ еден ден и ке има една голема фина реакција по која „професиоанлци“ како ова бараба Талер ке си барат работа соодветна за нивните квалификации...

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Не е проблем толку во самиот спот, ако ја занемариме цената која веројатно “оправдано“ ќе биде висока (заради квалитетот, де), проблемот ќе биде во следната (евентуална) манипулација:

Не знам колку ќар би имале од такво нешто во оваа ситуација, но ватевр.

Последните постови колку што те имам забележано премногу ти се исполитизирани и многу се секираш од уште една победа на владеачката партија.

Ќарот сега ни е голем со оглед на тоа дека известувачот е негативно настроен кон земјава. Извешатајот го темели врз текстови на изродот Геровски, поврзан со НАДЕЖ, корумпиран.
Имам преголемо право за да сметам дека можеби е подмитен за таквиот извештај. А имам право да барам смена на корумпиран известувач, остри критики до неговите извештаи како и критики до Унијата.

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Талер го демантира „Сандеј Тајмс“

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/svet/taler-go-demantira-%E2%80%9Esandej-tajms%E2%80%9C

..."Талер вели оти на почетокот на март веќе било јасно дека зад обидите за негова дискредитација стои „Сандеј тајмс“, весник, кој, како што посочува, е познат по својата анти ЕУ уредувачка политика."

Форумски колеги , овој дел од демантот делува ли малку како непочитување на слободата на медиумите со независна уредувачка политика или пак само на мене така ми се чини.:icon_mrgr

IT

Член од
20 март 2011
Мислења
11
Поени од реакции
10
Значи секаде има фрикови кој ја врегаат човековата интелегенција... Ало бе нафтата е скапа, не пиеме нафта...
„додека Штрасер и Талер изјавиле дека од самиот почеток знаеле дека се работи за репортери и само сакале да дознаат до каде ќе одат работите.“ хахахахаххаха И до каде стигнаја ?
Стигнаја до префрлетеми пари „Фала Госпот да ве благослови“ :vozbud:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/svet/taler-go-demantira-%E2%80%9Esandej-tajms%E2%80%9C

..."Талер вели оти на почетокот на март веќе било јасно дека зад обидите за негова дискредитација стои „Сандеј тајмс“, весник, кој, како што посочува, е познат по својата анти ЕУ уредувачка политика."

Форумски колеги , овој дел од демантот делува ли малку како непочитување на слободата на медиумите со независна уредувачка политика или пак само на мене така ми се чини.:icon_mrgr
Да бе знаел.... :pos: Како бе така? Ако знаел зашто не ги снимал он разговорите, зашто одма не ги пријавил??? Знаел, жити мајка... :pos:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607

И јас сум Сандеј Тајмс!

eh bre zorane tebe gujo da ne ti e mentor bravo sandey tajms vie ste najobjektivniot medium samo taka prodolzete vie ste epten najboli ve molam objaavite mi go misleneto vie ste svetla tocka vo naseto novinarstvo

goran od zurich

IT

Член од
20 март 2011
Мислења
11
Поени од реакции
10
Се убаво, ама да не биде како што рече еден мој познаник (инаку разочаран вмровец по убедување, да бидеме на чисто): “Не ви чинеше Фуере? Сега видете го овој што дојде на негово место [Соренсен] - ни името не ни го кажува!“ - отприлика така нешто, парафразирам.

ПС. Признавам, додуша, дека во предизбориево, ова им легна како кец на десетка на Владата. Се надевам нема многу да ќарат од тоа.
Ај Helex те молам елаборирај, тука ние нешто многу збеснуваме или ЕУ многу тупи ???

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Ај Helex те молам елаборирај, тука ние нешто многу збеснуваме или ЕУ многу тупи ???
Поентата ми беше дека политиката на ЕУ ја диктираат интереси кои се премногу силни за да и делуваат вакви - релативно - ситни скандали, ниту пак ние ние можеме да им влијаеме на нив со некои си наши аргументи, а сигурно не со писма на Мирка и Латас.

Има нешто што се вика дипломатија, а проблемот е што овде има некои кои не знаат, или не сакаат да знаат како функционира - или пак се прават дека не знаат како функционира. А, би требало.

ПС. Калимеро секогаш го јаде стапот на крајот на цртаниот, да не зборувам како е во реалноста.

IT

Член од
20 март 2011
Мислења
11
Поени од реакции
10
„Неофицијално дознаваме дека Штрасер денеска поднел оставка од европарламентот, а Северин најавил дека ќе се повлече.“
Од тријцата најбудала испадна Талер, чоеков сега ке ни доказува како го наместиле.
Некој луге се едноставно оперирани од чуства, немат компас, сега ќе го убедва цел свет како му ги извртиле зборовите, како тој кутричок е жртва...
Ме интересира како ова ке го третира бирократска унија... ?
Можи да оди на консултации кај Заев има искуство, и тој НЕКОЛКУ ПАТИ беше „жртва“, му ги извртија зборовоте де... :)

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
хаха, а ги пратиш коментарите на А1, а?
:pos: Која простотија ја има таму, не е можно.
Некои вести каде што има "интересни" коментари, ги чувам во букмаркс и се навраќам од време навреме, да се развеселам.
Comic relief :pos:

Еве пример:

grujo volot se fajca za rogovi ne za opasakata mesto evropa ce ne nosis vo bolivija zimbabve vati se za dojclan dosta ni e od kanibali afrika i amazonija
Dojclan??? Германија?

S

Sagan

Гостин
Ако знаеле дека ги местат и биле против тоа, процедурата е да се пријави на повисоките во Парламентот или да се оди преку полиција заради обид за давање поткуп.

Мршојадиве лажат, крадат и имаат вошки.

IT

Член од
20 март 2011
Мислења
11
Поени од реакции
10
Поентата ми беше дека политиката на ЕУ ја диктираат интереси кои се премногу силни за да и делуваат вакви - релативно - ситни скандали, ниту пак ние ние можеме да им влијаеме на нив со некои си наши аргументи, а сигурно не со писма на Мирка и Латас.

Има нешто што се вика дипломатија, а проблемот е што овде има некои кои не знаат, или не сакаат да знаат како функционира - или пак се прават дека не знаат како функционира. А, би требало.

ПС. Калимеро секогаш го јаде стапот на крајот на цртаниот, да не зборувам како е во реалноста.
"Поентата ми беше дека политиката на ЕУ ја диктираат интереси кои се премногу силни за да и делуваат вакви - релативно - ситни скандали" - се сложвам, ке има влиание но не многу големо, бирократијата е расипана од внатре, се знаат какви се не дека многу ке ги потресе...

„ниту пак ние ние можеме да им влијаеме на нив со некои си наши аргументи“ - тука не се сложувам, можиме да влиеаме на одлуките што не тангираат нас, но за вакво нешто треба консензус во МК

„а сигурно не со писма на Мирка и Латас.“ - На некои лиге мирка многу им пречи, па гледам во секој 2 коментар ја стават безразлика дали било соодветно или не, но ти си знаеш голем си...

„Има нешто што се вика дипломатија, а проблемот е што овде има некои кои не знаат, или не сакаат да знаат како функционира - или пак се прават дека не знаат како функционира. А, би требало.“ - искрено добро се опиша самиот себе тука...

„ПС. Калимеро секогаш го јаде стапот на крајот на цртаниот, да не зборувам како е во реалноста.“- го јадиме стапот затоа што години имавме елементарна непогода а не надворешна и внатрешна политика

Македонија е мала земја која поради лошата политика внатрешна и надворешна се наога во незавидна сотуација, точно. Но тоа незначи дека секоја будала од ЕУ има право да ни казува како ке се викаме. Најголем проблем во МК е нејзината внатрешна политика. Како тоа ни една партија во Грција не попушта во спорот со името. Зарем Грција ке има толку јака позиција ако 70% од Грчките партии немаат проблем со нашето име? Како тоа Грција со 11 мил жители му удри шлаканица на Америка на Самитот на нато кога Македонија требаше да добие покана ? Знаеш ли која е разликата помегу Грција и Америка? Многу поголема отколку помегу Македонија и Грција !!!
Најголем пробем во МК е што имаме партии кој пред секоја средба со Нимиц излегуваат 5 пати на прес и казуваат како тие би го смениле името без проблем... Ако тоа не е саботажа на сопствената држава тогаш кажими што е ? Значи, ние не можиме да делуваме врз политиките на бирократијата, но можиме да делуваме врз одлуките поврзани за МК. Но за ова на МК му е потребен внатрешен консензус, сите партии да застанат цврсто на неменување на името. Но за концензус потребни се вистински политички партии а не остатоци од поранешни инсталации...

Kajgana Shop

На врв Bottom