Скандал во Европскиот Парламент: Зоран Талер прифатил мито од 100.000 евра од прикрие

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.597
Поени од реакции
22.324
Дали Македонија има политичари на свој платен список? Пошто убеден сум дека Грција има, ништо чудно ако се луѓе како Талер и на платен список на Грција за да не кочат. Не очигледно но има и начини кој не се толку сомнителни, нели. Пополека се дополнува сликата, платени политичари од ЕУ, платени новинари и политичари кај нас...морам да признам дека добро соигуруваат во последно време.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Многу добро, дури би рфекол и одлично, само штета што Талер не е фатен дека е подмитен од јужните.
Се убаво, ама да не биде како што рече еден мој познаник (инаку разочаран вмровец по убедување, да бидеме на чисто): “Не ви чинеше Фуере? Сега видете го овој што дојде на негово место [Соренсен] - ни името не ни го кажува!“ - отприлика така нешто, парафразирам.

ПС. Признавам, додуша, дека во предизбориево, ова им легна како кец на десетка на Владата. Се надевам нема многу да ќарат од тоа.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Многу добро, дури би рфекол и одлично, само штета што Талер не е фатен дека е подмитен од јужните.
А дали Талер не гушнал некое мито и за некоj извештаj?

IT

Член од
20 март 2011
Мислења
11
Поени од реакции
10
Па сигурно има земено за сите извештаи, зошто инаку дури и бирократска ЕУ му замери за крајното оцрнуванје на Македонија во сите извештаи? Грција иначе има секоја година голем бучет за мито, плакање на политичари за одбрана на нејзините фашизоидни интереси, побарај на нет ке најдиш ако сакаш да најдиш...

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Талер е дипломат од висок ков, сите овие инсуниации ќе се расчистат во најскоро време.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Примиле мито пих голема работа. Баш сега ми се сврти нешто низ мисли Весна Петрушевска глумеше жена на пратеник, и оди се нормално раскошност препотенција расипаност, и во една сцена ќе плачи и Дац таму ќе ја теши па ќе ја прашува за што толку многу плачки, нејзиниот одговор ќе биде дека мажот и крадел, па Дац вика голема работа сите тие крадат, да ама само него го фатиле....

Што да се очекува од луѓе кои што работат во зграда правена по теркот на недоизградената вавилонска кула, ја знаете таа што се спомнува во библијата, па голем дел од нив се педери лезбејки педофили сатанисти промискуитетни манијаци, сигурно има и убијци жртвувачи на човечки жртви пијачи на човечка крв итн....

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Сакам сите да ве потсетам на статијата на Нова Македонија ‘‘Талер се лизна на Героски и на А1 во Брисел‘‘ од Петок 11.02.2011година.

Посебно на делот...Некои негативниот извештај на Талер го врзуваат со аферата „Надеж“ за поранешниот шеф на државата, а сега лидер на СДСМ, во која се споменуваат и словенечки пиар-експерти. Односот на известувачот кон Македонија, како што откриваат извори од Европскиот парламент, бил тема на разговор и на завчерашната работна вечера со министерот за надворешни работи Милошоски и вицепремиерот за евроинтеграции Васко Наумовски. Милошоски и Наумовски пристигнаа во Брисел за да ја промовираат групата „Пријатели на Македонија

А дали Талер не гушнал некое мито и за некоj извештаj?
Дали ти тоа неосновано сакаш да ни залепиш типично грчка карактеристика или тоа само на мене така ми се чини. :icon_eek:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Дали ти тоа неосновано сакаш да ни залепиш типично грчка карактеристика или тоа само на мене така ми се чини. :icon_eek:
Ако Талер зимал мито...може да биде корумпиран и от една и от друга страна...:toe:

IT

Член од
20 март 2011
Мислења
11
Поени од реакции
10
Во суштина кога ќе размислиш, типов и услига ни правеше, сите држави пред да влезат во европската бирократија имаја подобри економии. Сите држави откако влегоја во бирократијата трпат загуби. Освен Болварија можеби има некој бенефит, ама сигурно не за долго, прашање е на време кога треба да вракаат со камата.... Што е логично бизнисот не трпи екстра бирократија...

--- надополнето ---

fmi дај не тупи аман, да Македонија го плаќаше за да не оцрнува во извештајот....
Да секако...

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
ПС. Признавам, додуша, дека во предизбориево, ова им легна како кец на десетка на Владата. Се надевам нема многу да ќарат од тоа.
Ова од разочарување го кажуваш оти оние што требаше да ќарат со него се зафркнаа?

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Кога ќе почнат сега да релавитизираат се, да ти се стемни и од експертутки и од интелектуалци.
Талер е дел од досието Надеж, каде Македонија требаше да добие негативен извештај, вие мислите дека тие 350.000 (триста педесет илјади евра) отидоа само за пишувачот.
Се виде дека Талер го смени курсот и беше нападнат поради тоа на последното заседание.
И сега ајде.
1+1 = 2
2+2 = 4

IT

Член од
20 март 2011
Мислења
11
Поени од реакции
10
Па многу фашизодни политичарчина во Грција и многу „НВО“ и „телевизиски експерт“ во Македонија жалат за нивниот другар...
Вакви „експерти“ во Македонија има со векови само порано се викаја кодоши...
Ама демократски времина сега тие можат да се викат како сакаат („Експерти“), ама нас ни трубат дека не можиме да се викаме Македонци... ? :tapp:

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Ова од разочарување го кажуваш оти оние што требаше да ќарат со него се зафркнаа?
Во суштина да - не ме боли **р за Талер, ама вака предизборно, Република ќе направи еден спот (цена-ситница, што би рекле од Алан Форд) со некоја друга песна на Бијело Дугме; на пример иронично да ја стават “А и ти ме изневјери“ или така нешто... Па, да се развие приказна од типот: овие зборуваат лошо за нас, ама овие се корумпирани, ерго - ние мора да сме добри, дрн дрн дрн, гласајте за нас... Лесно е да манипулираш со такви работи, а народот да го попуши.

Но, ќе видиме, јас сум сепак оптимист.

Kajgana Shop

На врв Bottom