САД, Франција и Британија ја нападнаа Либија!

• Креатор на темата .:makedonec:.
  • Време на започнување
M

.:makedonec:.

Гостин
Боби[Мкд];4167373 напиша:
21 век сме, Германија нема воени непријатели. А непријатели им се Французиве, Британците уште одамна. Ги мрзат Германците поради нивната економска јачина и што го имаат зафатено целиот европски пазар и цела европа неможе асален економски развој да напрајт.

Абе они се заедно пошто мораат иначе Франција и Германија на пример еве никогаш не сум слушнал да се согласат во нешто (исклучок се југословенските војни кај што и двете заедно напаѓаа) пред некое време кога Франција рече да им се дадат пари на грците од европскиот буџет за да излезат од криза германците одма рекоа НЕ ... и ред други работи :toe:

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
А што мислиш тие само од ништо почнаја така да се организираат и да напаѓаат. Па без пари, оружје не се прави такво нешто. И сами знаеме како албанците имаа постојана помош од базата во Косово и тренинзи и оружје и пари има даваја. Се то е масло на агенти на ЦИА кои ги подбуцнуваат т.н. “бунтовници“ да се кренат против Гадафи. И не може да биде никако поинаку оти се е друго безначајно ама ова МОРА ДА СЕ ИМА ПО СЕКОЈА ЦЕНА: !!!!

Имај ги ти сите пари и оружје на светот, ако немаш население што е незадоволно до степен да гине, не правиш ништо.
Знаеш ти до колкав степен треба да е исфрустриран обичен човек, за да земе пушка в рака и да го даде животот за нешто.
Во САД има огромен број на Руси и Кинези (Кони Ајленд, Чајнатаун). Зошто Русија или Кина не земат и да ги вооружат и да ги "подбуцнат"?
Или зошто ЦИА не си платат една револуција во Иран и да си ја сменат власта?
Поефтино е од напад.
Јас не трврдам дека ЦИА не пробува, туку дека не е толку лесно ако немаш незадоволна популација.

И во Либија, неколку генерали, министри, амбасадори и дел од армијата им се придружија на бунтовниците.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
За тие што не им е јасно зошто Германија не учествува во грабежов:

Petroleum Intelligence Weekly Ranks World's Top 50 Oil Companies (2010)

http://www.energyintel.com/documentdetail.asp?document_id=648479

Гледате некоја Германска фирма во листата?
Кај отиде светов..
Германија нејќе да војува
најдобриот голфер е црнец
најпознатиот рапер е белец

Не е на арно :tv:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Добро зар уште не ја научија лекцијата? И Хусеин и Милошевиќ се правеа петли, па страдаше невин народ. Со САД нема шала. Ако треба со земја ќе те срамни ама ќе си ги оствари целите... А ООН е најпичкарска организација што глуми бранител на мир а уствари брани интереси на 6-7 држави. Не дека Гатафи е прав, ама шо мајка бара Англија и Франција да се плетка таму... Сигурно не им дошло до светски мир... Додека не почувствуваат болка на свое тло нема да го разберат никогаш остатокот од светот!

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Нато се луди, ама Гадафи е најголемиот лудак.. ебати диктаторот, мразам диктатори и сакам да го видам Гадафи на колена
диктатор диктарот дневно ке убиеше по двајца а вака ке гледаме на вести секој ден по 1000 мртви ебати америка :nerv::nerv::nerv::nerv::nerv: нека си ја остаи арапската лига нека си ги среди работите ама таа пуста нафта

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Дечкичи..слушнав Гадафи на медитеранот ќе лупал..кој земји точно спаѓаат?

Член од
11 мај 2010
Мислења
17
Поени од реакции
0

Американците што се лицемери и империјалисти, се.
Гадафи дека е диктатор, е.
Единствена жртва е либискиот народ. И од едните и од другите.

Тоа ми беше поентата.
Полковникот Гадафи не е диктатор, тој е водач на револуцијата која трае 42 години. Како револуционер тој во минатото ги употребуваше сите средства кои му беа достапни за остварување на целите на неговата револуција. Тоа што во изминатите месеци се случуваше во Либија беше контрареволуција. Бидејќи контрареволуционерите беа малубројни и не беа широко прифатени од либискиот народ, нивниот бунт беше задушен. Во истиот миг беше изгласана рзолуцијата 1973 на Советот за безбедност на ОН со која практично им се даде воена помош на малубројните контрареволуционери во вид на воздушни напади врз вооружените револуционерни сили и голоракиот либиски народ кој ја поддржува револуцијата.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.448
Поени од реакции
6.127
Дечкичи..слушнав Гадафи на медитеранот ќе лупал..кој земји точно спаѓаат?
синовите негови го демантираја како говор кажан во афект. Пошо ако "лупне" западњациве ќе си имаат оправдување плус .

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
прочитај го мојот претходен пост;):................секогаш се јавувале луѓе кои во името на некоја идеологија владеаат

види го прогресот на Германија од 1934 до 1940)зборам економски ..........а самиот Хитлер со неговата книга-Мојата Борба ,бил прогласен за личност на годината во САД(хммммммм нешто што денес не можеш да го очекуваш т.е. однапред се знае)(

да се разбереме:приврзаник сум на таа идеологија,но не и на злосторствата и депортацијата на Евреите........така да не ми давај етикета на нациста,фашиста,Хитлерова младина итн

--- надополнето ---

мислам дека Русија,Кина и Германија биле воздржани!!!

изгледа САД и останатите земји,им ветиле нешто?!?!?
подполно се сложувам со тебе хитлер направи многу за германија да не заборавиме изгуби во првата светска војна за 15 тина години успеа да застане на нозе и достојно да им се спротистави на цел свет доживеа невиден напредок. Единствено ми е жал што не успеа до крај да не куртули од евреите зашто да не беа тие проколнет народ немаше да биде ваков светов.Сите знаеме кој ка диктира америка.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
диктатор диктарот дневно ке убиеше по двајца а вака ке гледаме на вести секој ден по 1000 мртви ебати америка :nerv::nerv::nerv::nerv::nerv: нека си ја остаи арапската лига нека си ги среди работите ама таа пуста нафта
случајот со Ирак и Авганистан-додека поранешните режими СЕ држеа под контрола повеќе години САД уби илјадници за краток период.....САД ја претера,но знаеме дека нема кој да ја спречи во тоа и ќе мораме да го гледаме ова одвратно сценарио,не знам кој пат по ред

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.985
Еве како на ситуацијата во Либија гледа еден американски муслиман

А еве ги и најчесто поставуваните прашања во САД во врска со ситуацијата во Либија:

The Libyan Conflict—your questions answered.

Q.Why is Libya being bombed?
A.To protect Libyan Civilians from the evil Gadaffy Duck.

Q.Will the bombs miss civilians, then?
A.Only bad civilians will be hurt and any photographs to the contrary will be faked.

Q.Why did the French attack first? Is it anything to do with short man syndrome?
A.Probably.

Q.So the West has a solemn duty to protect people from attacks by evil despotic rulers. What about Yemen,
Bahrein, Zimbabwe and……………………..
A.Next question please.

Q.Isn’t this just another case of the US, Britain and France throwing their weight around? Where is the so-called coalition?
A.Denmark is sending its entire fighter group—all four F-16s will be in action tomorrow.

Q.Who takes over after Gadaffi goes?
A. The executives at BP, France-Totale and Exxon know Libya pretty well, we will ask their advice.

Q.What has all this to do with the billons given by Gaddafi to Western politicians?
A.We got a better offer.

A So what next for the coalition of the willing?
[FONT=&quot]Q I am not willing to discuss Iran at this time.[/FONT]

Kajgana Shop

На врв Bottom