Хип хоп културата во Македонија

ej deneska onaka pominuvam niz tafta city i slusam nekoj recitira, moze i snimal. samo znam deka se slusase i toa so go slusnav jako bese, HCto kinesee

TpH_Bo_OkO e od Paradox? Ili ja pogresno sfakam se? :pos2:

TpH_Bo_OkO, ти си соло рапер или у некоја група си..?
а таа 5000W мислам дека е од Сив Дом или Парадох ама незнам точно од кој..

Respect!

ИИИИИх Трну те открија:) него шала на страна вчера слушав нешто нови песни од РНС тресат....За мојот народ е нешто уф....

TpH_Bo_OkO e od Paradox? Ili ja pogresno sfakam se?
Грл вака појасно ќе ти е
ТрН_Во_ОкО=Софистот(Парадокс)

ИИИИИх Трну те открија:) него шала на страна вчера слушав нешто нови песни од РНС тресат....За мојот народ е нешто уф....

TpH_Bo_OkO e od Paradox? Ili ja pogresno sfakam se?
Грл вака појасно ќе ти е
ТрН_Во_ОкО=Софистот(Парадокс)
abe brat taa od rns ne e nova so ti e

Ајдее.. и фејкери и андерграунд све у исти кош, се гледа дека не се разбираш многу.. да ти кажам нешто.. Единствена Опција, Сив Дом, Пука Козметика, Снупи, Мамли ти се обични неиживеани луѓе кои влегле во студио и на микрофонот тресат глупости, нивните текстови немаат никаква содржина, немаат ништо, а Сив Дом, Мамли и Снупи се тешки фејкери што користат лексикон да напишат еден текст..

TI BE IZGLEDA VRSKA NEMASH OD ZIVOTOT..ILI SI NEKOJ TIP SO NE MOZI DA STIGNE DO ..IME..ILI SAKA PREKU HEJTANJE NA FORUMOT DA GO ZNAAT KAKO RAPER..KOJ SI TI? TE POZNAVA NEKOJ.?DOSTOEN SI DA DADES KOMENTAR ZA RAP?KOJ E TVOJOT PRIDONES VO MAK RAPOT?E KOGA KE MI NAVEDES VISTINITI FAKTI ZA OVIE PRASANJE..BI TE OSTAVIL DA DADES KOMENTAR I DA DAVAS KRITIKI NA SMETKA SO NEKOJ SE TRUDAT DA NAPRAVAT NESTO VO SVOJOT ZIVOT DA IZNESAT STVARI...
SIV DOM NEMASH LICE DA GI PLUKASH TI OTI NE SI NI EDEN OD 1% OD NIVNATA SPOSOBNOST ..ZATOA PRESTANI DA KENJASHH..I ZATNI MUCKA..>>SE IZVINUVAM STO ZABEGUVAM OD TEMATA ALI DE4AKOT ME ISPROVOCIRA SO KOMENTARITE...POZZ..DO SITE VISTINSKI NA SCENATA..

Рапот кај нас е тапа.
Така мислиш зошто не си слушнал изгледа прав мак рап или само оние педерски спотови на тв.Баш во последно време рапот кај нас се дигна на повисоко ниво излегоа доста нови групи сега ќе видиш ДНС продукција каков бум ќе напраи со новите албуми и е првата легална издавачка куќа за рап има и други екипи кои заслужуваат респект.И друг пат образложувај поише

Ајде да чујам впечатоци од Кастро, добро беше или само копиљаци беа насобрани?

aiii najbolji si pominav ama imase eden tipac sto me iznasmea do koska ej, skoro od sekoja pesna znaese eden stih.....a moze na nekoja i dva znaese ama najbolji bese nema sto

Ајдее.. и фејкери и андерграунд све у исти кош, се гледа дека не се разбираш многу.. да ти кажам нешто.. Единствена Опција, Сив Дом, Пука Козметика, Снупи, Мамли ти се обични неиживеани луѓе кои влегле во студио и на микрофонот тресат глупости, нивните текстови немаат никаква содржина, немаат ништо, а Сив Дом, Мамли и Снупи се тешки фејкери што користат лексикон да напишат еден текст..

Чекај малку "рап експерту", си слушам она што ми се допаѓа, а јас во постот кажав дека ги слушам, а не правев никакви поделби. Фејкери или не, секој си има бар по една добра трака. А кажи ми ти зашто тресеш кога немаш појма! Го запознав Коста од Сив Дом у Градиште, едни типци рокаа рими без врска, научени на памет, овој дојде и им изрецитира све што праевме таа ноќ. Е сеа незнам, можда имал лексикон у џебот, па ги ѕиркал зборовите?:tapp::pos2:

Go zapozna Kosta? So zoltite bese? :)
Kosta praj bum lirikovno we.. Bevme vo Oh so niv.. Potocno ja si bev u kuka kaj mene ama pojse bev kaj niv nego kaj mene.. Kosta rokase 24/7 i se znae SEKOGAS NAJDOBAR ama Koki STVARNO saka da uspee i stvarno vezba i mu odi i te kako.. Najdobar MC e na nasive prostori.. Za freestyle i Ago i Tiggaz mozat voda da mu nosat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom