Велес

• Креатор на темата Креатор на темата kurle
  • Време на започнување Време на започнување
Да бе, стварно.
Металчишта со коси, се дрогираа, пиеја секоја вечер, ритуали вршеа, ја напаѓаа црквата и шо уште не...

Страв ми беше и мене да минам оттаму....
Добро е шо сега се смени, потполно се согласувам со тебе....
и што толку ви сметаа тие металчишта?
си седат доле си уживаат никој не задеваат си го тераат кејфот си го прат меракот!Ја досега немам слушнато некој да помине низ паркот па да го задеваат(освен ако сам не си го барал)!

и што толку ви сметаа тие металчишта?
си седат доле си уживаат никој не задеваат си го тераат кејфот си го прат меракот!Ја досега немам слушнато некој да помине низ паркот па да го задеваат(освен ако сам не си го барал)!

За наредниот час да ги научиш овие две лекции :)

Irony
Sarcasm

Unholy без тие две лекции нема печат во пасош велешанец:)
Што народ ќе бевте:pos:

Па да ти кажам прилично глупав народ сме, со чесни исклучоци. Гледам има талентчиња и тука на темава. When will it end?

Постои про иронично саркастично малцинство :)

А, инаку, Дено ти објасни над мојов пост каков народ сме и како менталитет е вграден во мнозинството.

Некои, всушност, немаат ни минимална престава шо значат поимите, ама тука е тетка Вики(педија) да ги едуцира.

Kolku prekrasen klip, kolku prekrasno grd e gradot...
Dzitceto so URBANA AKUSTIKA prosto go obozavam...zosto?Neznam...preubavo e vo prolet zavitkano vo zeleniloto od grankite, pusto i prekrasno e vo esen a vo zima belite bukvi se vo sovrsena cudesna harmonija so snegot...
I parkot, golemiot park, otsekogas sum go obozavala posebno vo esenski oktomvriski popladninja koga e pust, prazen, so iskrseni movcinja i valkani klupi no pak prekrasen...
Cudesen grad na svoj poseben cuden nacin!
Mi fali be...
A apropo velesanite.. mi falat i tie iako nikogas ne uspeav da gi definiram na nacin koj soodvetno bi gi opisl...
Anyway:helou:

Велес....ила

Градот на изгубените поети, загинатите надежи и природните катаклизми.
Посебна убавина има овој град, нормално и секој град.
Но Велес е посебен од уметнички причини за мене.

Можеби некогаш ќе соберам енергија да обрзложам.

A STO TI BESE TOLKU OMILEN.SE SOBIRAA DECISTA PUSEA TRAVA I STO ZNAM STO.NE BESE NISTO POSEBNO CRNA DUPKA NA GRADOT DA TE STRAV DA POMINES NAVECER

Ти мори ногу не крекај чу ли.
- стандардната велешка реакција на глуп велешки коментар.:pipi:

Напишано од lady_shady
A STO TI BESE TOLKU OMILEN.SE SOBIRAA DECISTA PUSEA TRAVA I STO ZNAM STO.NE BESE NISTO POSEBNO CRNA DUPKA NA GRADOT DA TE STRAV DA POMINES NAVECER
Времиња беа тоа дргугар,кога ви беше страв да поминувате.
И тоа фини времиња,немаше идиоти насекаде да ја нарушуваат убавината.
Сега веќе не се плашат лугето од непознатото.
Или па не им е непознато изглеа...
У секој случај,штета,штета...*мафта лево-десно*

Баш поради тоа :) Ништо посебено, неосветлено, неприметливо, а сепак со моќ на привлекување како и црна дупка, во буквала смисла.

и долниот парк е убав за седење и поубав е одколку горе само треба клупите да се поправат па као луѓе да седиме!
овоа чергарите за 20 денари шипка се продадоа!

ти мора да си некој гик од типот wewe, две чисти немате и само некој ви е крив, помини на Шпанија и запознај се со луѓето шо седат таму, ќе видиш дека можеш само да им завидуваш и да им се фатиш за малиот прст, детиште едно неизживеано треба уште млеко да пиеш

Морав да го споделам со вас. :)

Оди велешанец во Крушево и почнува да се гуши, па во паника вика:
- Ауспух, ауспух...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom