Најдобар “smartphone“ на македонскиот пазар?

• Креатор на темата Креатор на темата Vollstandig
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар smartphone?

• HTC

Гласови: 77 37,0%
  • BlackBerry

Гласови: 8 3,8%
  • Sony Ericson

Гласови: 16 7,7%
  • Samsung

Гласови: 41 19,7%
  • Nokia

Гласови: 12 5,8%
  • iPhone

Гласови: 54 26,0%

• Вкупно гласачи
    208
V

Vollstandig

Гостин
Према вас, кој е најдобар смартфон за македонски услови на нашиот пазар, не мора да значи во цената туку према македонски услови кој нуди најдобри перформанси,најповолни апликации најдобри итн. Ајфонот би го исклучил на старт премногу ми е ограничен тој телефон.
Темава е за дискусија за “паметните телефони“

На листата ги издвоив овие:

1. Blackberry Torch 9800

blackberry-torch-9800.jpg

512 MB RAM, 624 MHz процесор, 4GB мемориска картичка
TFT екран - 16M бои,5 мегапиксели камерче,
HSDPA интернет до 3.6 Mbps, WLAN; GPS;
BlackBerry 6 Оперативен систем со мапи.

2. HTC DESIRE HD
HTC-Desire-HD-2.jpg

768 MB RAM; вклучена картичка од 8GB
4.2" LCD екран на допир - 16M бои, 8мегапиксели камерче,
HSDPA - до 14.4 Mbps,WLAN; GPS; Android OS v. 2.2, Adobe Flash 10.1

3.Blackberry Bold 9000
9000-g.jpg

Меморија 256 MB RAM, 624 MHz процесор, 1GB вградена меморија + порт за мемориска картичка
Екран 2.6" TFT екран - 65.000 бои
Камера 2 Mpixel камера + видео
Мобилен интернет HSDPA интернет до 3.6 Mbps
WLAN; GPS; BlackBerry Oперативен ситем и Мапи

4. Samsung Galaxy S

samsung-galaxy-s.jpg

5. Sony Ericson Xperia X10 Mini
xperia-x10-mini.jpg

Како прво листава појма ти нема, овие телефони што си ги ставил си ги ставил по случаен избор без да видиш дека тие спагаат во различни категории на телефони и неможат меѓусебно да се споредуваат. А и логиката ајфонот да го издвоиш од оваа конкуренција не ти држи вода. Сепак и тој е смартфон и тој е на нашиот пазар. Најдобро за оваа работа да се направи анкета

шо сте запнале сите за тој ајфон неможам да ве сватам... аман заман ко ајфон господ знае шо е.. шо е тоа шо ајфон го има а го неам нокиа или самсумг или HTC? според мене 50% од парите за ајфон ги даваш зашо е АЈФОН.. марка е .. шо да ти кажам. ја користам HTC и за парите шо сум ги дал за 8 000 сум презадоволен од телефонот. осетлив на допир (скоро како ајфонот ако не и исто) имаш ваерлес имаш ворд ексел месинџер и се шо ке посакаш а пак е 3 4 пати поефтин од ајфонот.

ја сум за HTC сепак ама и самсунгов е добра конкуренција искрено.

Ни ја не можам да ја разберам поентата, ајфон да земаш е зашо е марка, а не дека вреди толку и покрај милион недостатоци што ги има. не една милион се.
Мене ми се чини HTC и блекбери се главните што водат,по мое мислење.

шо сте запнале сите за тој ајфон неможам да ве сватам... аман заман ко ајфон господ знае шо е.. шо е тоа шо ајфон го има а го неам нокиа или самсумг или HTC? според мене 50% од парите за ајфон ги даваш зашо е АЈФОН.. марка е .. шо да ти кажам. ја користам HTC и за парите шо сум ги дал за 8 000 сум презадоволен од телефонот. осетлив на допир (скоро како ајфонот ако не и исто) имаш ваерлес имаш ворд ексел месинџер и се шо ке посакаш а пак е 3 4 пати поефтин од ајфонот.

ја сум за HTC сепак ама и самсунгов е добра конкуренција искрено.

споредба праеш пак со ајфон шо значи пак најдобар е :)))

Самсунг галакси, само ради инат.
Ајфон има добра база на апликации, али галаксиво го стига (андроид) + 2384729578345 пати подобар хардвер има.

како и да е моментално најдобри телефони на пазарот се:

Samsung Galaxy S 2
Google Nexus S
HTC desire HD
Iphone 4

ма да ајфон онака го ставив иако неможе да се мери со овие три над него ни во сотфвер а камоли па во хардвер. Па вие проценете кој е најдобар

споредба праеш пак со ајфон шо значи пак најдобар е :)))
на ајфонот му поминаа неговите 5 минути мислам. го фалеа едно време шо да ти кажам. според мене не е најдобар. а дека има осетлив дач има да.. ептен е добар али го стигнаа.

За фановите не ејпл би им препорачал да го ѕирнат Samsung Galaxy S II па нека споредуваат со некој копјутер а не со ајофон :helou:

Тоа е субјективно, не постои "најдобар". Инаку на хартија гледано нема подобро од врвните HTC и Samsung со Андроид.

Стандард пување по нетов ова нечини она нечини знам комшијата ми кажа.
Авторот на темава, пријател нареден пат пред да плеснеш ваква мизерна компарација помегу телефони барем потруди се да се приближна класа.

Анти ајфон колку ти душа сака искуство со истиот хммм имаше комшијата така?

Нема везе моше до утре да лупаме еве ви спецификации па малце аргументирано да биде не овој е боље има црна маска, и збориме за телефони во Македонија и што се веке на пазарот ( милош повели спореди го галакси 2 со ајфон 9 ке видиш каков ке биде... )

- HTC Desire HD
- BlackBerry Bold 9780
- Dell Streak
- Apple iPhone 4
- Sony Ericsson Xperia X10
- Samsung I9000 Galaxy S
- Nokia N8

Не дека од хтц или од друг производител нема и други добри телефони него овие се извадени како најдобри по производител .

Вака веќе можеме да напраиме муабет кој како мисли и што е подобро и зошто ...
http://www.gsmarena.com/htc_desire_hd-3468.php

Ајфонот би го исклучил на старт премногу ми е ограничен тој телефон.
Го додадов и iPhone-от, затоа што е далеку од ограничен.
iPhonе за ограничен го сметаат само ограничени луѓе. А ако е навистина ограничен, тогаш сигурно не би добил гласови на анкетава. Но, според мене ќе добие највеќе... :)

Со други зборови, за iPhone може да кењаат само луѓе што никогаш не го подесувале. Тие што го поседуваат, нема никогаш да се вратат на нешто друго.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom