Велес

• Креатор на темата Креатор на темата kurle
  • Време на започнување Време на започнување
Abe sranje e u veles koa bev site me gledaa ko od mars padnat da sum i koa ke vrvevme niz toa kaficite glavite gi podavaa da vidat MARSOVEC.
Neznam so beshe tolku cudno na mene osven so si nosev vojnicki farmerki i toa beli, vojnicki ranec, tetovazi so imav, pirsovi, prevrten krst, patiki so kosturi i eden sindzir od limenki praven neznam so tolku cudno beshe.a da i malce kreon imav na oci ama ne se glea stalno poso nosev cvikera.

Normalno deka ke te gledame kako da si od Mars padnat,koga site se poznavame pomegu sebe,i site znaeme vo koj kafic kogo ke go vidime,i naednas stranec i site po nego (lele videte go onoj,od kade e,so kogo e,kako se vika itn) 100% sum sigurna deka bila taa reakcija kaj site so te videle :kez:

Abe sranje e u veles koa bev site me gledaa ko od mars padnat da sum i koa ke vrvevme niz toa kaficite glavite gi podavaa da vidat MARSOVEC.
Neznam so beshe tolku cudno na mene osven so si nosev vojnicki farmerki i toa beli, vojnicki ranec, tetovazi so imav, pirsovi, prevrten krst, patiki so kosturi i eden sindzir od limenki praven neznam so tolku cudno beshe.a da i malce kreon imav na oci ama ne se glea stalno poso nosev cvikera.
Ја шетав низ Велес забулена. И тоа со уште една забулена велешанка, на која не се навикнати да ја гледаат така. :icon_lol:

Малце ме гледаа чудно, ама се навикнаа луѓе. Ова твоево и не е толку необично, и онака сите се даркери у Велес. До топилницата е. :icon_lol:

1.И мене ме крстиле по баба ми.Среќа што е убаво името.А зар во други градови не е така?! Ама сега сме малце модерни, како вицот- комшике, што правиш?-Еве си го шетам името(за внуката), а оваа другата-Еве и јас буквата...
2.Мавиле всушност е цигански обичај.Оти го правиме не знам, ама јас коа ке се мажам, нема да има.100%
3.Ах велешанките и нивните растегнати зборови.Пример лјелје- леле, Вјелес-Велес, кај ќе одиш-кај ќје wодиш...и така натаму.Мислам дека овие лигавења сега испаднаа, кај младите, порано немаше.А и не ни сеќаваат дека зборуваат така.Може и јас понекогаш затегнувам, ама се трудам тоа да не ми се случува.:back:
Da de znam , ama zatoa pak se pojavuvaat nekoi cudni, novosozdadeni adaptacii na stari iminja koi zvucat duri i poloso!
Mavileto ili kako i da e pravilno, nevermind, mene vaka poubavo mi zvuci e edna neverojatno stupiden ta duri i opasen obicaj posebno ako nevestata e vo blazena sostojba! No hrabrite velesani go zanemaruvaat toa i dostoinstveno ostanuvaat praktikanti na krevanjeto stolovi so mladozencite..pobogu!
Lele be ne sakav da spomnuvam iminja ama Noneto be...:pos:Inaku ona sto posebno me smee a e povrzano so govorot veleski e upotrebata na ќ namesto k vo odredeni zborovi:pos2:ne mozam da dadam konkretni primeri zasto prokletiov american computer mi nema makedonska poddrska...damn it!:toe:
I cuvstvuvam deka komentarot nad mene e inspiriran od moite zabeleski za velesani koi patem ne se kazani so nikakva losa namera..naprotiv!:helou: Grickajte semki bre velesani , tocno,nema nisto loso vo toa, mene mi bese zborot za limonadata kako epten veleska rabota a ne semkite, koi DA gi imam i jas grickano na klupite vo mladinski ili gimnazija..eeeehh vreminja:pipi:

Da se popravam..ne komentarot nad mene tuku dva komentari nad mene...sorry!:smir:

Имаш опција измени!:smir:
п.с. поарно лимонада отколку пиво нели?

Da bre sum imala...koj da ti znael..thanks:smir:ke znam za drugpat!
A za limonadata i pivoto..zavisi od prigodata..:wink:

Значи те гледале ко да си идиот.

А и стварно ми звучиш некако чудникаво со простава самопромоција.
And there you go, proved again, инстинктот на велешани не лаже.

Верувај, нешто ти фалело штом така те гледале, ама според ова што читам, си имал и повеќе од еден просечен велешанец, па така сам си ги предизвикал на долготрајно набљудување.Па ти си имал САМО тетоважИ, пирсовИ, ПРЕВРТЕН крст, патики со КОСТУРИ и синџир од ЛИМЕНКИ!!!! Човек, јас да сум те видела, уште во тракс и чудање ќе бев.Такви сме си велешани, може арни, може лоши, ама знаеме дека има граница на вкусно и невкусно облечени тинејџери. Среќа, малце што си имал креон.Иначе ќе си претерал.:kesa:

Лимонадата е приказна за себе,сус! Збор да не чујам. Денеска пиев на патот до дома со тмурното време над мене и многу беше убаво :)
Стварно викаат Вјелес некои? и Љеље?Не сум зачула некој,ако чујам готов е:)
Мавели е за на Рипли бе.
Ама и ние сме единствени тука кои на свадби уште ставаат на масите бел џигер за мезе. Шо си е право право си е,за кркање не бива:)
Велешани во воз се познаваат одма. најбучни се ,ама што викате,и највеќе ти лежат при срце,гостопримливи сме бе,ако некои викаат дека не сме:)

На велешка свадба ако сватовите не се изопијат и сваќите не искоментираат сЕ тоа не е свадба:smir:

Велешани се гостопримливи, точно.Само проблемот е што се мразиме меѓу себе. На секоја втора и вадат муабети дека е курва,секој втор е џанка. Иначе сме мн интересно народче, ама џабе.

Sto bara Velesanec koga odi vo drug grad???
-AUSPUH,AUSPUH :pos2::pos2::pos2:

Згрешка,тоа ти е Велешанец кога оди на планинско место...

А иначе да ти кажам,сигурен сум дека после затворањето на топилницата за олово и цинк, Велес не е веќе најзагаден...

А и од што да се загади, најголемиот индустриски град го упропастија, има само 1-2 фабрики што работат,толку многу луѓе на улица..
Сите високо образовани луѓе седат дома или евентуално кој како се снашол одат во друг град (Скопје држава...) а градот "цвета" од ситни бизниси...

Еве некои слики од фонтаната кој не ја видел :)

Инаку,еве денешна слика од фонтаната (сликана од мене...) :tv:

ноут:Кликнете ја сликата за да ја видите во голем формат

Денеска? Малоно е голо бре, надвор беше 15 степени :ija:
Уште сега е нечиста....

боља беше тревата
:music4:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom