Велес

• Креатор на темата Креатор на темата kurle
  • Време на започнување Време на започнување
A moze li jas da kazam zbor nakaj dva za milite mi velesani i Veles za koj nikogas nemase da pomislam deka ke mi fali vo volkava mera..cudno..mi se odi vo PUB mi se place, da si pijam kafence ili pivce na raat a ne da konzumiram Sturbacks proizvodi na ulica!I mi vetija moite sliki od fontanata i ete poradi nivnata unbelievable azurnost seuste gi nemam dobieno a bas sakam da ja vidam!
Cuden narod toa velesanite...jas sum blisku do Veles no ni od daleku ne sum velesanka...:wink:
Mnogu me smeea na sabajle vo voz koga ke se zatrcaa da fatat mesto:pos::pos::pos:
I togas vozot od tivko, valkano mesto so seriozen potencijal da ti ponudi prijatno dremlivo patuvanje se pretvora vo dzagorlivo, seuste neverojatno valkano mesto ispolneto so bezbroj velesani commuting to the capital, koi preglasno razmenuvaat mislenja i stavovi so i onaka nepodnosliviot veleski naglasok..i togas slusas socni pcovki upateni kon vlada, drzava, Ace Kocevski itn. itn...i sto ti preostanuva drugo osven da se stutkas najudobno sto mozes do najvalkaniot prozor sto nekogas si go videl, da zjapas niz nego i pod mustak da se smeskas i da se obiduvas da si odgovoris na prasanjeto zosto se velesani takvi?za vednas potoa da se zaprasas a KAKVI se vsusnost?
However..:helou:velesani

Иха, дисекција на велешани! Хируршки излетана од шини :) Ама има тук и тамо по нешто.

Еве некои слики од фонтаната кој не ја видел :)

10oe792.gif
aken3a.gif
302qn48.gif
4i13.gif

ncgv2g.gif

A moze li jas da kazam zbor nakaj dva za milite mi velesani i Veles za koj nikogas nemase da pomislam deka ke mi fali vo volkava mera..cudno..mi se odi vo PUB mi se place, da si pijam kafence ili pivce na raat a ne da konzumiram Sturbacks proizvodi na ulica!I mi vetija moite sliki od fontanata i ete poradi nivnata unbelievable azurnost seuste gi nemam dobieno a bas sakam da ja vidam!
Cuden narod toa velesanite...jas sum blisku do Veles no ni od daleku ne sum velesanka...:wink:
Mnogu me smeea na sabajle vo voz koga ke se zatrcaa da fatat mesto:pos::pos::pos:
I togas vozot od tivko, valkano mesto so seriozen potencijal da ti ponudi prijatno dremlivo patuvanje se pretvora vo dzagorlivo, seuste neverojatno valkano mesto ispolneto so bezbroj velesani commuting to the capital, koi preglasno razmenuvaat mislenja i stavovi so i onaka nepodnosliviot veleski naglasok..i togas slusas socni pcovki upateni kon vlada, drzava, Ace Kocevski itn. itn...i sto ti preostanuva drugo osven da se stutkas najudobno sto mozes do najvalkaniot prozor sto nekogas si go videl, da zjapas niz nego i pod mustak da se smeskas i da se obiduvas da si odgovoris na prasanjeto zosto se velesani takvi?za vednas potoa da se zaprasas a KAKVI se vsusnost?
However..:helou:velesani

Велешани се мршници, а сепак прираснуваат за срце, нееелии! :vozbud:

велешани се прикаска сами за себе!Што мислите тоа архитектурата така е направена кај старите куќи за да изгледа убаво?Нема веза бе вториот и третиот спрат кај куќите е испакнат за поубаво да се гледа кај комшиите а чардакот служи коа ке се караат комшиите да прави ехо па цело маало да знае:kesa:

Лична карта на Велешанец

Име и презиме: Исто како дедо му.

Прекар: Улав, Смрден, Пеер, Умрен, Ташак, Сељак.

Хороскопски знак: Семкар, подзнак Драпајмадиња.

Адреса: Или Благој Ѓорев или нагоре по ридот.

Професија: Шо и да е за пет иљади.

Општествен статус: Незадоволен граѓанин од владата.

Хоби: Кладење, Гледање плакати кој умрел.

Брачен статус: Среќно неоженет.

Деца: Едно ко ниедно.

Домашно милениче: Галапчиња.

Станбен статус: Хармонична симбиоза со родителите.

Вечна амбиција: Да добијам документи за на брод.

Надежи: Годинава да биде поарно.

Најчеста фраза: „Абе умрел Андре на Ленка...“

Непоправлива навика: Плукање по улица

Дневна маршута:
Дома – Работа – Дома
Дома – На школо – Дома
Дома – Кладилница – Дома
(Кладилница се комбинира со претходните две)
Дневна – Спална – Дневна (само за најупорните)

Вечерна шема:
30 круга од Панини до кај Семкарот (за под 18 год.)
Рандом избор на комплекс кафичи + PUB, Glamour, AS, Nocturno

Трошоци: Повеќе од заработката.

Комплекси: Да му цркне козата на комшијата.

Лична карта на Велешанец

Име и презиме: Исто како дедо му.

Прекар: Улав, Смрден, Пеер, Умрен, Ташак, Сељак.

Хороскопски знак: Семкар, подзнак Драпајмадиња.

Адреса: Или Благој Ѓорев или нагоре по ридот.

Професија: Шо и да е за пет иљади.

Општествен статус: Незадоволен граѓанин од владата.

Хоби: Кладење, Гледање плакати кој умрел.

Брачен статус: Среќно неоженет.

Деца: Едно ко ниедно.

Домашно милениче: Галапчиња.

Станбен статус: Хармонична симбиоза со родителите.

Вечна амбиција: Да добијам документи за на брод.

Надежи: Годинава да биде поарно.

Најчеста фраза: „Абе умрел Андре на Ленка...“

Непоправлива навика: Плукање по улица

Дневна маршута:
Дома – Работа – Дома
Дома – На школо – Дома
Дома – Кладилница – Дома
(Кладилница се комбинира со претходните две)
Дневна – Спална – Дневна (само за најупорните)

Вечерна шема:
30 круга од Панини до кај Семкарот (за под 18 год.)
Рандом избор на комплекс кафичи + PUB, Glamour, AS, Nocturno

Трошоци: Повеќе од заработката.

Комплекси: Да му цркне козата на комшијата.

soooo true:pos2:
Lele be velesani...pa i so toa iminjata so im gi davate na potomcite po babi i dedovci:pos:
I uste edna mnogu veleska rabota ,MAVILE, na svadba:pos:
A pienje limonada po ulica od semkarata, cekajneto kaj ZANI i veleskiot akcent posebno kaj velesanki se prikazna za sebe!:zver:
I posle tolku godini pominati na velesko tlo seuste ne mozam da srocam precizna definicija koja jasno bi gi opisala velesani!
Se gledame narednata godina velesani...i mnogu vi ja bendisuvam fontanickava iako nemam jasna pretstava kade e postavena!
Ajde pukam baknezi natamu:back:

Abe sranje e u veles koa bev site me gledaa ko od mars padnat da sum i koa ke vrvevme niz toa kaficite glavite gi podavaa da vidat MARSOVEC.
Neznam so beshe tolku cudno na mene osven so si nosev vojnicki farmerki i toa beli, vojnicki ranec, tetovazi so imav, pirsovi, prevrten krst, patiki so kosturi i eden sindzir od limenki praven neznam so tolku cudno beshe.a da i malce kreon imav na oci ama ne se glea stalno poso nosev cvikera.

Кај тунелот се слуша дека девојчето е трудно,на којник викаат дека имале и двајцата сида,кај пазариште се слуша муабети дека и двајцата биле машки па затоа фанале сида,во дворови се анализира каде се сексале и така кружи низ градот:kesa:
Дрмаме велешани опасен народ сме:pos2:

Да не слушнам збор за мојава населба да не превземам мерки:):)
а за тоа дека сме опасни, јбг опасни сме ние велешаните:toe:
Сега уште театарот и црквава уште малку и чаршијава ке ни заличи на чаршија.:vozbud: Таман гимназијалциве до нив е црквава, пред писмени можат да си запалат по една свеќа за срека...:baeh:

soooo true:pos2:
Lele be velesani...pa i so toa iminjata so im gi davate na potomcite po babi i dedovci:pos:
I uste edna mnogu veleska rabota ,MAVILE, na svadba:pos:
A pienje limonada po ulica od semkarata, cekajneto kaj ZANI i veleskiot akcent posebno kaj velesanki se prikazna za sebe!:zver:
I posle tolku godini pominati na velesko tlo seuste ne mozam da srocam precizna definicija koja jasno bi gi opisala velesani!
Se gledame narednata godina velesani...i mnogu vi ja bendisuvam fontanickava iako nemam jasna pretstava kade e postavena!
Ajde pukam baknezi natamu:back:
1.И мене ме крстиле по баба ми.Среќа што е убаво името.А зар во други градови не е така?! Ама сега сме малце модерни, како вицот- комшике, што правиш?-Еве си го шетам името(за внуката), а оваа другата-Еве и јас буквата...
2.Мавиле всушност е цигански обичај.Оти го правиме не знам, ама јас коа ке се мажам, нема да има.100%
3.Ах велешанките и нивните растегнати зборови.Пример лјелје- леле, Вјелес-Велес, кај ќе одиш-кај ќје wодиш...и така натаму.Мислам дека овие лигавења сега испаднаа, кај младите, порано немаше.А и не ни сеќаваат дека зборуваат така.Може и јас понекогаш затегнувам, ама се трудам тоа да не ми се случува.:back:

Коа прво не се вика Мавиле туку се вика Мавели!
Коа второ ти само така мисли си дека ке нема мавели!
коа трето што има лошо да си купиш семки од семкарница и да си седнеш некаде си грицкаш и муабет си вртиш!Што ви е чудно незнам или па вие у вашите градови немате семкарници!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom