Ipsissimus
P.I.
Епа затоа реков дека инаетот и тврдоглавоста е налошото нешто.Тоа е точно. Но не и за некој кој се претставува овде за Агностик а заглибил во догмите, а всушност е само арелигиозен а не агностик.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Епа затоа реков дека инаетот и тврдоглавоста е налошото нешто.Тоа е точно. Но не и за некој кој се претставува овде за Агностик а заглибил во догмите, а всушност е само арелигиозен а не агностик.
Има и најлошо....... Агностицизам
Како бре најлошо? Не би се согласил. Агностиците, би рекол дека се многу поискрени од атеистите (незнам/неможе да се знае дали постои Бог - наспроти атеистичкото не постои Бог(како може да се сигурни само, не е познато)). Агностиците едноставно не го запознале Бог, та неможат да кажат дали стварно постои или не. И атеистите не го запознале/или свесно или несвесно одбиваат, но имаат еден ептен чуден став, каде ТВРДАТ дека Бог не постои (всушност атеистот ќе биде најискрен ако едноставно рече не верувам во Бог).
Тоа е точно. Но не и за некој кој се претставува овде за Агностик а заглибил во догмите, а всушност е само Гносток а не агностик.
Oва за мене беше изгледа
Тоа што пишав дека атеизмот е полош од организираната религија не важи за тебе.
Oва за мене беше изгледа
Доста ме возиш веќе деновиве. Како не се однесува за мене? Кај ме сврстуваш?
А ти со постов сакаш да кажеш дека си од добрите ?Мене само ме чуди дека сеуште има некои добри луѓе кои ти реплицираат...
Ти изгледа прејде во Агностици? Ти честитам.
Помеѓу што синко???Нигде не те сврстувам...Ти си таму кај што и си .....помеѓу.
Помеѓу што синко???
Помеѓу, или во коренот на сите дуалности.
Го знаеш ама не ја сваќаш значајноста на знаењето.
Даваш приватни часови? Кажи кога си слободен да ми одржиш часови.
Далеку сум од Дуалното........
Oва за мене беше изгледа
Не давам часови само донесувам заклучоци.![]()
А што е тоа добро во организираната религија?