Стварно така вели? Мрази го ближниот свој? Лути му се? Напротив се вели - Љуби го и непријателот свој.Така ти вели верата, да се лутиш на луѓето
Кажи му го тоа на Мики, не мене.Стварно така вели? Мрази го ближниот свој? Лути му се? Напротив се вели - Љуби го и непријателот свој.
Ништо страшно, ќе гориш во пеколот.Blagodaram za Vasiot iscrpen odgovor. Ama voa litinava nikako ne mi pominue, trajna e!...
Типичен и очекуван одговор на некој кој заинает иако гледа дека сите аргументи се против него, како мало дете префрла: е сега не си играм. Зборевме за создавање на материјата. ЗА ТВОЈАТА ПОСТАВКА. ЗА ТВОЈАТА ТЕОРИЈА. И СЕГА КОГА НЕМАШ ОДГОВОР, ЗАТОА ШТО ТВОЈАТА ТЕОРИЈА И ТВОИТЕ ПРЕТПОСТАВКИ СЕ ОГРАНИЧЕНИ, БЕГАШ ДА НЕ СЕ ИЗРАЗАМ КАКО ШТО. Биди човек, ако си човек. И јас ке ти кажам со иста реторика: светот не постои, тоа е имагинација во главата на човекот. Се е имагинација. Докажи дека не е така. Еве ти нудам научни докази во:imam 3:
1. pepelaska
2. dedo mraz
3. mokujin
i Brama edno vreme bese vo igra, ama ne mozev da ja opravdam logicki prikaznata so lotosot, pa go isfrliv nego kako nemoguci kreator.
Што ти е тоа Т? Во која лабораторија во светот е извршен експеримент за доказ на видливост Т.Ko vie sto vikate bog nikoj nego stvoril tuku On si postoel oduvek taka i naukata vika energijata si postoela oduvek i materijata e energia zgusnata do nivo na vidlivosT!
Кажи му го тоа на Мики, не мене.
A sto e toa "pekol" i kako moze Ti, demek ateist, da se povikuvas na nesta koi ne postojat, t.e. vo cie postoenje ne veruvas?Ништо страшно, ќе гориш во пеколот.
Кој сака да чита, чита кој не во се наоѓа маани. Ти беше посоченоТипичен и очекуван одговор на некој кој заинает иако гледа дека сите аргументи се против него, како мало дете префрла: е сега не си играм. Зборевме за создавање на материјата. ЗА ТВОЈАТА ПОСТАВКА. ЗА ТВОЈАТА ТЕОРИЈА. И СЕГА КОГА НЕМАШ ОДГОВОР, ЗАТОА ШТО ТВОЈАТА ТЕОРИЈА И ТВОИТЕ ПРЕТПОСТАВКИ СЕ ОГРАНИЧЕНИ, БЕГАШ ДА НЕ СЕ ИЗРАЗАМ КАКО ШТО.
А не го најде Цикличниот модел на јазик кој ти е разбирлив за тебе? Ете таа ти дава одговор за материјата од кога е. Еве ќе го направам јас тоа за тебе:
A cyclic model is any of several cosmological models in which the universe follows infinite, self-sustaining cycles. For example, the oscillating universe theory briefly considered by Albert Einstein in 1930 theorized a universe following an eternal series of oscillations, each beginning with a big bang and ending with a big crunch; in the interim, the universe would expand for a period of time before the gravitational attraction of matter causes it to collapse back in and undergo a bounce.
Се надевам превод не ти треба.
Потполно точно.
Хипотеза е дел од науката. Тоа е точно. Тоа е ПРЕТПОСТАВКА.Ajde uste ednas:
Hipotezite se del od naukata, se zapocnuva vo naukata kako hipoteza.
Фино штом си признаваш, а и се гледаA ja sum "kao" mrazac na ateisti
Пошто ти веруваш во него, ти сам си одредил, поради твоите „заслуги“A sto e toa "pekol" i kako moze Ti, demek ateist, da se povikuvas na nesta koi ne postojat, t.e. vo cie postoenje ne veruvas?
Прво избери од тоа што го даваш како одговор што е точно. Не како малите деца. Ако ова не е точно, па она, ако и она не е точно, па трето и се до бесконечност. Имаш ли ти одговор или немаш. Милион пати постираш линкови кои НЕ ДАВАТ ОДГОВОР како настанал водородот и хелиумот. Од што настанал водорот и хелиумот.Кој сака да чита, чита кој не во се наоѓа маани. Ти беше посочено
Еве тука:
И тука:
Дете, ај прибери се малце што зборуваш. Ако некој овде се однесува како мало дете, тоа си ти.Прво избери од тоа што го даваш како одговор што е точно. Не како малите деца. Ако ова не е точно, па она, ако и она не е точно, па трето и се до бесконечност. Имаш ли ти одговор или немаш. Милион пати постираш линкови кои НЕ ДАВАТ ОДГОВОР како настанал водородот и хелиумот. Од што настанал водорот и хелиумот.
Инаку еден атеист даде мислење дека сингуларот е / бил свесен за својата состојба. Дали тоа е точно? Дали сингуларот е свесен за своето постоење?
Da, hipoteza e zosto seuste nema dovolno dokazi za da se narece teorija, ednostavno nemame dovolno tehnologija ko sto pred nekolku decenii se nemase dovolna tehnologija da se izmeri starosta na univerzumot. Ne se sekiraj, ke se otkrie no kako sto kazav prethodno ne treba tvojata vera da ja baziras na dupkite t.e neznaenjata na naukata, ako naukata seuste nema odgovor za nekoi prasanja ne znaci deka istite se dela gospodovi.Хипотеза е дел од науката. Тоа е точно. Тоа е ПРЕТПОСТАВКА.
Но ги извртуваш зборовите. Во текстот што го постирав стои: ХИПОТЕТИЧКА ЗАМИСЛА
Има разлика или нема меѓу зборовите ХИПОТЕЗА И ХИПОТЕТИЧНА
Еве ти уште еднаш:
Паралелни универзуми:
„Мултиверзум је назив за хипотетичку замисао да постоји више универзума, који заједно чине једну целину свега постојећег. Различити универзуми називају се паралелни универзуми. Постоје различите хипотезе о стању у мултиверзуму, каквог је облика, типови универзума, хијерархијски модел...“
Za ipsisimus li zboruvas? Neli bese satanist koj go obozuva Lucifer? Haha, kako si ti pameten koga treba...Инаку еден атеист даде мислење дека сингуларот е / бил свесен за својата состојба. Дали тоа е точно? Дали сингуларот е свесен за своето постоење?
Абе тој е паметен ама по потреба, кога потребата бара од него да биде глув, слеп...тогаш ни топови нема да слушне а не нечие мислење![/COLOR]
Za ipsisimus li zboruvas? Neli bese satanist koj go obozuva Lucifer? Haha, kako si ti pameten koga treba...
Pa gledas ili si slep? Ete ti vidlivost koj kurac baras dokaz ete ti dokaz na ociglednost!Типичен и очекуван одговор на некој кој заинает иако гледа дека сите аргументи се против него, како мало дете префрла: е сега не си играм. Зборевме за создавање на материјата. ЗА ТВОЈАТА ПОСТАВКА. ЗА ТВОЈАТА ТЕОРИЈА. И СЕГА КОГА НЕМАШ ОДГОВОР, ЗАТОА ШТО ТВОЈАТА ТЕОРИЈА И ТВОИТЕ ПРЕТПОСТАВКИ СЕ ОГРАНИЧЕНИ, БЕГАШ ДА НЕ СЕ ИЗРАЗАМ КАКО ШТО. Биди човек, ако си човек. И јас ке ти кажам со иста реторика: светот не постои, тоа е имагинација во главата на човекот. Се е имагинација. Докажи дека не е така. Еве ти нудам научни докази во:
- пепелашка
- црвенкапа
-дедо мраз
избери за кој од овие научни докази кои ти прв ги посочи ќе дискутираш.
--- надополнето ---
Што ти е тоа Т? Во која лабораторија во светот е извршен експеримент за доказ на видливост Т.
И никогаш нема да имете доволно докази. Се што ќе имаш тоа ќе биде желбата да вселената сама се родила. Но желбата е желба. Пуста желба. Ништо повеќе.Da, hipoteza e zosto seuste nema dovolno dokazi za da se narece teorija, ednostavno nemame dovolno tehnologija ko sto pred nekolku decenii se nemase dovolna tehnologija da se izmeri starosta na univerzumot. Ne se sekiraj, ke se otkrie no kako sto kazav prethodno ne treba tvojata vera da ja baziras na dupkite t.e neznaenjata na naukata, ako naukata seuste nema odgovor za nekoi prasanja ne znaci deka istite se dela gospodovi.
--- надополнето ---
Za ipsisimus li zboruvas? Neli bese satanist koj go obozuva Lucifer? Haha, kako si ti pameten koga treba...
Па тоа те прашувам цело време. Како е создадена првата материја, или пра-материјата или сингуларот или и било она што ќе го измислиш. Како било создадено? Како се создало?Дете, ај прибери се малце што зборуваш. Ако некој овде се однесува како мало дете, тоа си ти.
Во ниедна терија од посочените 3 ( а ги има и уште) не вели дека од Ништо настанало нешто. Тоа видовме е ексклузивитет на твојот бог Јахве. И батали тие кривите преводи на тој српско-никаков јазик. Прочитај оригиналот на англиски. Ако ти треба превод кажи.
Што се однесува до свесноста. Зависи што подразбираш под свест. А за неговото мислење прашај го него.
И ти дечко не знаеш што си самиот. Сатанист или атеист?Абе тој е паметен ама по потреба, кога потребата бара од него да биде глув, слеп...тогаш ни топови нема да слушне а не нечие мислење!
Така и во случајов, кога му одговара сум сатанист кој го обожава Луцифер, а кога му одговара сум атеист!
Mene mi e daleku posmesna taa pusta zelba za zagroben zivot.И никогаш нема да имете доволно докази. Се што ќе имаш тоа ќе биде желбата да вселената сама се родила. Но желбата е желба. Пуста желба. Ништо повеќе.
Se izdade, ne se vadi sega.И ти дечко не знаеш што си самиот. Сатанист или атеист?
Сатанистот го обожава Сатаната.
Атеистот се прогласува за бог.
Избери што сакаш да бидеш.