- Член од
- 17 февруари 2011
- Мислења
- 775
- Поени од реакции
- 33
Тогаш, ако постои ТЕОРИЈА за настанување на материјата, кажи која е таа.Прво, Јоан: Прво. Второ. и Трето, ти се сосем погрешни. Теории постојат, а ти не си ги прочитал. Второ, простор има (пошто глеам за Биг бенг збориш), се вика сингуларитет, така што и тука лошо си научил. Трето, создавањето на галаксиите е фино и детално елаборирано, и ДА, има каде да прочиташ, ако сакаш да научиш.
Сите три тези ти се погрешни. Теоријата А не може да ја прогласиш за погрешна, кога очигледно не ти се доволно јасни постулатите на истата, што и го покажуваш со твојот пост.
Понатаму, дури и да претпоставиме дека си у право (што не си), твојот аргумент понатаму е ТОТАЛНО бесмислен.
Тврдиш дека „Единствено ТВРДЕЊЕ кое го има одговорот....“ ШТО Е ТОТАЛЕН ИДИОТИЗАМ!!! Ако јас кажам дека СНЕЖАНА го направил универзумот - се видливо и невидливо, и јас сум исто толку во право како и ти.
Имаш проблеми со елементарна логика. Ти се гледа во секој пост.
Ниту нешто си изаргументирал, ниту нешто си докажал... Ова со Исус ти е тотален логички дебакл.
Велиш целата материја била собрана во Сингуларот. Надвор од сингулар не постои НИШТО.А П С О Л У Т Н О Н И Ш Т О.
Која е ТЕОРИЈАТА ЗА НАСТАНУВАЊЕТО, ПОСТАНОКОТ НА СИНГУЛАРОТ.
Колку време постоел овој сингулар, по кои методи е утврдено тоа?
Која е причината, кој е потикнувачот да овој сингулар ја изгуби својата рамнотежа, и експлодира?
И во тоа Н И Ш Т О надвор од сингуларот се создава просторот, од ништо има простор, така, или сингуларот се шири внатрешно и целиот вселена е во сингуларот???
Кои се тие теории, претпоставки?