- Член од
- 17 февруари 2011
- Мислења
- 775
- Поени од реакции
- 33
Пријателе, од сметање дека Бог не посоти, до стварноста дека постои, без разлика колку ти сметаш дека не постои, нема врска. Можеш да сметаш колку ти е воља, но не можеш да го уништиш Него.Dobro be, ti trol si ili? Se zaebavas? Sfati deka ne mu se lutime na bog zosto smetame deka ne postoi...
А веќе заличувате на она што се трудите да бидете. Не е касно да се преобратите. Не лутете се на Бога.
--- надополнето ---
Пријателе, би коментирал на она што е со болд. Те молам, нависитна по твоите резони одговори: каков треба да биде човекот за да биде ЧОВЕК.Кои карактеристики треба да ги има за да биде ЧОВЕК. И што значи ЧОВЕК. Не од биолошка гледна точка, туку од антрополошка. И ако има разлика меѓу ЧОВЕК И НЕЧОВЕК, антрополошки, која е. Се надевам дека ова го свати озбилно, и дека одговорот ќе биде озбилен.Да да, гледам. Од што бог ставил „рацете“ на твоја глава си станал не „нешто најгрозно“, туку и бетер од тоа. Батали религијата и помогни си. Стани човек, не „глумец“.
Од што интервенирал кај тебе, створил нечовек и лицемер. Не фала, ни на сон не би сакал да сум толку поган како тебе.
Пријателе ти реков еднаш, твоите карактерни поганости, да не ми ги припишуваш мене. Че вријаш во казано. Посамобендисано створење од тебе немам сретнато. Веруј глумци ко тебе на километри препознавам.