Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

V

VeniVidiVici

Гостин
Како може да се набави овој Proscar? Потребно е да имаш рецепта и на која основа би се добила рецептата?
Оди кај твојот матичен лекар и само побарај му рецепт за Proscar.Тој нема ни да те праша зашто го земаш овој лек, затоа што не му е битно за тебе и твоето здравје. Ако те праша, кажи му дека е за косата и тој можеби ќе те праша каков е тој лек, па ти не му кажувај ништо затоа што не вреди да го учиш, веројатно ќе заборави утредента...

Не е никаков проблем да добиеш рецепта за Proscar.Проблем можат да бидат страничните ефекти ако се појават.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
мене косата може само од стрес да ми паѓа и во есен, порано многу ми паѓаше косата дури застрашувачки и имав намера да појдам да ја испитувам додека бев на одмор во Хрватска таму можеше во аптека да дадеш влакно на испитување и да се провериш но ко за беља не отидов бидјќи луѓето ми го испофалија ФИТОВАЛ шампонот и јас почнав да го користам и верувате или не, воопшто не ми паѓа толку дури приметив почанла млада коса да ми расте.
ептен сум сега задоволна! тогаш користев од шампоните на Пантен, Палмолајв и др. може да е од нив може не како и да е се уште се прашувам од што толку ми паѓаше!?

V

VeniVidiVici

Гостин
мене косата може само од стрес да ми паѓа и во есен, порано многу ми паѓаше косата дури застрашувачки и имав намера да појдам да ја испитувам додека бев на одмор во Хрватска таму можеше во аптека да дадеш влакно на испитување и да се провериш но ко за беља не отидов бидјќи луѓето ми го испофалија ФИТОВАЛ шампонот и јас почнав да го користам и верувате или не, воопшто не ми паѓа толку дури приметив почанла млада коса да ми расте.
ептен сум сега задоволна! тогаш користев од шампоните на Пантен, Палмолајв и др. може да е од нив може не како и да е се уште се прашувам од што толку ми паѓаше!?
Како што може да се види од вашиот пост, вие сте госпогица/г-ѓа и кај жените причините за косопадот се целосно различни отколку кај мажите. Најчести причини за косопад кај жените се, покачени ниво на тестостерон, хормонално пореметување предизвикано од дисфункција или афункција на тироидната жлезда, полицистични јајници, менопауза, итн. Но, може да биде и од генетска природа (нешто слично како кај мажите, само со поинаква патека на ќелавост)
Престанокот на вашиот косопад немора да е од Фитовал шампонот, туку можеби причината за неговото започнување сте ја излечиле или пак некои други работи во вашиот организам се имаат средено.
Поздрав.

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Благодариме за твојот совет. Јас лично не сум имал никаков ќар од иљачите, но ако некому му помогнало, тогаш изгледа вреди да се проба за таков тип на косопад. А доколку вие не сте Добрила, тогаш мислам дека искуството не е лично, како што кажавте, туку вие е прераскажано како информација од прва рака(лично од Добрила) или пак од Трајко на Петко дека на Добрила вака и било и вака и станало. Сепак, на темава се задржуваме на прашања и одговори од лично искуство.
Поздрав и се најдобро.

фала за поздравот но искуството ни најмалку не е прераскажано, а не се ни обидувам да ти докажам дека искуството е лично, но очигледно јас ти го нарушив ќарот што го имаш од шампоните што си ги продаваш. Ако сакам и телефон можам да пишам од женичкава, но немам намера да ти го рушам маркетингот.
Поздрав и се најдобро во маркетингот.:smir:

Зуљфи

~~~МУДРЕЦ~~~
Член од
24 октомври 2009
Мислења
33
Поени од реакции
2
Порано имаф некои пробелими со пагане коса ама братуцед ми оГерманиа го доенсе тоа препаратот на Топ Соп со го даваа, ВЕлформ, задоволни сме со зена ми :pos2::smir:

V

VeniVidiVici

Гостин
фала за поздравот но искуството ни најмалку не е прераскажано, а не се ни обидувам да ти докажам дека искуството е лично, но очигледно јас ти го нарушив ќарот што го имаш од шампоните што си ги продаваш. Ако сакам и телефон можам да пишам од женичкава, но немам намера да ти го рушам маркетингот.
Поздрав и се најдобро во маркетингот.:smir:
Каде прочита нешто да продавам, поготово некој шампон?
Би сакал да те прашам дали си нормална и дали знаеш да читаш?

Ајде нека се појави некој на кого сум му продал шампон или било што и доколку има таков го замолувам јавно да каже пред сите.

А за твоето искуство, најпрво културно ти се заблагодарив што го сподели со нас.
Па така да јас не продавам ништо тука, туку ти даваш информации па и дури и телефонски броеви нудиш од некоја си Добрила - светска легенда во третирање косопад.

Јас не правам никаков маркетинг на мој производ или производ на пријателката Добрила - ТУКУ ТИ!!!

Можеше да се дообјасниш дека имаш лично искуство, а не да напаѓаш дека некој нешто рекламира и продава, кога очигледно дека само ти си таква овде.

Ако имаш проблеми со читањето или само претпоставуваш дека јас продавам нешто, тогаш ти си или имбецил или Нострадамус. Се сомневам дека си она второто.

Порано имаф некои пробелими со пагане коса ама братуцед ми оГерманиа го доенсе тоа препаратот на Топ Соп со го даваа, ВЕлформ, задоволни сме со зена ми :pos2::smir:
Дали си сигурен дека го напиша тоа што сакаше да го напишеш? Ако е така и ако си сериозен во твоите постови, благодарам за искуството кое го сподели со нас. Ако не си, не би сакал некој на овој форум да се насочува на некои производи кои не се потврдени. Поздрав.

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Каде прочита нешто да продавам, поготово некој шампон?
Би сакал да те прашам дали си нормална и дали знаеш да читаш?

Ајде нека се појави некој на кого сум му продал шампон или било што и доколку има таков го замолувам јавно да каже пред сите.

А за твоето искуство, најпрво културно ти се заблагодарив што го сподели со нас.
Па така да јас не продавам ништо тука, туку ти даваш информации па и дури и телефонски броеви нудиш од некоја си Добрила - светска легенда во третирање косопад.

Јас не правам никаков маркетинг на мој производ или производ на пријателката Добрила - ТУКУ ТИ!!!

Можеше да се дообјасниш дека имаш лично искуство, а не да напаѓаш дека некој нешто рекламира и продава, кога очигледно дека само ти си таква овде.

Ако имаш проблеми со читањето или само претпоставуваш дека јас продавам нешто, тогаш ти си или имбецил или Нострадамус. Се сомневам дека си она второто.
Ок погрешно се разбравме и кога пишуваш тру ди се да користиш што помалку грди зборови.

V

VeniVidiVici

Гостин
Во ред, можеби претерав и се извинувам. Само се изнервирав ептен кога кажа дека сум продавал нешто.
Извини.:smir:

Димитар, да те прашам нешто.Ајде кажи ми се што знаеш за тој RU58841, те молам. Ајде да порачаме преку интернет заедно ако сакаш? Па и ќе се најдеме ако треба ќе дојдам во Велес и ке го приготвиме заедно. А, што мислиш?

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Да не почнаа контра ефектите? Сметај ме и мене за РУ. Пиши ПП да се договориме.

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
Димитар, да те прашам нешто.Ајде кажи ми се што знаеш за тој RU58841, те молам. Ајде да порачаме преку интернет заедно ако сакаш? Па и ќе се најдеме ако треба ќе дојдам во Велес и ке го приготвиме заедно. А, што мислиш?
RU seuste nemam naracano planiram najverojatno posle novogodishnite praznici. 10g RU ti e nekade okolu 400$ mislam. Preporaclivo e da ne se koristi poveke od 100mg na den.

Edinstvenoto mesto kade so mozes da naracash RU e ova strana:
www.f-e-lab.com

Im prakash mail deka sakash da naracas RU ti davaat informacii od nivnata bankarska smetka za da im prefrlish pari.

Pozelno e da se naraca RU koga e poladno vremeto bidejki glavna mana na RU e toa sto e nestabilen. Radi ova se smeta deka go nema denes vo komercijalna upotreba. Preporaclivo e da go pravish lonsionot den za den, 100mg ru vo 4ml (70% alcohol, 30% proper glycol) voda nikako. Za negativni efekti nema za razlika kako propecia, do sega edno tipce tvrdi deka dobil slicni efekti kako propecia no za cudo ne traele poveke od eden den, no efektite gi dobil oti koristel 500mg na den so e mn.

Eve edna diskusija za RU, gi ima mn:

All we need to know about RU58841
http://www.hairlosstalk.com/interact/viewtopic.php?f=23&t=54597

Samo vo Japonija se koristi za komercijalna upotreba no za zal ne vrshat isporaka vo drugi zemji.
http://hair2go.oc.to/ru58841_1.htm

RU ne e wonder drug za lugeto so kosopad, duri ni kastracija ne moze da ti pomogne ako imash izgubeno dosta kosa. Iako nekoj tvrdat deka bi mozel da napravi cuda ako bazata mu e liposomal a ne alkohol i pg. Sepak radi bezbednosni pricini se preporacuva da se koristi alkohol i pg. Pretezno go koristat luge so dobile negativni efekti od propecia ili pak imaat dosta agresiven kosopad pa da receme koristat RU i Avodart.

V

VeniVidiVici

Гостин
Да не почнаа контра ефектите? Сметај ме и мене за РУ. Пиши ПП да се договориме.
Немам никакви контра ефекти од Propecia, но ако ова РУ е поздраво зашто да не пробам со него па да видам како е.
А 400$ рече дека е, а Димитар? Па во ред ќе ги дадам но да не биде 400$ за 1 месец и на крај никаков ефект да нема. Некако премногу ми се за недокажан третман. Али ајде, кај сите таму и ја. Ајде да исконтактираме па да го нарачаме. Ocean, ако си и ти за, пиши па да направиме заедно нарачка, може ќе заштедиме некои 1000 денари за достава. Пишете. Поздрав.

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
Немам никакви контра ефекти од Propecia, но ако ова РУ е поздраво зашто да не пробам со него па да видам како е.
А 400$ рече дека е, а Димитар? Па во ред ќе ги дадам но да не биде 400$ за 1 месец и на крај никаков ефект да нема. Некако премногу ми се за недокажан третман. Али ајде, кај сите таму и ја. Ајде да исконтактираме па да го нарачаме. Ocean, ако си и ти за, пиши па да направиме заедно нарачка, може ќе заштедиме некои 1000 денари за достава. Пишете. Поздрав.
Okolu 400$ bea 10gr RU. Dnevna doza na RU 50-100mg, ke izbutkash moze i 6 meseca so tie 10gr. Iskrajno ako nemam kontra efekti od Propecia bi go ostavil Ru za ponatamu koga Propecia ke pocne da go gubi dejstvoto. Losoto kaj RU e sho znaeme deka negativni efekti kako propecia ne predizvikuva no ne znaeme kako deluva vrz drugite organi. Za nedokazan neznam ima 2-3 studii napraveno kade so se dokazuva negoviot efekt a i vo izminative godini imam zabelezano dosta luge koj go koristele i dale pozitivno mislenje, sho ne e slucaj so drugi ekperimentalni tretmani.

Pricinata oti go odbrav RU e jasna. Ostanav bez dht bloker od koga dobiv negativni efekti od propecia 1mg (taa e sum nemal sreka) Koga bi nemal problemi so Propecia bi dodal uste Tricomin i so pomirni misli bi cekal da ispadne nesto poefikasno. Goltanje edno apce i nekolku pati so Tricomin sprejot mi zvuci utopia za razlika od 5 aplikacii na den i toa da se nanesat na dolga kosa. Za zal nemam dovolno izbor vo momentov i edistvena dojstojna zamena na Propecia e RU. I so golema nadez deka do 2020 ke imame barem uste nekoj tretman koj e pobezbeden i poefikasen od ovie so gi imame sega.

Znaci mojot dream tretman
1 aplikacija RU
1 aplikacija Minoxidil so retia-a ili liposomal ru
1 aplikacija Tricomin
1 aplikacija Hair signals
1 aplikacija Eucapli

A da i malku Aloe Vera za da se minimizira susenjeto na scalpot od alkoholot koj go koristat nekoj od ovie lonsioni

5 nanesuvanja dnevno, bidejki imam prilicno dolga kosa edna aplikacija me faka i do 10 minuti.

Da sum na tvoe mesto po bi dodal Tricomin ako veke Propecia/Minox deluvaat dosta solidno i bez nesakani efekti.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tricomin

V

VeniVidiVici

Гостин
Za zal nemam dovolno izbor vo momentov i edistvena dojstojna zamena na Propecia e RU. http://en.wikipedia.org/wiki/Tricomin
E ова навистина не ми е јасно, како може лосион кој се нанесува локално да влијае на нивото на ДХТ во крвта како што влијае Propecia.
Ајде ќе го пробаме па ќе видиме дали дејствува, но едно да знаете, замена на Propecia не е воопшто.

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
E ова навистина не ми е јасно, како може лосион кој се нанесува локално да влијае на нивото на ДХТ во крвта како што влијае Propecia.
Ајде ќе го пробаме па ќе видиме дали дејствува, но едно да знаете, замена на Propecia не е воопшто.
RU e pomoken DHT bloker za razlika od Propecia. Nedaj boze ru da vleze vo krvta, deluva samo na skalpot. Ima testovi na Propecia kako topical i se dokazalo deka e premnogu slab no sepak deluva, samite Merk bea prvi koj go patentira topical finasteride. Isto taka postoi i Spirolatone kremi koj deluvaat. Sinere pred godina dena prodava i topical flutamide no go trgnaa radi stenost na crniot drob. Imashe nekolku korisnici koj izjavija deka imaat pozitivni rezultati od flutamide bez nikakvi nesakani sexual efekti a znaeme kakvi finti moze da napravi koga se koristi oralno.

RU58841 (PSK3841) is a non-steroidal DHT inhibitor antiandrogen. It is applied topically.

RU58841 was developed in France by Dr. Sewaya of the Roussel Uclaf Corporation. It's said to be one of the most potent antiandrogens available for topical use, yet does not seem to have any systemic absorption. If it lived up to the claims, this would be a holy grail for topical treatments.

Sega ne rekov deka e cudo od tretman znaci kako Propecia ima mn zadovolni no isto i luge koj nemaat rezultat.

Neznam ni ja kako tocno deluva no posle tolku godini kisnenje na forumite za kosopad imam primeteno mn luge koj se zadovolni od nego. Ti kazav oti planiram da go koristam RU bidejki imam problemi od Propecia, ako gi nemav tie frki bi ostanal samo na Propecia i Tricomin.

Zaboraviv da napomenam deka RU celo vreme treba da go cuvas vo frizider

Член од
6 ноември 2009
Мислења
35
Поени од реакции
1
Нели ви е страв да пробате со вакви недотестирани хемии?

Kajgana Shop

На врв Bottom