Сексот: Табу тема?

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Океј, а за што би разговарале 14 годишњаци, кога сеуште не знаат клиторисот кај се наоѓа.
Ретко се дешава врската родител-дете да биде опуштена тема за разговарање кога се работи за сексот.

Океј, а за што би разговарале 14 годишњаци, кога сеуште не знаат клиторисот кај се наоѓа.
Ретко се дешава врската родител-дете да биде опуштена тема за разговарање кога се работи за сексот.

Па тоа е проблемот шо имаме старомодни родители незнам зошто е срамно да се разговара помеѓу родител-дете кога тоа би придонело за доброто на своето дете утре да знае шо како да прави и што е добро а што не.Дел од проблемот лежи кај родителите а исто така би било убаво доколку во основните (мада не мислам дека е опходно за тука) и во средните училишта да се обрне на оваа работа и да има различни предавања во врска со сексот и другите работи. Ама кај нас нема психолози во секое училиште камоли ова.

Океј, на 13-14 годишни деца можи да им биди секојдневие ама во форма на на Леле колку сакам(во крајни случаи-имам) секс, леле шо му мислам на ова од онај порничо, леле не можам да издржам поќе и перверзни мајтапи цеело време да покажат колку се кул/гнасни.

А и кај поголемите (зборам за моја генерација, 18) не е нешто многу поразлично. Повеќето се сведува на мајтапи, а валиден муабет само во потесни кругови (читај 2 до 3 лица). Иако со тек на време станува се поприфатливо и секако не е де толку табу тема како што била порано.

За односите родител-дете секоја чест на оние родители кои знаат да зборат со своите деца сериозно на таа тема, зашто или ја избегнуваат ко ѓаволот да е, или, поретко, се зафркаваат за тоа.

Воопшто не ми претставува табу тема, мене ми е сеедно со кого и да зборувам за сексот, баш ми е ок. :)

Промашај, а брату? Се праи муабет за сексот а не за то ти одма што го помисли а? Кога ќе се спомене секс ти само на тоа помислуваш а брату?

Нихилиста има поента...
Бидејќи сме лицемерни секако.
Ултра либерални сме ама... за другите.

А ако наш партнер се разебе наоколу тогаш - не важи,нели...
И тоа секако не носи до реалната состојба која е следна - ти шо ја ебеш таа да ти е верна и сето тоа, а другите да се либерални за да може нешто на страна да се ебне...
Сите сме такви...

Он топик...не знам какво табу е нешто кое е главна тема насекаде...

--- надополнето ---

Воопшто не ми претставува табу тема, мене ми е сеедно со кого и да зборувам за сексот, баш ми е ок. :)

На продавачка на пазар на пример...теткеее мене ми се дига на црнкињи...

[/COLOR]На продавачка на пазар на пример...теткеее мене ми се дига на црнкињи...[/QUOTE]

Па, не баш така, али ако почне таа да ми прави муабет зошто да не. :)

Тоу, мешаш слобода на говор со глупост( примерот со продавачката) :)

@Tou: Бидејќи сме лицемерни секако. Ултра либерални сме ама... за другите.

Богами сте такви! Сите други се онакви, а вие сте исправни...
Силни на зборови! А некој само да ви го погледне партнерот доаѓа муртење и завивање!
Како вие да го поседувате тој партнер! Ништо не е ваше... Така да, нема потреба од нервози и психози во врска со нечија сексуална потреба...
Ако ти е волја, оди имај 10 жени, ако таа твојата нема проблем, лови... и ако тие 10 имаат фраери и исто не сакаат нивните жени да имаат секс наваму натаму, ќе јадиш ќотек кога тогаш...
Се е до избор...
Ако пак жена ти сака да бидеш само со неа, а ти сепак трчкаш натаму наваму, доаѓа до проблеми... Бидејќи ти така си избрал...
Така да... полека со либералноста и сексот... не е се црно бело со слободата и волјата и потребата и љубовта и верноста и сексот и тн итн :)

И едно надополнување:
Зборот на Гревот е Ограничување. О мажу! Не одбивај ја твојата жена, ако и е
волја! О Љубовнику, ако ти е волја, напушти! Не постои врска што ќе ги соедини разделените освен љубовта: се друго е проклетство.
Исто така, исполнете се со љубов по волја, како ви е волја, кога, каде и со кого ви е волја! Но секогаш за мене. - Книга на Законот

Нихилиста има поента...
Бидејќи сме лицемерни секако.
Ултра либерални сме ама... за другите.

А ако наш партнер се разебе наоколу тогаш - не важи,нели...
И тоа секако не носи до реалната состојба која е следна - ти шо ја ебеш таа да ти е верна и сето тоа, а другите да се либерални за да може нешто на страна да се ебне...
Сите сме такви...

Он топик...не знам какво табу е нешто кое е главна тема насекаде...

Наш партнер ваш партнер исти курац ако му се ебе ќе се разеби и тоа е, да не се реши само...али то не е битно кога станува збор за секс и табу. Сексот Е сеуште табу тема иако сите го практикуваат на овој или оној начин...се разбира скришно, зошто? Затоа што е ебано табу. Младите најнормално дека го практикуваат ама дали тоа го прават опрезно? Најчесто не, зошто? Затоа што е ебано табу...:)

Само со тазе запознаени личности или непознати ми е табу, со другите (пријатели и пријателки) воопшто не ми е табу. Напротив, барам совети, давам совети, споделуваме искуства, па дури и мајтап си маваме :)

За жал кај нас е табу тема иако фала богу се повеќе ја уништуваме :)
Сериозно, сепак сме општество што се грижи за женската невиност, ама добро е ние жените сфативме дека е банална и смешна и одвратна таа ситуација.
Јас лично немам табу за ништо, а па најмалку за секс. Кој што сака да ме праша јас можам да зборувам. Имам другари кои се моја генерација па и постари и немале секс зошто се чуваат а јас ете им објаснувам зошто грешат. Смешно, нели? Епа нив не им е, не е дека не можат (море јас лично на едниот би му ја земала невиноста, само да го начекам).
Како и да е, во Скопје сметам дека е табу но во значајна мерка помалку отколку да речеме, во некој помал провинцијален град.

„Не е табу тема, то е табу тема години наназад, години наназад ... ама излегло овде во Македонија и сега било табу тема ... дрн дрн Милојке“

Б. Ване

Seksot odamna ne e tabu tema
ne znam zosto lugeto uste go mislat toa. Yes deka sme pokonzervativna nacija, no mislam deka seksot veke ne e tabu tema ni za razgovor, a pogotovo za praktika :helou:

Seksot odamna ne e tabu tema
ne znam zosto lugeto uste go mislat toa. Yes deka sme pokonzervativna nacija, no mislam deka seksot veke ne e tabu tema ni za razgovor, a pogotovo za praktika :helou:

Знаеш зошто е табу тема? Зошто девојките сеуште се срамат отворено и јавно да зборуваат. А посебно се срамат да си признаат (себеси) колку е долга нивната листа. Сите се трудат да изледаат дека што помалку знаат, што поневини се.... а кај помладиве, гледам, постои една извитоперена традиција - сите имаат секс на премногу млади години, со повеќе партнери и една 16 годишна девојка во просек е 2 пати поискусна од мене, но сите тие глумат невиност од друга страна. Хименопластиката, верувале или не, е многу популарна во нашава ,,open minded,, земја. Ова е потврдено јавно од д-р кој работи на Пластична Хирургија, статијата беше одамна во Теа Модерна. Значи - трендот е сега сите имаме секс потајно и сите сме невини. И тука почнува еден многу поголем проблем - општа патологија на лажење, дволичност, измама.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom