- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.779
- Поени од реакции
- 12.246
Не, Попис има на секои 10 години. Како возрасен човек на попис кога ќе те прашаат што имаш завршено, сигурно нема да им кажеш дека имаш градинка завршено. Дали припаѓаш на религија ти можеш да кажеш да или не (како што велат атеистите -не). За малите деца одговара родителот. Зашто го поврзувате ова со раѓање, не знам. Едино да претпоставам дека ова се наводни докази за тоа дека религијата е лоша, дека неверување во виша сила е добро, дека религиозните земји се назадни, дека оние со многу малку религија се , хм, манпредни...Досега такви докази не можат да се најдат во темава пошто се чиста глупост, стереотипи и резултат на затворен ум (наспроти оној поим отворен ум)...Oni se nominalni vernici ne stvarni, ne veruvaat vo Gospod nego od raganje im napisale ti ova i ona...
хм, лажаам...јас сум неук, мене во моментов на тастатура ми куца едно дете програмерче...атеистче,...ми читаат книги колегите атеисти, за секоја тема од тв ги прашувам соседите нерелигиозни...да можам нешто да сфатам од укиве