Што бараат атеисти на форум за религија?

• Креатор на темата Креатор на темата Genesis
  • Време на започнување Време на започнување
Значи природно си.....ваков! Ок, јас реков да не вежбаш. :salut:

Ова специјално го раздробив за тебе, да можеш, просветлен од светлината го разбреш:

Секој заслужува таков одгвор кој ќе може да го разбере. Ако му одговорам на начин на кој не ќе може неговиот интелект да го свари, не сум направил ништо. Затоа најдобро е на човек да му одговариш онака колку е моќен да разбере.

--- надополнето ---

Да, скроз на скроз си забегал.Појасно неможе да биде од ова.Иначе те поздрави оној професорон од скопската гимназија што ги повикувал учениците да продолжат со него на небото....одлетавте со умот сите вие

Професорот мене не ми должи ништо, а друга вера е: православен е, а знајш тие ги викаат сите да ојт со него, мш и тебе ќе ти испрати писмо.

Ова специјално го раздробив за тебе, да можеш, просветлен од светлината го разбреш:

Секој заслужува таков одгвор кој ќе може да го разбере. Ако му одговорам на начин на кој не ќе може неговиот интелект да го свари, не сум направил ништо. Затоа најдобро е на човек да му одговариш онака колку е моќен да разбере.

--- надополнето ---

Професорот мене не ми должи ништо, а друга вера е: православен е, а знајш тие ги викаат сите да ојт со него, мш и тебе ќе ти испрати писмо.

You cannot bring truth to the level of human beings; human beings have to be led to the level of truth.
Затоа верувањето е грев.

Еј!! Фала ти многу! Оваа добрина не ти ја заборавам никогаш! :helou:
Значи сеа просветлен сум а?? Јееее! :vozbud:

Јас сум тука затоа што Ѓаволот и Господ беснеат во менееееееееее АРГГГГГГГГРГГГ

Прави разлика на следново :
Православни и Католици се исто, Римокатолици се оние на кој Папата му е главен, а Протестанти се оние кој се одделиле од Римокатолиците.
Уште еднаш прави Разлика помегу припадниците на верите, зошто јас сум Православен и Православниот е Католик, додека Православен - Католик се разликува од Римокатолик, издвојувајќи ја Верата од Католик башка од Православен ме навредуваш мене што се чуствувам Православен.

Господинот Александар1987 е творецот на јасните разлики. Јас само го презедов неговиот јасен одговор, за да одговорам јасно. Инаку немам намера да го присвојувам ова оргинално и едноствено јасно толување од едноставна причина што тој како автор на оваа оргинална мисла има авторско право. Нели некому ако го украдеш авторското право ќе те тужи. Иако ваква оргинална мисла тешко се наоѓа, сепак ќе му ја оставам во наследство.

Јас сум тука затоа што Ѓаволот и Господ беснеат во менееееееееее АРГГГГГГГГРГГГ
3015062728_6b27f9a6ae.jpg

Е ми, од кај знајш дек е православен???

Јас за себе неможам да кажам дека сум атеиста но ниту теиста. Јас не верувам дека Бог е вишо суштество опишано од човекот во Библијата, Куранот и Тората туку нешто сосема друго, енергија или материја кое ја има моќта да создава и уништува. А вистината секако неможеме да ја дознаеме освен ако тоа Нешто што не создало не ни го овозможи тоа. Штом се раѓаме без вродена идеја за Креаторот значи дека Тој/Таа/Тоа несака да знаеме за Него/Нејзе. Ние го гледаме она што Нештото сака да го видиме. Рипките во аквариум го гледаат тоа што е внатре но тие нас не не гледаат иако ние ги гледаме нив. Ние сме во случајов рипките :) Поздрав до сите атеисти и теисти на форумов. Не се „колете“ поради религијата, не вреди! :smir:

Проповедањето и пропагирањето на одредена религија се прави во самите верски објекти или преку книги т.е. светите писма.

Не гледам причина за да го правите ова на форум, нема логика ова да е божји дом, или пак некој член на форумот да е божји гласник...
Мислам мољим те...

Дај прекрстете го под форумот Религија во Пропаганда под форум.

Проповедањето и пропагирањето на одредена религија се прави во самите верски објекти или преку книги т.е. светите писма.

Не гледам причина за да го правите ова на форум, нема логика ова да е божји дом, или пак некој член на форумот да е божји гласник...
Мислам мољим те...

Дај прекрстете го под форумот Религија во Пропаганда под форум.

Верата во Бог Исус Христос не е членување во ВМРО-ДПМНЕ ил СДСМ, па поради тоа изнесувањето на ставовите на верниците за Господ Исус Христос не се пропаганда. Мене не ми се допаѓа политички форум и таму не дискутирам, а никако не барам да биде изменет ЗАТОА ШТО ТАКА МИ Е КЕЈФ.

Верата во Бог Исус Христос не е членување во ВМРО-ДПМНЕ ил СДСМ, па поради тоа изнесувањето на ставовите на верниците за Господ Исус Христос не се пропаганда. Мене не ми се допаѓа политички форум и таму не дискутирам, а никако не барам да биде изменет ЗАТОА ШТО ТАКА МИ Е КЕЈФ.

За да влезеш во религија ти треба членска книшка - треба да се пишиш православен, католик... Треба да плаќаш редовна членарина (свеќи, масло, крштевки, венчавки) за да функционерите возат скапи коли и да најмуваат обезбедување. Тие, функционерите, не прават ништо освен што (1) даваат лажни ветувања, за да го добијат гласот на широките народни маси и (2) ги напаѓаат своите неистомисленици.

Како е религијата различна од политиката?!?

Како религијата не е пропаганда?!?

Кој си ти за да зборуваш во името на останатите верници? На форумов пишувате еден католик, еден православен, еден новоправославен или правоправославен - не знам како се викаат и еден пропаганда-мојстер, Чорбаџи, кој е, ако не се лажам, протестант креационист.

Чии ставови ти тоа ги пренесуваш, кога вие 4-ца „христијани“ не можете да се сложите за ништо. ВМРО-Народна, ВМРО-Вистинска, ВМРО-ДПМНЕ и ВМРО-Македонска. ...и тачно ми е јасно кој е у која пратија.

За да влезеш во религија ти треба членска книшка - треба да се пишиш православен, католик... Треба да плаќаш редовна членарина (свеќи, масло, крштевки, венчавки) за да функционерите возат скапи коли и да најмуваат обезбедување. Тие, функционерите, не прават ништо освен што (1) даваат лажни ветувања, за да го добијат гласот на широките народни маси и (2) ги напаѓаат своите неистомисленици.

Како е религијата различна од политиката?!?

Како религијата не е пропаганда?!?

Кој си ти за да зборуваш во името на останатите верници? На форумов пишувате еден католик, еден православен, еден новоправославен или правоправославен - не знам како се викаат и еден пропаганда-мојстер, Чорбаџи, кој е, ако не се лажам, протестант креационист.

Чии ставови ти тоа ги пренесуваш, кога вие 4-ца „христијани“ не можете да се сложите за ништо. ВМРО-Народна, ВМРО-Вистинска, ВМРО-ДПМНЕ и ВМРО-Македонска. ...и тачно ми е јасно кој е у која пратија.

Бидејќи си експерт и невозможно е со тебе човек се натпреварува во филозфија ја филзофирање, можеби ќе можеш, не фолзофски, туку разбирливо, на прост начин, затоа што такви има полно на овој форум да одгвориш на едноставното прашање: КОЛКУ СЕ ДВЕ ЖАБИ И ТРИ БАБИ?

Бидејќи си експерт и невозможно е со тебе човек се натпреварува во филозфија ја филзофирање, можеби ќе можеш, не фолзофски, туку разбирливо, на прост начин, затоа што такви има полно на овој форум да одгвориш на едноставното прашање: КОЛКУ СЕ ДВЕ ЖАБИ И ТРИ БАБИ?

1 жаба = х
1 баба = у
Две жаби и три баби = 2х+3у

Интересен начин да се избегне одговор на неколку директни прашања.

За секој случај, ако не ги причита, еве ти ги пак, но овојпат истакнати, за полесно:

1. Како е религијата различна од политиката?!?

2. Како религијата не е пропаганда?!?

3. Кој си ти за да зборуваш во името на останатите верници? На форумов пишувате еден католик, еден православен, еден новоправославен или правоправославен - не знам како се викаат и еден пропаганда-мојстер, Чорбаџи, кој е, ако не се лажам, протестант креационист.

4. Чии ставови ти тоа ги пренесуваш, кога вие 4-ца „христијани“ не можете да се сложите за ништо? ВМРО-Народна, ВМРО-Вистинска, ВМРО-ДПМНЕ и ВМРО-Македонска. ...и тачно ми е јасно кој е у која пратија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom