Nemorosus
Маршал Изет Фазлиновић
Журка, очигледно.
Поточно...
:tv:
Иначе што бара ваква тема во религија?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Журка, очигледно.
Значи природно си.....ваков! Ок, јас реков да не вежбаш. :salut:
Да, скроз на скроз си забегал.Појасно неможе да биде од ова.Иначе те поздрави оној професорон од скопската гимназија што ги повикувал учениците да продолжат со него на небото....одлетавте со умот сите вие
Ова специјално го раздробив за тебе, да можеш, просветлен од светлината го разбреш:
Секој заслужува таков одгвор кој ќе може да го разбере. Ако му одговорам на начин на кој не ќе може неговиот интелект да го свари, не сум направил ништо. Затоа најдобро е на човек да му одговариш онака колку е моќен да разбере.
--- надополнето ---
Професорот мене не ми должи ништо, а друга вера е: православен е, а знајш тие ги викаат сите да ојт со него, мш и тебе ќе ти испрати писмо.
Ова специјално го раздробив за тебе, да можеш, просветлен од светлината го разбреш:
Секој заслужува таков одгвор кој ќе може да го разбере. Ако му одговорам на начин на кој не ќе може неговиот интелект да го свари, не сум направил ништо. Затоа најдобро е на човек да му одговариш онака колку е моќен да разбере.
Прави разлика на следново :
Православни и Католици се исто, Римокатолици се оние на кој Папата му е главен, а Протестанти се оние кој се одделиле од Римокатолиците.
Уште еднаш прави Разлика помегу припадниците на верите, зошто јас сум Православен и Православниот е Католик, додека Православен - Католик се разликува од Римокатолик, издвојувајќи ја Верата од Католик башка од Православен ме навредуваш мене што се чуствувам Православен.
Јас сум тука затоа што Ѓаволот и Господ беснеат во менееееееееее АРГГГГГГГГРГГГ
Професорот мене не ми должи ништо, а друга вера е: православен е, а знајш тие ги викаат сите да ојт со него, мш и тебе ќе ти испрати писмо.
Проповедањето и пропагирањето на одредена религија се прави во самите верски објекти или преку книги т.е. светите писма.
Не гледам причина за да го правите ова на форум, нема логика ова да е божји дом, или пак некој член на форумот да е божји гласник...
Мислам мољим те...
Дај прекрстете го под форумот Религија во Пропаганда под форум.
Верата во Бог Исус Христос не е членување во ВМРО-ДПМНЕ ил СДСМ, па поради тоа изнесувањето на ставовите на верниците за Господ Исус Христос не се пропаганда. Мене не ми се допаѓа политички форум и таму не дискутирам, а никако не барам да биде изменет ЗАТОА ШТО ТАКА МИ Е КЕЈФ.
За да влезеш во религија ти треба членска книшка - треба да се пишиш православен, католик... Треба да плаќаш редовна членарина (свеќи, масло, крштевки, венчавки) за да функционерите возат скапи коли и да најмуваат обезбедување. Тие, функционерите, не прават ништо освен што (1) даваат лажни ветувања, за да го добијат гласот на широките народни маси и (2) ги напаѓаат своите неистомисленици.
Како е религијата различна од политиката?!?
Како религијата не е пропаганда?!?
Кој си ти за да зборуваш во името на останатите верници? На форумов пишувате еден католик, еден православен, еден новоправославен или правоправославен - не знам како се викаат и еден пропаганда-мојстер, Чорбаџи, кој е, ако не се лажам, протестант креационист.
Чии ставови ти тоа ги пренесуваш, кога вие 4-ца „христијани“ не можете да се сложите за ништо. ВМРО-Народна, ВМРО-Вистинска, ВМРО-ДПМНЕ и ВМРО-Македонска. ...и тачно ми е јасно кој е у која пратија.
Бидејќи си експерт и невозможно е со тебе човек се натпреварува во филозфија ја филзофирање, можеби ќе можеш, не фолзофски, туку разбирливо, на прост начин, затоа што такви има полно на овој форум да одгвориш на едноставното прашање: КОЛКУ СЕ ДВЕ ЖАБИ И ТРИ БАБИ?
Бидејќи си експерт и невозможно е со тебе човек се натпреварува во филозфија ја филзофирање, можеби ќе можеш, не фолзофски, туку разбирливо, на прост начин, затоа што такви има полно на овој форум да одгвориш на едноставното прашање: КОЛКУ СЕ ДВЕ ЖАБИ И ТРИ БАБИ?
За да влезеш во религија ти треба членска книшка - треба да се пишиш православен, католик... Треба да плаќаш редовна членарина (свеќи, масло, крштевки, венчавки) за да функционерите возат скапи коли и да најмуваат обезбедување. Тие, функционерите, не прават ништо освен што (1) даваат лажни ветувања, за да го добијат гласот на широките народни маси и (2) ги напаѓаат своите неистомисленици.
1. Како е религијата различна од политиката?!?
2. Како религијата не е пропаганда?!?
3. Кој си ти за да зборуваш во името на останатите верници? На форумов пишувате еден католик, еден православен, еден новоправославен или правоправославен - не знам како се викаат и еден пропаганда-мојстер, Чорбаџи, кој е, ако не се лажам, протестант креационист.
4. Чии ставови ти тоа ги пренесуваш, кога вие 4-ца „христијани“ не можете да се сложите за ништо? ВМРО-Народна, ВМРО-Вистинска, ВМРО-ДПМНЕ и ВМРО-Македонска. ...и тачно ми е јасно кој е у која пратија.