Massimo Moratti
engin90
- Член од
- 4 мај 2008
- Мислења
- 1.341
- Поени од реакции
- 156
Според мене Мота изигра најдобро денеска ...
Добро бе не памтам кога последен пат изиграл човеков лошо, пред некоја недела гледав муабети тука дека готово годините му биле дојдени за на клупа, јас не би го ставил до 38 години на клупа него.Кируш, дај не пиши бисери дете.
Дава некој повеке од Занети душа на терен? Никој не дава, тоа се знае, ама што ако?
Јас 100 пати повеќе од нив би трчал за Интер, и без пари би играл ама што ако кога само би пречел, не се игра со душа, се игра со тело/нозе/глава.
Последнава реченица ти е тотално точна.Целосно погрешната излезе тактиката и формацијата на Лео вечерва, тотално прочитан од Алегри. Ван Бомел ја реши цела средина на Интер, ги реши и Снајдер и Мота и Камбијасо. За Ето нема што да се коментира, сепак не е Милито
На крај за Ето најверојатно ќе излезе дека 2 големи промашувања од 1м во двете дерби средби беа разликата помеѓу 1 и 2 место на табелата. 20+ голови што ги постигна се доволни само за 2 или 3 место.
Одбраната целосно промашување, Маикон тотално разочарување, двајца играчи на Милан ја растурија цела одбрана со pass игра
Во борбата за титула сме се уште, но после сезона во која не успеавме да му дадеме бар гол на Милан, искрено не заслужуваме да освоиме Скудето !!!
Па не требаат такви играчи бе друже што една утакмица ќе биде перфектен, на пример со Киево, а кога треба да биди перфектен и да го оправда дресот на Интер тој да се посере на терен.Епа таков играч е Пацини што да му правиме, една утакмица може да биде совршен и да даде 3 гола друга може да не се види и да го плукаме... така да не ми е он на мене кривец за поразот вечерашен, според мене вината му ја префрлам на Ето што го промаши тоа чудо, и како втор виновник СПОРЕД МЕНЕ го сметам Цезар ( ради првиот гол затоа што мораше да ја зграпчи таа ебана топка ).
Брат не ми кажувај за Снајдер жити се,со кого да поврзува акација со баба ми ? Секогаш бара топка човекот,ама нема со кој да игра!
Во право си за Пацини што е така, така е.Па не требаат такви играчи бе друже што една утакмица ќе биде перфектен, на пример со Киево, а кога треба да биди перфектен и да го оправда дресот на Интер тој да се посере на терен.
За мене одбраната е крива за поразот: Маикон, Киву, Ранокија...во 44 секунда гол да примиш :kesa: ..за Мота и Камбијасо не треба ни да се коментира.
Па ако си приметил целиот среден ред истото го прави, незнам што сакат да постигнат со тоа, стигаат до противничкиот шеснаесетник и топката ја враќаат назад.Камбијасо е тежок фаил оваа сезона, абе каде и да се наоѓа на било кој дел од теренот он топката ја враќа назад НОН СТОП.
Кој среден ред жити се?Па ако си приметил целиот среден ред истото го прави, незнам што сакат да постигнат со тоа, стигаат до противничкиот шеснаесетник и топката ја враќаат назад.
Не се летај предвреме и за со Милан имаше многу такви изјави па видовме што се деси. Иначе ако се деси чудо да ја земеме титулава тоа ќе биде ради глупост на Милан а не од што сме ние многу добри, искрено кажаноДобро што не се собравме вечерва да гледаме заедно:tv:,ај во вторник барем Шалке очекувам да го плеснеме!
Од кога го зборам јас ова, само татко ми дома знае колку пукам од нервоза кога ќе ја вратат чиста топка назад, не се нервирам толку за гол, отколку кога ќе врати некој назад топка, она непотребно.Па ако си приметил целиот среден ред истото го прави, незнам што сакат да постигнат со тоа, стигаат до противничкиот шеснаесетник и топката ја враќаат назад.
За Снајдер на овој натпревар беше добар до црвениот на Киву, 2-3 пати помина сам неколку играчи но никој од срединава не влегуваше во шеснаестник, Пандев седи доле, Ето на аут линија а Пацини со двајца на грб, што да праи човекот. После голот веќе почна да си игра курташак.Каде виде ти во овој натпревар па и во последните 10 една школска акција почната од Снајдер, или каде што е инволвиран Снајдер?
Да не сум ти кажувал... Добро слепи ке се преправаме сега, дека еј, Интер е, наш тим... Што е тука е, за 40 милиони евра, јас на грб до Манчестер ке го носам. 40 милиони ти се пари за Санчез и Монтоливо...
Се гледа дека е многу неискусен Лео, премногу... Интелегентен е и све тоа, ама нема искуство, срединава ни беше лом, Снајдер оставен сам да ги поврзи Мота/Камби со Ето/Пацини/Пандев, ете резултатот.
Taка е зборот бе, па и ти се фаќаш за ситници)Кој среден ред жити се?
Лани Мур изведе чудо со играчиве што ги имаме, и на нешто личевме, ама се гледа дека мора да се донесат 4/5 нови играчи, а 7/8 да си одат. Морално е ова, не од луксуз, или пак дека лани освоивме 5 тутули и за да освоиме годинава 6 мора некои измени, не, измени мора за да освоиме 1 титула барем.
Ако се продолжи на трансфери од типот на НАгатомо, Пацини, Карја, супер светла ни е иднината.