Телеком и Т-Мобиле со приход од 284 милиони евра

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
По 1000 германски марки за телефонски број се има плаќано, инфраструктурата е изградена што се вика буквално од нас нашите родители нашите предци. Се зеде добра провизија да се продаде и Дојче телеком корпорација дојде газда да биде. Немаше акции за тие што даваа по 1000 германски марки за број туку властите се во косоптвеништво со корпорацијата....
1250 marki sme plakale vo 1996 za da ni stavaat telefonska linija...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
1250 marki sme plakale vo 1996 za da ni stavaat telefonska linija...
Истото се случува и со ЕВН корпорација сега, продаде што продаде тоа политичарот никого не праша, и сега овие европејциве тврдат евтина ни била струјата и готово завршила ерата на евтина струја.

Ете сега се шушка и дел од патиштава да се дадат под концесија односно да се продадат, ако го дозволиме тоа готово нема повеќе нормална патарина плаќање ќе ни ја одерат кожата.....

И дај што термин тој е инвеститор никој не доаѓа овде да инвестира сите идат крвтта да ни ја пијат тоа јасно да ви е, со телеком со ЕСМ и сите со ред.

V

Vollstandig

Гостин
Абе начекале па им плаќаат. За тоа дека VIP и ONE се конкурираат постојано точно е, али вип прв ги носи иновациите а ONE чисто ради да не му конкурира вип иначе додека вип немаа нешто ново и уан беа катастрофи ќути си и дупи си што би рекле. Само коа ќе те здоболи, офкај малце.

Т-Мобиле не ми е јасно како опстојуваат слаби понуди и се останато, и пак стојат на нив луѓето. Ај сфаќам имале понуда на телефони ама и други оператори имат, ај конекција стабилна, ама 7 денари минута со сите мрежи, шо е многу многу е. И најдобрата понуда им беше досега:

"Само до 28 февруари искористи ја можноста да се поврзеш со твојата најсакана личност и да разговарате за само 1 ден./мин. еден кон друг, постојано!

Активирај бесплатно на 1469 и одбери го твојот совршен пар, со кој меѓу себе ќе зборувате супер евтино кога сакате и колку сакате!

Неповторливата понуда важи за сите приватни постпејд корисници (постојни и нови), како и за припејд броеви купени и активирани во периодот од 01.02. до 28.02.2011."
http://mobilni.com.mk/DefaultUser.aspx?newspreview=true&idnovost=277

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Сето ова не треба да ја помати нашата чиста и искрена љубов кон државата...
А и посланието е јасно...

Секоја душа да им се потчинува на претпоставените власти, зошто нема власт која не е од бога дадена.
Затоа оној кој се противи на власта , тој се противи на божјата наредба. А оние кои се противат тие ќе паднат под осуда

Послание до Римјаните 13 1-2

Само на пари да се мислело цццц....
А каде се повисоките...духовни вредности !?

Член од
12 март 2010
Мислења
389
Поени од реакции
42
Нека им се множат. В година фазла!!! Аирлија нека е. Ко има гуски нека стрижат. Пола од приходите им се чист профит. На еден потрошен денар добиваат два. Толкавва профитабилност немаат ни трговците со дијаманти од Израел....ти што си еден и единствен... вакви овци богами нема на друго место во светот...

Член од
22 јуни 2009
Мислења
89
Поени од реакции
3
BARAJTE DA PADNE CENATA NA IMPULSOT I NA MOBILNI I NA FIKSNA TELEFONIJA.
OVA E MNOGU SKUPOOOOOOOOO

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Нека им се множат. В година фазла!!! Аирлија нека е. Ко има гуски нека стрижат. Пола од приходите им се чист профит. На еден потрошен денар добиваат два. Толкавва профитабилност немаат ни трговците со дијаманти од Израел....ти што си еден и единствен... вакви овци богами нема на друго место во светот...
убо му е сега цела администрација со државните мобилни ги префрлаат од One на T-mobile владава ке ги направи едни и единствени.... 100000 административци по просечно 1000 денари сметка секоја месец епа рачунај колку плус профит ке имаат следната година... ако не намалат цени срамота за нас што плакаме кајнив :)

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.159
Поени од реакции
2.758
убо му е сега цела администрација со државните мобилни ги префрлаат од One на T-mobile владава ке ги направи едни и единствени.... 100000 административци по просечно 1000 денари сметка секоја месец епа рачунај колку плус профит ке имаат следната година... ако не намалат цени срамота за нас што плакаме кајнив :)
Државата има удел.Затоа ги префрлаат на T-mobile :toe:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Ете сега се шушка и дел од патиштава да се дадат под концесија односно да се продадат, ако го дозволиме тоа готово нема повеќе нормална патарина плаќање ќе ни ја одерат кожата.....
што се однесува до концесијата за париштата. ја искрено сум за. еве ти и зашто.. кога регистрираш кола ти земаат околиу 2 000ки за улици и патишта и секаде има дупки. вака нека ги земат под концесија и а видат дупка казна одма. да видиш како ке бидат после сите рамни и мазни улици а не вака на секој метар дупка !

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
што се однесува до концесијата за париштата. ја искрено сум за. еве ти и зашто.. кога регистрираш кола ти земаат околиу 2 000ки за улици и патишта и секаде има дупки. вака нека ги земат под концесија и а видат дупка казна одма. да видиш како ке бидат после сите рамни и мазни улици а не вака на секој метар дупка !
hmmmm..ili si mnogu naiven ili k....ti e golem....patistata nema da imaat dupki , no tvojot dzeb sigurno...zar si mislis deka koncesionerite se altruisti ili Dedo Mraz??? Koj e toj koj doagja vo Makedonija , ako nema cvrst TAEN dogovor deka ke moze da ne strize kako saka , ako pri toa na svetite kravi od vlasta im dava 20% od kjarot????? Najdi eden primer vo zemji od TRETIOT SVET vo koi ne esapat, kade dosle koncesioneri, a uslugite se podobrile vo sekoj pogled...duri i cenovno.

Kajgana Shop

На врв Bottom