Aaaaa не, на непознати не кревам...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.076
Aко тоа ако ова.. ако под влакната на пазувите имав јајца, курот како раката ќе ми беше.

Не дигам дека ми се може. 3-4 броја ми ѕвонат all in all, па вглавно не дигам. Освен пред женската, дека ќе поти кој бил а уствари ни јас незнам.

Н

'Никола'

Гостин
Што може да ти се случи ако крениш на непознат? Не може некој да те убија преку телефон. Ако се плашите или избегнувате лоши вести, секако на некој начин ќе стигнат до вас. Не гледам причина зошто да не одговорам на секој повик на мојот мобилен.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Кога ме бара некој знам дека на некого му требам :)
А не одбивам никад да помогнам така да се јавувам на непознати броеви.
Да не правам муабет што ме бараат нон стоп за огласи на телефонов :)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Aко тоа ако ова.. ако под влакната на пазувите имав јајца, курот како раката ќе ми беше.

Не дигам дека ми се може. 3-4 броја ми ѕвонат all in all, па вглавно не дигам. Освен пред женската, дека ќе поти кој бил а уствари ни јас незнам.
Ова не те прави некој повисока класа верувај, кога тогаш ќе речеш за каква било ситуација кога покасно ќе разбереш..."еххх, како не се јавив бе лелеее"

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Многу често не се јавувам ни на познатите а камоли на непознати броеви, понекогаш се прашувам за што ли ми служи мобилниов:tapp:

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
..не е битно шо некој непознат за тебе број ти вртел 63546343 пати, ти си упорен дека нема да кренеш... Се дур не ти пише порака „МАГДЕ Е!!! КРЕНИ ФОР ФАК СЕЈК“..
И тогаш ќе ти крене слушалка..
Мислам често се случува да снемаш кредит и да се гребеш од некој зашо некој друг ти треба итно, али пошо тој некој у именик го нема чоекот од кој се гребеш, џабе ти е...
Шо е финтава со ова? Зашо да не кренеш на некој број кој ти е непознат? На крај краева, ако некој те зеза, секоаш можеш да спуштиш и да не креваш на тој конкретен број, али не на сите особено ако постои можност на некој итно да му требаш...

Дали некој од вас го прави ова? Дали може некој да ми го објасни феноменот „Не кревам на непознати броеви“.

п.с. не зборам за „no number" т.е. коа ти вртат со скриен.
шо е финтата со вакви “note book movie финти??...демек ако некој е смртно заљубен во тебе па така налдничаво ти врти во секој период о денот?
абе да ти кажам девојче,ти студираш психологија и такви ментали ствари па би требало да ти биди јасно дека таквите појави се ретардирани..или не?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.076
Ова не те прави некој повисока класа верувај, кога тогаш ќе речеш за каква било ситуација кога покасно ќе разбереш..."еххх, како не се јавив бе лелеее"
Пишав, освен тие 3-4 со кои комуницирам, не би било тооолку важно што не сум дигнал. :)

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
секако дека се јавувам на непознати, на познати можно е да не се јавам кога се предвидливи зошто ми вртат .. ама нов број, едноставно инстинктот на љубопитство кој би можел да биде и што вест ќе ми каже си го прави своето.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Се некои Албанци од Хопандија ѕвонат, не можеме да се разбереме преврља преврља....

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Се некои Албанци од Хопандија ѕвонат, не можеме да се разбереме преврља преврља....
:pos: и кај мене исто и ме псујат кога ќе сфатат дека не е бројот што им требал, а јас освен "Ало" ништо лошо не сум рекла :toe:
Инаку, секогаш (кога ќе го слушнам) телефонот кревам, и онака не го делам наоколу бројот па да ме манијачат, ме бараат само луѓе што треба да ме најдат. Кога имам пропуштен повик од непознат број најчесто не ѕвонам јас, туку чекам пак да ми ѕвонат сметајќи дека ако им треба нешто ќе ми ѕвонат пак.
Смешно ми е тоа некревање, а особено па кога некој стои и гледа во телефонот кога му ѕвони непознат број како да пробува да го декодира кодот на Да Винчи во тек на тие 30тина секунди ѕвонење.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Јас не кревам на непознати броеви!
Како прво: не сум мајстор,молер,бравар или некоја јавна фаца и слично па за да ми се јави некој муштерија да му сработам некоја работа од која ќе имам профит.
Како второ: кој и да ти се јави нема да ти рече: Eј вкафана сум дојди да се изнајадиме да се изнапиеме или нешто слично шо ќе бидe за арно за убаво.
Како трето: и јас сум се нашол во ситуација да ѕвонам од друг телефон,гледам дека не ми крева и фино лепо пишувам смс,се претставувам па ако ми крене ОК,а истото сакам и со мене да го прави тој што ми ѕвони.

Тоа се моите аспекти во врска со овај "феномен" :smir:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Балкански синдром, само за кафана, јадење и пиење и благодети а ако некој другар има мака и потреба не се важи.

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Муабетов... Синоќа некој ми ѕвонеше на телефонот но не одговорив. Темно беше!

Мене ми е некако глупо да не одговорам на некој што ми ѕвони па кој и да е. Ако е некој/а што замара ќе ја одјебам на друг начин позабавен од игнорирање.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.987
Поени од реакции
74.070
Ќути....
Веќе две години и се јавуваат на мајка ми од непознати броеви, едни женишта и цело време само аљо, аљо...
Мајка ми им вика грешка сте. Фала пријатно и после 5 минути ете ти ги пак.
Две години!!!
Што кредит ќе имаа :pop:

Kajgana Shop

На врв Bottom