С
сашенко
Гостин
Не проценувам по тоа ама треба да се земе в предвид.Ке познаеш лесно човек со 500-600 евра месечни примања и човек со 200 евраАко по тоа проценуваш колку пари имаат луѓето, тогаш не знам што да ти кажам.
Не проценувам по тоа ама треба да се земе в предвид.Ке познаеш лесно човек со 500-600 евра месечни примања и човек со 200 евраАко по тоа проценуваш колку пари имаат луѓето, тогаш не знам што да ти кажам.
А ти по што оценуваш?Ако по тоа проценуваш колку пари имаат луѓето, тогаш не знам што да ти кажам.
Кого да прашам..???:pos2:Прашај ги тутунарите, лозарите, и некои земјоделци во Струмица.
Во Македонија има работа, ама воловска не човечка. Да работиш ко животно само за лебот. Срамота. За ова не е виновен народот туку новопечените транзициски газди кои преку грбот на народот сакаат да се богатат со приватни бизниси.Џабе плукање другари , работа има , само на кој му се работи.
леле интелигенцијо мајкина партиска, БЛАВО бе маско БЛАВО, ај сега како високо интелигентно сушчество, кога веќе ги споемна, земјоделците и посебно тутунарите , ај од тие пари што ги зимаат во годината што викаш 600 15 000 евра, удри му есапот за расходи : прво нафта, после семенски материјали , хемикалии, работна сила итн итн па да видиш тогаш бе ташак еден колку зимаат тие.Има тутунари и ред други одгледувачи на земјоделски гранки со поголеми површини кои земаат и над 6 000 евра на година! Што прави една месецчна плата од 500 евра.
Ова чисто како пример.
леле интелигенцијо мајкина партиска, БЛАВО бе маско БЛАВО, ај сега како високо интелигентно сушчество, кога веќе ги споемна, земјоделците и посебно тутунарите , ај од тие пари што ги зимаат во годината што викаш 600 15 000 евра, удри му есапот за расходи : прво нафта, после семенски материјали , хемикалии, работна сила итн итн па да видиш тогаш бе ташак еден колку зимаат тие.
Сега овде правиш сите сте глупи и ненормални само јас сум најпаметен и нормален, ајде сиктер бркај работа , басма продавање и муда за бубрези на сред село не овде.
Многу утешително. Работава „Ќути може и бетер да биде...“. Фала, сега на цел народ му е полесно. :smir:Патем според светските стандарди Македонија е богата држава. Поголем дел од светското население имаат 1 долар на ден.
Не е утешително, а факт. Сигурен сум дека и Германците се чувствуваат сиромашни.Многу утешително. Работава „Ќути може и бетер да биде...“. Фала, сега на цел народ му е полесно. :smir:
Не е утешително, а факт. Сигурен сум дека и Германците се чувствуваат сиромашни.
--- надополнето ---
Подобро гледајте што имате, а не она што може да имате.
Проблемот на Македонија не е толку финансиски како репресија на луѓето еден над друг и власта над нив. А луѓето кои се подготвени овој напис заслужуваат затвор. Ова е исмејување на владата на народот.
--- надополнето ---
Во овој момент власта ви мисли за безмоз'чни идиоти кои не можат да видат што е ситуацијата околу нив
Што попрецизно. Биде конкретен??