Ч
Чај
Гостин
Јас засега само во Тедико имам видено да даваат бесплатни хартиени кеси, нигде на друго место.
Тоа е добар предлог. Треба да го правиме ова во сите поголеми маркети.Затоа товараш количка до врв одиш на каса и му бараш хартиена кеса. Ако нема ја оставаш количката и си одиш. Со насмевка се разбира!
Во кој Рамстор маркет? Во Рамстор во центар и во Ново лисиче не даваат хартиени кеси. Порано даваа, сега веќе подолг период - не.Бесплатни хартиени има во Рамстор маркетот, а пластичните се напраќаат.
Бев денес, направиле био-разградиви кеси и се бесплатни уште од март како што видов.Последен пат во Веро пазарував, пластичните кеси ги даваа бесплатно, хартиени не видов..
Значи сум ги помешала со пластични, можно.. Браво за Веро, во тој случајБев денес, направиле био-разградиви кеси и се бесплатни уште од март како што видов.
Многу нормално, нема шанси да собереш се во хартиената.Најлонските по практични се или пак до навика е ама кога купувам повеќе работи најлонска и од таму ми нудат.По помаливе продавници гледам хартиени само кај овошје и зеленчук, на каса нема хартиени никогаш.Увек нудат најлонски за 1 денар...ма немаат корист од хартиени. вака со најлон си имаат. ако купиш 10 производи, и ако нема хартиено, сакаш нејќеш, мора со најлон и по дифолт ти полнат.